• BIST 100

    14203,40%0,42
  • DOLAR

    42,73% 0,04
  • EURO

    50,28% 0,21
  • GRAM ALTIN

    5954,70% -0,13
  • Ç. ALTIN

    9603,36% 0,00

Filistin Alimler Birliği Başkanı Tekruri’den Afgan Bakan Hakkani suikastına ilişkin açıklama

13 Aralık 2024, Cuma 00:48
13 Aralık 2024, Cuma 00:48
Filistin Alimler Birliği Başkanı Tekruri’den Afgan Bakan Hakkani suikastına ilişkin açıklama
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Filistin Alimler Birliği Başkanı Dr. Nevaf Tekruri, suikastla şehit edilen Afganistan Mülteciler Bakanı Halilurrahman Hakkani’nin, ilim ve cihat ailesinden gelen, dinine bağlı, İslam’a ve Müslümanlara olan sevgisiyle tanınan ve bu dini savunmak için sami

Filistin Alimler Birliği Başkanı Dr. Nevaf Tekruri, şehid edilen Afganistan İslam Emirliği Mülteciler ve Geri Dönüş Bakanı Halilurrahman Hakkani hakkında yazılı açıklama yaptı.

Afganistan’ı ilk ziyaretinde merhum Hacı Halilurrahman Hakkani’yle bir araya geldiklerini belirten Tekruri, “Bu insanın dinine olan bağlılığını ve gayretini gördük. O günkü görüşmemiz, o ziyaretimizin en uzun toplantılarından biriydi. O toplantıda, ümmetine ve dinine karşı derin bir sevgi ve bağlılık taşıyan bir mücahit kardeşi gördük. Görevinde halkına karşı şefkatli, sözde ve özde birliği sağlamak için büyük bir hassasiyet taşıyordu. Hem geçmişte hem de bugünün mücahitlerindendi. Onunla camiye gittik ve orada insanlara namazını kıldırmak üzere, Şeyh Muhammed Abdülkerim’i imam olarak tayin etti. Camide namaz kılarken insanlarla samimi ve doğal bir şekilde gösteriş yapmadan ilişkiler kuruyordu.” dedi.

Tekruri, “Ümmetin düşmanları bizim topraklarımızda bu ruh ve bu özelliklerin bakanlarda ve yöneticilerde bulunmasını istemiyorlar. Onlar, liderlerinin halkla olan bağının yalnızca kendilerine ait olmasını, liderlerimizin bizden biri olup, bizim gibi davranarak bize şefkat göstermelerini, bizlerin liderlerimizi sevmemizi ve liderlerimizin de bizi sevmesini istemiyorlar. İşte bu yüzden, rahmetli Bakan Hacı Halilurrahman Hakkani’nin suikastle şehit edilmesi gibi korkunç bir cinayet işlenmiştir. Şehid Halilurrahman Hakkani, ilim ve cihat ailesinden gelen, dinine bağlı, İslam’a ve Müslümanlara olan sevgisiyle tanınan ve bu dini savunmak için samimiyetle çalışan bir insandı.” ifadelerini kullandı.

Allah-u Teâlâ'dan, rahmetli Bakan Halilurrahman Hakkani'yi geniş rahmetiyle kuşatmasını, onu salih kulları arasına kabul etmesini niyaz eden Tekruri, “Afganistan halkına, kardeşlerime, aileme ve Afganistan yönetimine, Bakan Halilurrahman Hakkani'nin şehadeti dolayısıyla başsağlığı diliyor, Allah'tan onlara en hayırlısını vermesini, ona da Cennet'ül Naîm'i nasip etmesini ve onu şehit edenlerin, ona saldıranların ise dünyada ve ahirette cehennemle, gazap ve lanetle karşılaşmalarını temenni ediyorum. Şüphesiz, O bizim Rabbimizdir. O ne güzel mevla ve ne güzel yardımcıdır. Allah rahmet eylesin. Yüce Rabbim Mücahit Bakan Halilurrahman Hakkani'yi nebiler, sıddıklar, şehitler ve salihlerle birlikte haşr eylesin. Şüphesiz bizler Allah’a aitiz ve şüphesiz O'na döneceğiz.” temennilerinde bulundu.

