• BIST 100

    14238,11%0,08
  • DOLAR

    42,91% 0,18
  • EURO

    50,53% -0,15
  • GRAM ALTIN

    6234,05% 1,03
  • Ç. ALTIN

    9986,60% 0,00

Filistinli esirlerin idamını öngören yasa tasarısı onaylandı

11 Kasım 2025, Salı 13:27
11 Kasım 2025, Salı 13:27
Filistinli esirlerin idamını öngören yasa tasarısı onaylandı
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Siyonist rejim meclisi Knesset, Filistinli esirlerin idam edilmesini öngören yasa tasarısını ilk okumada kabul etti. Aşırı sağcı partilerin öncülük ettiği tasarı hem iktidar hem de muhalefetten destek buldu.

Siyonist rejimin meclisi Knesset, pazartesi akşamı Filistinli esirlerin idam edilmesini öngören yasa tasarısını ilk okumada onayladı. Aşırı sağcı "Otzma Yehudit" partisinden milletvekili Limor Son Harmelekh tarafından sunulan tasarı, 36 "evet" oyuna karşı 15 "hayır" oyu ile kabul edildi ve ilgili komisyona sevk edildi.

Aynı oturumda, muhalefetteki "Yisrael Beytenu" partisinden Oded Forer'in benzer içerikli bir yasa önerisi de 37'ye karşı 14 oyla kabul edilerek komisyona gönderildi. Bu durum, işgalci mecliste hem koalisyon hem de muhalefetin, Filistinli esirlere yönelik baskılarda ortaklaştığını gösterdi.

Siyonist basında yer alan bilgilere göre, oylama oturumun sonuna bırakıldı. Böylece "Yeş Atid" partisinin üyeleri oylama sırasında salonu terk etti. Her iki yasa tasarısı, Meclis Güvenlik Komitesi'ne gönderildi. Komite, aşırı sağcı Itamar Ben Gvir'in partisine bağlı bir üye tarafından yönetiliyor.

Söz konusu yasa girişimi, Binyamin Netanyahu liderliğindeki Likud partisi ile Ben Gvir'in başında bulunduğu "Yahudi Gücü" arasında 2022'de kurulan koalisyon anlaşmasının bir parçası olarak kabul ediliyor.

Filistinli esirlerin idamını öngören bu tasarı yeni değil. Daha önce birçok kez gündeme getirilmiş, son olarak 2022 yılında Ben Gvir tarafından yeniden düzenlenip sözde meclise taşınmıştı. Mart 2023'te de ön onay almıştı.

Tasarının metninde "israilli bir vatandaşın ölümüne neden olan kişilere ölüm cezası uygulanacağı" ifadesi yer alıyor.

Yasanın ilk okumada onaylanması, mevcut yasama dönemi tamamlanmasa bile ilerleyen dönemlerde yeniden gündeme alınabilmesini sağlayacak.

Yasa süreci nasıl işliyor?

Siyonist rejimde bir yasa teklifi, genellikle milletvekili veya hükümet tarafından hazırlanıyor. Knesset Başkanlığı tarafından onaylanan teklif önce genel kurula sunuluyor. Genel kurulda kabul edilen tasarı, ilgili komisyona sevk edilerek ilk okuma için hazırlanıyor.

Eğer yasa tasarısı hükümet tarafından getirilmişse -idam yasasında olduğu gibi- doğrudan ilk okumadan başlıyor. Komisyon onayının ardından tasarı ikinci ve üçüncü okumalar için yeniden genel kurula dönüyor.

Üç aşamalı oylamanın tamamlanmasının ardından yasa, resmî kayıtlara girerek yürürlüğe giriyor. (İLKHA)

DMM, “MHRS randevu iptaliyle para cezası uygulandığı” iddiaları asılsız

Diyarbakır'da işçi servisi devrildi: 16 yaralı

Mardin’de evlerinde ölü bulunan aile soruşturmasında tutuklu sayısı 4'e yükseldi

Meteorolojiden bazı bölgeler için fırtına uyarısı

İletişim Başkanı Duran’dan Humus’taki cami saldırısına kınama

Kâinatın ayetleri sanatla yorumlandı

Ukrayna'da telesiyejde mahsur kalan 78 kişi kurtarıldı

Japonya'da bir fabrikada bıçaklı saldırı: 14 yaralı

HÜDA PAR Milletvekili Demir’den "köye dönüş" projesi çağrısı!

Mısır'da 5 katlı bina çöktü: 8 ölü

Dışişleri Bakanlığından Suriye'deki cami saldırısına kınama

Konya’da kuvvetli kar yağışı uyarısı

Enkazın ortasında mezuniyet: El-Şifa’da doktorlara diploma töreni

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Gelir dağılımındaki iyileşme sürüyor

Yeşilyurt'ta ilk taziye evi hizmete girdi

Suriye'de bir camide meydana gelen patlamada 6 kişi hayatını kaybetti, 21 kişi yaralandı

Belediye Başkanı Taşkın vatandaşlarla buluştu

Mardin’de uyuşturucu operasyonu: 5 tutuklama

TÜİK, Türkiye’nin gelir haritasını paylaştı

Konya’da tarihi camide restorasyon başlıyor

Öğretmenlik mesleği kariyer basamakları kılavuzu yayımlandı

Müftü Yardımcısı Aktan: Yılbaşı Müslümanlar için bir kutlama değil, muhasebe ve tefekkür zamanı olmalı

Asgari ücret artışı gıda fiyatlarına zam olarak yansıdı mı?

Üç aylar, manevi arınmanın yanı sıra sorumluluğu da hatırlatıyor

El-Avde Hastanesi’nin elektriği yakıt tükendiği için kesildi

Salgın bitti sanıyoruz ama risk bitmedi

Mardin'de Gazze için basın açıklaması düzenlendi

Battalgazi Belediyesi karla mücadele için teyakkuza geçti

Müftü Pinal: Yılbaşı haramlara vesile kılınmamalı

Meteoroloji uyardı: Diyarbakır ve çevresi için kuvvetli kar yağışı geliyor

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


DMM, “MHRS randevu iptaliyle para cezası uygulandığı” iddiaları asılsız

Diyarbakır'da işçi servisi devrildi: 16 yaralı

Mardin’de evlerinde ölü bulunan aile soruşturmasında tutuklu sayısı 4'e yükseldi

Meteorolojiden bazı bölgeler için fırtına uyarısı

İletişim Başkanı Duran’dan Humus’taki cami saldırısına kınama

Kâinatın ayetleri sanatla yorumlandı

Ukrayna'da telesiyejde mahsur kalan 78 kişi kurtarıldı