• BIST 100

    14303,45%1,05
  • DOLAR

    42,70% 0,01
  • EURO

    50,19% 0,07
  • GRAM ALTIN

    5946,67% 0,77
  • Ç. ALTIN

    9543,16% 0,65

Fiyat sabitleme politikasına bir sektör daha katıldı

10 Ocak 2023, Salı 09:40
10 Ocak 2023, Salı 09:40
Fiyat sabitleme politikasına bir sektör daha katıldı
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Fiyat sabitleme politikasına bir sektör daha katıldı

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin zincir marketlere yönelik çağrısının ardından 'fiyat sabitleme ve indirim' politikasına Diyarbakır’daki tatlıcılar da katıldı.
Geçtiğimiz günlerde bir televizyon programına katılan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, iş dünyasına ‘fiyat sabitleme ve indirim’ çağrısında bulunmuştu. Bu çağrının ardından Diyarbakır Lokantacılar Kebapçılar ve Tatlıcılar Odası (DİLTO) Başkanı Haşim Elkaan’da ocak ayı boyunca 2017 yılında Coğrafi İşaret Tescil Belgesi verilen ’burma kadayıf’ fiyatlarında indirim ve sabitlendiğini duyurdu.
Konuya ilişkin İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirine açıklamalarda bulunan Elkaan, Coğrafi Tescil İşaret Belgesi verilen ‘cevizli burma’ fiyatında 40 lira indirim yapılırken ‘fıstıklı burma’ fiyatında ise 30 lira indiriminin yapıldığını söyledi.
Ocak ayı boyunca 180 ve 240 TL olan burma kadayıfın fiyatında sabitleme kararı aldıklarını belirten Elkaan, “2022 yılında esnafımızın bazı zorlukları oldu. Kullandığımız malzemelerde de fiyat yükselmeleri oldu. Hükümetimizin açıkladığı fiyat sabitleme politikası var. Biz de Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ile yapmış olduğumuz istişare neticesinde Coğrafi Tescil İşaret Belgesi almış ve Diyarbakır’ımızın iftiharı olan cevizli ve fıstıklı burma kadayıfımızın fiyatını 1 ay sabitledik. Maliyet fiyatı yükselse de 220 Türk Lirası olan cevizli burma kadayıfımızı 180 Türk Lirasına indirip 1 ay boyunca sabitledik. Bunun yanında 270 Türk Lirası olan fıstıklı kadayıfımızı da 1 aylık 240 Türk Lirasına indirdik” dedi.

“Herhangi bir zam beklentimiz yok”
Fiyat sabitleme politikasının devam etmesiyle birlikte sektör olarak katkılarının da devam edeceğini söyleyen Elkaan, “Biz de hükümetimizin uyguladığı politikaya destek vermek ve yaptığımız uygulamanın örnek olması amacıyla bu kampanyayı başlattık. Fiyatlar böyle sabit olduğu müddetçe halkımıza olan desteğimiz devam edecektir. Şu an ki piyasanın da gidişatına baktığımız zaman herhangi bir zam beklentimiz yok. Birçok firmanın sabitleme politikasına geçmesi sevindirici bir haberdir. Fiyat sabitleme politikası devam ederse bizim de katkılarımız devam edecek” ifadelerinde bulundu.
Diyarbakır’da tatlı üreticisi olan firma sahibi Ahmet Altunbay, tüm firma ve sektörün elini taşın altına koyması gerektiğini ifade etti.
Tedarikçilerin malzemelere zam yapmadığı müddetçe kendilerinin de fiyatları sabit tutacağının altını çizen Altunbay, “Odamızın aldığı karar ile tatlılarda indirim kampanyası yapıyoruz. Devletimizin de çağrısı bu yöndeydi zaten. Bu yüzden coğrafi işaretli burma cevizli kadayıfımızın fiyatını 220 Türk Lirasından 180 Liraya, burma fıstıklı kadayıfımızı da 270 Liradan 240 Liraya düşürüyoruz. Böylelikle 1 ay boyunca fiyatımızı sabit tutuyoruz. 1 ay sonra inşallah malzemelerde yükseliş olmazsa fiyatlarımızın bu yönde sabit kalmasını düşünüyoruz. Tedarikçi arkadaşlarımız zam yapmazsa bizler de zam yapmayız” ifadelerine yer verdi.
[gallery ids=',77210,77211,77212,77213,77214,77215,77216,77217']

