• BIST 100

    9311,88%-2,19
  • DOLAR

    38,85% -0,32
  • EURO

    44,87% -0,99
  • GRAM ALTIN

    4344,50% 1,44
  • Ç. ALTIN

    6989,75% 1,74

Filistinli Hukukçu Almadani: Bir gün gelecek ve israil bu suçlarından dolayı yargılanacaktır

GÜNDEM 14.03.2025 16:34:13 0
Filistinli Hukukçu Almadani: Bir gün gelecek ve israil bu suçlarından dolayı yargılanacaktır

İşgalci siyonistlerin sağlık merkezlerini hedef almasının savaş hukukundaki yerini anlatan Filistinli Hukukçu İbrahim Almadani, işgalcilerin ilk günden beri sağlık merkezlerini hedef aldığını söyledi.

Hastanelerin ve sağlık kuruluşlarının bombalanması, doktor ve sağlık çalışanlarının katledilmesi, ambulansların hedef alınmasının savaş hukukundaki yeri ile ilgili Filistinli Hukukçu İbrahim Almadani, İLKHA muhabirine konuştu.

Almadani, "İşgalci siyonistlerin acil hizmetler sunan sağlık merkezlerini hedef alarak bu merkezleri bombaladı, kuşattı ve saldırıya uğrattı. Ne yazık ki, israil sadece bu hastaneleri hedef almak ve onlara baskın düzenlemekle yetinmedi, aynı zamanda daha da ileri giderek bu hastanelerde çalışan tıbbi ekipleri ve yaralıları da tutukladı." ifadelerine yer verdi.

"israil, hastaneleri hedef alarak ilkelerin tamamını ihlal etti"

"Siyonistlerin, özellikle hastaneleri, ambulansları hedef almanın ve yaralıları tutuklamanın bir savaş suçu teşkil ettiğini bilmektedir." diyen Almadani, açıklamasının devamında şunları aktardı:

"Bu nedenle her seferinde bunu gerekçelendirmeye çalışarak, hastanelerde askeri liderlerin bulunduğunu veya bu merkezlerin operasyon üssü olduğunu iddia etti. Ancak, israil bu iddialarına rağmen uluslararası insancıl hukuku açıkça ihlal etmeye devam etti. Çünkü uluslararası insancıl hukuk sadece askeri ve siviller arasında ayrım yapma ilkesine dayanmaz, aynı zamanda askeri zorunluluk ve orantılılık ilkesini de içerir. israil, hastaneleri hedef alarak bu ilkelerin tamamını ihlal etti ve Roma Statüsünün 6., 7. ve 8. maddelerine göre tam anlamıyla bir savaş suçu işledi."

"Bir gün gelecek ve israil bu suçlarından dolayı yargılanacaktır"

Açılmasının devamında Almadani, "Ayrıca burada vurgulamak gerekir ki savaş suçları ve insanlığa karşı işlenen suçlar zaman aşımına uğramaz. Bir gün gelecek ve israil bu suçlarından dolayı yargılanacaktır inşallah. Özetle, hastanelerin ve sağlık merkezlerinin hedef alınması, hemşirelerin ve tıbbi personelin tutuklanması uluslararası hukukun ağır bir ihlalidir. Bu, yalnızca Cenevre Sözleşmeleri ve ek protokollerinin ihlali değil, aynı zamanda uluslararası ceza hukukuna göre bir savaş suçu ve insanlığa karşı işlenmiş bir suçtur. Özellikle Roma Statüsünün 6., 7. ve 8. maddelerini açıkça ihlal etmektedir." dedi.

"Filistin halkı inşallah hakkını geri alacaktır"

Son olarak Almadani, "Hukuki mücadelenin zayıf sonuçlarına rağmen devam etmesi gerektiğini vurguluyoruz. Sonuçlar zaman alsa da bu suçların zaman aşımına uğramadığını ve hukuki mücadelenin sürdürülmesi gerektiğini unutmayacağız. Filistin halkı inşallah hakkını geri alacaktır." dedi. (İLKHA)

Mescid-i Aksa Endişesi: “Yaşanabilecek En Büyük Felaket”

Taziye Evi İçin Yeşil Alan Yok Edilmesin!”

Batman'da balkon çöktü 3 ölü 6 yaralı

Tekstil Sektöründe Büyük Gelişme: Keçioğlu Makina’dan Batman’a Dev Yatırım

İran'ın füze harekatında Bat Yam'da 10 siyonist öldü

Şırnak’tan Gazze’deki soykırıma tepki direnişe destek çağrısı

Traktörü tamir ederken altında kalan işçi hayatını kaybetti

Van'da sulama kanalında erkek cesedi bulundu

İnşaat işçilerinin kaldığı şantiyede korkutan yangın

İran'dan ABD'ye: Nükleer müzakereler anlamsız hale geldi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan ile görüştü

Rusya ile Ukrayna arasında ağır hasta asker takası yapıldı

Van’da şap hastalığı nedeniyle hayvan ticareti durduruldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Selman ile görüştü

Bakan Işıkhan Mardin’de bir dizi ziyaret gerçekleştirdi

Gazze'de can kaybı 55 bin 297'ye yükseldi

İran'dan 3 ülkeye uyarı: israile yardım ederseniz üslerinizi vururuz

Güney Afrika'da sel felaketi: 78 ölü

Yaz aylarının serinletici lezzeti Cizre limonatası coğrafi işaret ile tescillendi

Adana'da kontrolden çıkan otomobil iş yerine daldı

Siyonist işgalcilerden Han Yunus'ta yeni katliam hazırlığı

Hindistan'da meydana gelen uçak kazasında ölü sayısı 270'e yükseldi

Şanlıurfa'da halk sağlığını tehdit eden ürünlere ceza

Şanlıurfa'da 170 dönümlük buğday tarlasında yangın

Rusya 1200 Ukraynalı asker ve sivilin cenazesini teslim etti

Mardin Peygamber Sevdalıları’ndan yaz tatilinde manevi eğitim seferberliği

Motosikletin çarptığı yaşlı adam hayatını kaybetti

HÜDA PAR Genç İlçe Başkanı Doğru: Başıboş köpek sorununa çözüm bulunmalı

Diyetisyen Korkmaz: Kolestrolü yüksek bireylerde beslenme önemlidir

HÜDA PAR Solhan İlçe Başkanı Uyar, çürümeye terk edilen parklara dikkat çekti

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