Bakanlık binasında şehit edildi

Afganistan İslam Emirliği Mülteciler ve Geri Dönenler Bakanı Halilurrahman Hakkani, önceki gün bakanlıkta düzenlenen bombalı saldırıda şehit oldu.

Hakkani'nin, bakanlık binasında namaz sırasında meydana gelen patlamada şehit olduğu belirtildi.

Yerel kaynaklar, patlamanın canlı bomba saldırısı olduğunu aktardı.

Emirlik yetkilileri saldırının DAİŞ tarafından yapıldığını aktarırken örgütün de saldırıyı üstlendiği bildirildi.

Hakkani, yıllarca cihad meydanlarında Taliban saflarında en önde bulunmuş, ülke işgalden kurtarıldıktan sonra yeni yönetimde yer almıştı. (İLKHA)

HÜDA PAR Şanlıurfa’da “Son Kale: Aile” konferansı düzenleyecek

Yayaların davranışlarını tahmin eden yeni yapay zekâ sistemi geliştirildi

KPSS-2025/2 tercih süreci başladı

Konya-İstanbul YHT hattı 13 milyon yolcu taşıdı

Çin'den ABD'nin Tayvan'a yönelik silah satışına tepki

Uzmandan sezaryen uyarısı: Her doğum yeniden sezaryen olmak zorunda değil

Sudan'da İHA saldırıları: Atbara'da elektrik kesildi, kuzey ve güneyde ölüler var

Hazreti Mevlâna’nın 752. Vuslat Yıl Dönümü anma törenleri kapanış programıyla sona erdi

Konya'da 15 günde bin 372 hesap hakkında işlem

HÜDA PAR 13. kuruluş yıldönümünü yarın Diyarbakır'da kutlayacak

Güvenli doğal gaz kullanımının altın kuralları

Kazalara sebep oluyordu; çözüm bulundu

Siirt’te 10 köyü birbirine bağlayan kritik yol için gece gündüz kar mesaisi

Konya’da jandarmadan kapsamlı denetim: Aranan 211 şahıs yakalandı

Mehmet Emin Buğra, vefatının 60'ıncı yılında İstanbul’da anıldı

Soğuk da öldürüyor: Gazze'de bir bebek daha şehit oldu

HÜDA PAR Adana teşkilatından Gazze'ye destek

Çevre koruma harcamaları 441 milyar TL’yi aştı

ABD hükümeti, helikopter-uçak çarpışmasında sorumluluğu kabul etti

AIPA’dan Türkiye’de yapay zekânın toplumsal etkilerine odaklanan kapsamlı araştırma

İşgalciler Batı Şeria'da 11 Filistinliyi alıkoydu

İletişim Başkanı Duran, bütçe görüşmelerine katıldı

2024 KPSS’de branş sıralamaları güncellendi

Şanlıurfa Harran Üniversitesi Hastanesi’nden Wilson hastalığında nakil başarısı

Aydoğan: Oyun oynayan çocuk hayata hazırlanır

Asgari ücrette gözler ikinci toplantıda

Siyonist Yahudiler Mescid-i Aksa’da yürüyüş düzenleyecek

Doğanın siyah incisi kara leylek foto kapanla görüntülendi

Medeniyet İlkokulu’nda Okur-Yazar Buluşması

Yeni kurulacak şirketler için ETDS zorunlu olacak

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


HÜDA PAR Şanlıurfa’da “Son Kale: Aile” konferansı düzenleyecek

Yayaların davranışlarını tahmin eden yeni yapay zekâ sistemi geliştirildi

KPSS-2025/2 tercih süreci başladı

Konya-İstanbul YHT hattı 13 milyon yolcu taşıdı

Çin'den ABD'nin Tayvan'a yönelik silah satışına tepki

Uzmandan sezaryen uyarısı: Her doğum yeniden sezaryen olmak zorunda değil

Sudan'da İHA saldırıları: Atbara'da elektrik kesildi, kuzey ve güneyde ölüler var