Fatma Şahin, engelli bireylere malzeme dağıtımında gözyaşlarına hakim olamadı

Tarih: 22.12.2023 19:10 Güncelleme: 22.12.2023 19:10
Fatma Şahin, engelli bireylere malzeme dağıtımında gözyaşlarına hakim olamadı
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Fatma Şahin, engelli bireylere malzeme dağıtımında gözyaşlarına hakim olamadı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Sakatlar Konfederasyonu iş birliğiyle engelli bireylerin ihtiyacı olan 102 medikal malzemenin dağıtımı yapıldı. Dağıtım töreninde konuşan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, babasından bahsederken gözyaşlarına hakim olamadı.
Engelli bireylerin toplumsal yaşama daha etkin katılımlarını sağlamak amacıyla Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Engelli Yaşlı Hizmetleri Daire Başkanlığı tarafından Engelsiz Yaşam Merkezi’nde yapılan dağıtım töreninde 16 akülü tekerlekli sandalye, 42 yetişkin tekerlekli sandalye, 14 çocuk tekerlekli sandalye ve 30 konuşan saat ile beyaz baston verildi.
Programa Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Dışişleri Bakanlığı Gaziantep Temsilcisi Büyükelçi Hakkı Emre Yunt, Fiziksel Engelliler Vakfı Başkanı Prof. Dr. Yaşar Tatar, Türkiye Sakatlar Konfederasyonu Başkanı Yusuf Çelebi ile engelli bireyler ve aileleri katıldı.
Dağıtım programında ayrıca Engelsiz Yaşam Merkezi öğrencilerinin hazırladığı gösteri sunuldu. Aysima Gökyokuş, Hint Dansı gösterisi yaparken Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün en sevdiği dans olan vals performansını Zeynep Ödemiş ve Ali Yılmaz Ergen sergiledi. Gösterinin devamında öğrenciler Gaziantep yöresel oyunlarını oynadı.

'Melek babam olmasaydı bugün ben olamazdım'
Dağıtım programında konuşma yapan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, sözlerine yakın zamanda vefat eden babasını anarak başladı. Başkan Şahin, engelli bir babanın evladı olarak gözlerini dünyaya açtığını ve kendisini yetiştirmek için verdiği mücadeleyi gözyaşları içinde anlatarak, 'Engelin elde, ayakta, gözde olmadığını, gönülde olduğunu gördüm. Melek babamın beni yetiştirmek için verdiği mücadeleyi gördüm. İstanbul Teknik Üniversitesi’ni kazandığımda melek babam beni aldı İstanbul’a götürdü. Eğer o olmasaydı bugün ben başkan olamazdım' dedi.

'Başkan Fatma Şahin olarak tüm engeller kalkana kadar engelli bireylerin emrindeyim'
Konuşmasının devamında milletvekilliği dönemine de değinen ve her zaman engelli bireylerin emrinde olduğunu söyleyen Şahin, 'Benim en büyük hocam siz engelli bireylersiniz. Bakanlığım döneminde sizden öğrendiklerimi alarak Cumhurbaşkanımıza götürdüm. O da ‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın’ dedi ve istediğimiz ne varsa yapılması için gerekli bütçeyi verdi. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi olarak biz engelliler için 4 ana başlıkta çalıştık. Eğitim, sağlık, istihdam ve ulaşılabilirlik. Bu şehrin engelli dostu ve engelsiz kent olabilmesi için güçlü bir ekip kurduk. Bu mücadelemiz devam edecek. Engelli bireylerimiz yetişecek, yetiştirecek ve yaşamın en önemli kalkınma projesi olacak. Başkan Fatma Şahin olarak bütün engeller kalkana kadar engelli bireylerin emrindeyim' ifadelerini kullandı.

'Fatma Şahin, engellilerin önlerindeki engeli kaldıran bir belediye başkanı'
Programda konuşan Türkiye Sakatlar Konfederasyonu Başkanı Yusuf Çelebi ise dağıtımda emeği geçenlere teşekkür ederek, “Engellilerin önlerindeki engeli kaldıran bir Belediye Başkanıdır Fatma Şahin. Milletvekilliği ve bakanlığı döneminde de Başkan Fatma Şahin her zaman engellinin yanında olmuştur” ifadelerine yer verdi.

'Başkan Şahin farkındalık oluşturdu'
Fiziksel Engelliler Vakfı Başkanı Prof. Dr. Yaşar Tatar da konuşmasında Başkan Şahin’in vizyonuna değinerek, “Türkiye’nin çoğu şehrinde olmayan özel gereksinimli bireylerin farkına varılmasıydı. Açıkçası Başkan Şahin bu farkındalığı oluşturdu. Başkan Fatma Şahin’in vizyonu, Türkiye genelinde ihtiyacı görüp Gaziantep’e bu ihtiyaçları gidermesi oldu. Başkan Şahin, yapılması gereken ne varsa yaparak bunu önümüze koyuyor” diye konuştu.
Konuşmaların ardından malzeme dağıtımı yapılarak hatıra fotoğrafı çekildi.

Kudüs'te demografik sürgün planı: Filistinliler evlerinden zorla çıkarılıyor

Köylülerden usulsüz arazi satışı iddiası: 70 yıllık tarlalarımız başkalarına verildi

BESO Başkanı Çiftçi'den esnafa 1 milyon TL’lik destek çağrısı

Bitki çayları doğru tüketilmediğinde faydadan çok zarar verebilir

Bakan Memişoğlu: Türkiye’de şu anda 8 bin 300 aile sağlığı merkezimiz var

Şanlıurfa’da iki araç kafa kafaya çarpıştı: 1 ölü, 1 ağır yaralı

Kurtlar sürüye saldırdı: 70 koyun telef oldu

ChatGPT’ye yeni görsel üretim modeli ve “Images” sekmesi eklendi

Gözler bugünkü asgari ücret komisyonunda

Alman Parlamentosu, siyonist rejimle "Hitz" anlaşmasını büyüttü: Silah pazarlığı 6,7 milyar doları aştı

ABD’den Tayvan’a 10 milyar doları aşan silah satışı kararı

Brent petrol 59,95 dolardan işlem görüyor

İstanbul’da uyuşturucu soruşturması: 4 kişi gözaltında

500 bin sosyal konut için başvurular yarın sona eriyor

Gazze'de yağış ve soğuk hava nedeniyle 17 kişi şehit oldu

Arpaguş: İman, Allah ile aramızdaki benlik kaynaklı mesafeleri azaltan hususi bir tecrübedir

Bakan Işıkhan, TBMM Genel Kurulunda bakanlığının 2026 yılı bütçesini sundu

ABD Senatosu, Suriye'ye yönelik Sezar Yasası yaptırımlarını kaldırdı

Batman'da kız öğrenciler sabah namazı programında bir araya geldi

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, TBMM Genel Kurulu'nda 2026 yılı bütçesini sundu

17 ilde alkol operasyonunda 66 şüpheliye işlem yapıldı

Maduro: Venezuela asla sömürgeleştirilemez

Umut Kervanı Tarsus'ta ihtiyaç sahibi ailelere yardım ulaştırdı

ABD, Venezuela açıklarında bir tekneye daha saldırdı: 4 ölü

Altın fiyatları rekora yakın seyrediyor

Dolar kuru bugün ne kadar?

Ülke genelinde bugün yağış beklenmiyor

Venezuela'ya petrol ablukası: ABD Temsilciler Meclisi Trump'ın yetkilerini kısıtlamadı

Batı Şeria'da ev baskınları: 2 yaralı

İşgalciler Selfit'te zeytin ağaçlarını söktü

Yükleniyor