Konya’da Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 119 sözleşmeli personel alacak

Konya’da sis ve pus uyarısı: Görüş mesafesi düşüyor

Romanya'da on binler yargıdaki yolsuzlukları protesto için meydanlara indi

Kilis merkezli operasyonda 15 şüpheli gözaltına alındı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: israil'in Gazze'de işlediği soykırım suçları insan haklarının ayaklar altına alınmasıdır

HÜDA PAR Milletvekili Dinç, kumar bağımlılığıyla ilgili 6 bakanlığa soru önergesi verdi

IHO EBRAR'dan Etiyopya'da katarakt ameliyatı ve kanser hastası çocuklara nakdi destek

AB: Donbas düşerse kale düşmüş demektir ve o zaman kesinlikle tüm Ukrayna ele geçirilir

Kocaeli’de çevreyi kirleten firmaya 7,4 milyon lira ceza

Bakan Fidan, Katar Başbakanı Al Sani ile görüştü

Gazze'de bir evin enkazından 14 şehidin naaşı çıkarıldı

Başkan Er: Yerli malı kullanmanın ve tasarrufun ne kadar önemli olduğu gün geçtikçe daha iyi anlaşılıyor

Uzmanlar açıkladı: Ekonomik koşullar altında sağlıklı beslenmek mümkün mü?

Malatya'da "torbacı" operasyonu: 4 gözaltı

Meteorolojiden Doğu Akdeniz için fırtına uyarısı

Malatya'da çok sayıda tarihi sikke ele geçirildi: 4 gözaltı

Adana'da asayiş uygulaması:500 kişi yakalandı

Malatya'da bir genç evinde ölü bulundu

Adana'da trafik denetimlerinde 11 bin 54 cezai işlem uygulandı

"Sorunlara İslami bir bakışla çözüm üretmek tarihi bir sorumluluktur"

İşgal kuvvetleri, Suriye'nin sınır şehrine saldırılarını sürdürüyor

Fas’ta sel felaketi: Can kaybı 37'ye yükseldi

Trump'ın temsilcisi Barrack, Netanyahu ile ateşkesin ikinci aşamasına geçişi görüştü

Umut Kervanı, Elazığ'da kapsamlı yardım dağıtımında bulundu

Şırnak'ta asayiş operasyonları: 117 gözaltı

YKS ve LGS için beceri temelli yeni soru modeli uygulanacak

Batman’da Gelin Arabasındaki Yazı Gülümsetti

Malatya halkından RTÜK'E çağrı: Bu bir ahlaksızlık değil, toplumsal çöküş!

Siyonistler, Mescid-i Aksa avlusuna geniş çaplı baskınlar düzenledi

Gazze'de can kaybı 70 bin 665'e yükseldi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Konya’da Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 119 sözleşmeli personel alacak

Konya’da sis ve pus uyarısı: Görüş mesafesi düşüyor

Romanya'da on binler yargıdaki yolsuzlukları protesto için meydanlara indi

Kilis merkezli operasyonda 15 şüpheli gözaltına alındı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: israil'in Gazze'de işlediği soykırım suçları insan haklarının ayaklar altına alınmasıdır

HÜDA PAR Milletvekili Dinç, kumar bağımlılığıyla ilgili 6 bakanlığa soru önergesi verdi

IHO EBRAR'dan Etiyopya'da katarakt ameliyatı ve kanser hastası çocuklara nakdi destek