• BIST 100

    10746,98%0,04
  • DOLAR

    40,59% 0,02
  • EURO

    47,10% 1,43
  • GRAM ALTIN

    4394,42% 2,22
  • Ç. ALTIN

    7018,29% 1,30

Filistinli Doktor Ed-Dali: Aksa Tufanı hareketi ümmetin sembolü oldu

07 Ekim 2024, Pazartesi 04:54
07 Ekim 2024, Pazartesi 04:54
Filistinli Doktor Ed-Dali: Aksa Tufanı hareketi ümmetin sembolü oldu
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Şanlıurfa’da düzenlenen "Direnişe Selam, Siyonizme Lanet" mitinginde konuşan Filistinli Dr. Hani Ed-Dali, Aksa Tufanı hareketinin ümmetin sembolü olduğuna dikkat çekerel dünyanın her yerinde yapılan protestolarla ümmetim birliğinin dünyaya yansıtıldığını

Şanlıurfa Sivil Toplum Kuruluşları Platformu tarafından, Aksa Tufanı’nın birinci yıl dönümü münasebetiyle "Direnişe Selam, Siyonizme Lanet" temalı bir miting düzenlendi.

Ali Şelli Parkı'ndan başlayan kortej yürüyüşünde, "HAMAS'a selam, direnişe devam", "Ceng, cihat, şehadet" ve "Kahrolsun israil" sloganları atan kalabalık, Rabia Meydanı'na kadar yürüdü.

Şanlıurfa’da düzenlenen "Direnişe Selam, Siyonizme Lanet" mitinginde konuşan Filistinli Dr. Hani Ed-Dali Aksa Tufanı hareketi ile ilgili açıklamada bulundu.

“Açlık ile mücadele veren çocuklarımız, kadınlarımız, yaşlarımız kışın soğuğuyla da mücadele verecekler”

Ed-Dali, "Bütün dünya bizim sesimizi işitti, bizim haklı olduğumuzu bildi ve bizim yanımızda durmaya başladı. israilin yok olması adına sesler daha çok yükselmeye başladı. İzzet mekânı olan Gazze, belki tarihte görülmemiş bir soykırıma maruz kaldı. İşgalci güçler bu yıl içerisinde yaralı ve şehit olmak üzere yaklaşık 150.000 kişiye zarar verdi. Bu, Gazze'nin yüzde 7'sine tekabül ediyor. Bu da tarihte görülmemiş bir savaş suçu ve soykırımdır. İşgalci güçler sadece insanlara zarar vermekle yetinmedi. Şehirleri ve binaları yıktı. Camilere, kiliselere hatta Osmanlı'dan kalma tarihi eserlere bile zarar verdi. Buldozerler ve tanklarıyla yıktıkları binanın altında kalan çocuklarımızı, kadınlarımızı ve yaşlılarımızı ezdiler. Gazze'de şu an 2 milyon civarında insan, kendi evlerinden göç ettirilmiş şu an çadır kentlerde zor şartlar altında yaşamaktadırlar. Kış ayları yaklaşıyor, havalar soğuk olacak. Açlık ile mücadele veren çocuklarımız, kadınlarımız, yaşlılarımız gelmekte olan kışın soğuğuyla da mücadele verecekler.” dedi.

“Gazze ehlinin yarası devam ediyor”

Gazze’deki soykırımın bir an önce durdurulması gerektiğini belirten Ed-Dali, “Aksa Tufanı hareketi, ümmetin sembolü oldu. Dünyanın her yerinde yapılan yürüyüşlerle, toplantılarla ve protestolarla ümmetim birliği dünyaya yansıtıldı. Türkiyeli kardeşlerimiz bu musibetimizde bizim dostumuz olduklarını ispatladılar. Bizlere gösterdiler ki bizim davamızda, bizim destekçilerimiz ve bizim yoldaşlarımızdır. Türkiye halkı gösterdi ki Kudüs davasında sizler bu davanın vazgeçilmezlerisiniz. Yine sizler adalet namına hiçbir şeyden geri durmayacağınızı herkese gösterdiniz. Aksa Tufanı hareketi üzerinden bir yıl geçti. Lübnan'da da savaş başladığından dolayı Gazze'den sizlere haberler az gelmeye başladı. Gazze ehlinin yarası devam ediyor. Bir an önce Gazze'deki soykırımın durdurulması gerekiyor. Şuna inanıyoruz ki bunu yapabilecek olanlar sizlersiniz. Şu an itibarıyla işgalci güçler Gazze'nin doğu şeridinde bombardıman yapıyor." diye konuştu. (İLKHA)

Ankara’da sağanak yaşamı felç etti

İtalya'dan Gazze'ye havadan yardım kararı

Siyonist esir ailelerinden Netanyahu'ya tepki

DMM: “Usulsüz atama” iddiaları asılsız

İşgal rejimi Gazze’de Filistin Kızılayı karargahını vurdu

Aşırı sıcaklar etkisini yitiriyor

HÜDA PAR’dan “Son Kale Aile” paneli: Aile hakemliği yargı sistemine kazandırılmalı

Gazze'de sağlık sistemi çöküşün eşiğinde

UAEA: Zaporijya Nükleer Santrali vuruldu

Yıldırım: "Evlilik namaz gibi, hac gibi ibadettir"

Somali'de şiddetli çatışmalar devam ediyor

Pakistan, Çin'den Z-10ME taarruz helikopterleri satın aldı

Davet ve Gençlik Hareketi'nin park etkinlikleri devam ediyor

Otobüs ile otomobil çarpıştı: 2 ölü, 1 ağır yaralı

Gazze'de can kaybı 60 bin 430'a ulaştı

Portekiz'de aşırı sıcaklar nedeniyle 264 ölüm

Ukrayna, Rus petrol tesislerine saldırdı

Şanlıurfa’da şiddetli yağış etkili oldu

HAMAS Gazze'deki siyonist esirin görüntüsünü paylaştı: israil hükümeti onları aç bırakmayı seçti

Rusya: ABD'nin denizaltıları uzun süredir kontrol altında

Uyuşturucu satmaktan araması bulunan şahıs yakalandı

"Asgari ücretlinin temel ihtiyaçlarını karşılaması artık mümkün değildir"

Eğitim Danışmanı Erol: YKS tercih süreci büyük bir ciddiyetle ele alınmalı

Mardin müze binasının kiliseye devredilmesine tepki!

Tekirdağ'da 1 kilogram sentetik uyuşturucu ele geçirildi

Siyonist çeteler Filistinlilere ait zeytin ağaçlarını söktü, tarım arazilerine zarar verdi

Pervari'de mera ıslah ve amenajman projesi hayata geçirildi

HAMAS'tan silahsızlanma iddialarına ilişkin açıklama: Söz konusu bile değil

BESO Başkanı Çiftçi'den esnafa dolandırıcılık uyarısı: Mail order yöntemiyle tuzağa düşmeyin

Yakıt yüklü tanker kontrolden çıktı, sürücünün refleksi facianın önüne geçti

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Ankara’da sağanak yaşamı felç etti

İtalya'dan Gazze'ye havadan yardım kararı

Siyonist esir ailelerinden Netanyahu'ya tepki

DMM: “Usulsüz atama” iddiaları asılsız

İşgal rejimi Gazze’de Filistin Kızılayı karargahını vurdu

Aşırı sıcaklar etkisini yitiriyor

HÜDA PAR’dan “Son Kale Aile” paneli: Aile hakemliği yargı sistemine kazandırılmalı