Florida göçmenlere yönelik cezaları sıkılaştıran yasa tasarısını kabul etti

DÜNYA 29.01.2025 13:00:02 0
Florida göçmenlere yönelik cezaları sıkılaştıran yasa tasarısını kabul etti
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Florida'nın getirmek istediği yenilikler arasında, idam cezası gerektiren suçlardan hüküm giymiş kaçak göçmenlerin idam cezasına çarptırılması zorunluluğu da yer alıyor.

Florida eyaleti yasa koyucuları, yasadışı göçmenlerin bölgede kalma koşullarını sıkılaştıran ve faillere daha sert cezalar uygulayan bir yasa tasarısını kabul etti.

Eyalet Senatosunun web sitesinde yayınlanan belgeye göre yasa koyucular, yasanın kabul edilmesiyle yeni başkanın (Donald Trump) göçmenlerle mücadele politikasını daha aktif bir şekilde uygulamayı umuyor.

Mevzuatta yapılan değişiklikler, ülkede yasadışı olarak bulunan kişiler tarafından eyalette işlenen tüm suçlara yönelik daha ağır cezalar öngörüyor. Yenilikler arasında, idam cezası gerektiren suçlardan hüküm giymiş kaçak göçmenlerin idam cezasına çarptırılması zorunluluğu da yer alıyor. Tasarı aynı zamanda çete üyesi olan ve bir suçtan hüküm giyen yasadışı göçmenlere de azami ceza uygulayacak.

Tasarı aynı zamanda 140'tan fazla çalışanı olan yeni bir eyalet göçmenlik ofisi kurulmasını da öngörüyor.

Kolluk kuvvetleri teşvik edilecek ve böylece göçle mücadele operasyonlarına katılmaları halinde 1 bin dolar ikramiye alacaklar. Aynı zamanda, federal göçmenlik yasalarına uymayan hükümet çalışanlarına da 5.000 dolar para cezası teklif ediliyor.

Associated Press'e göre, tedbirlerin uygulanması için 500 milyon dolar tahsis edilecek ve çoğunluğunun - 375 milyon doların - eyalet ile federal hükümet arasındaki işbirliğinin güçlendirilmesine harcanması planlanıyor.

Trump daha önce defalarca göç politikalarının sıkılaştırılması ve yasadışı göçmenlerin zorla sınır dışı edilmesi konusunda konuşmuştu.  (İLKHA)

İran'dan yeni misilleme! Tel Aviv ve Hayfa ateş altında

BM: Gazze'de gıda yardımı bekleyen sivillere saldırılar devam ediyor

İran, siyonist rejim televizyonlarına tahliye uyarısı yaptı

Güney Afrika’da sel felaketi: 90 ölü

ABD, Rusya'yla diplomatik temsilciliklere ilişkin müzakereleri iptal etti

Kazakistan ile Çin arasında 24 anlaşma imzalandı

ANFİDAP: Mutlak kötülük israile karşı insanlık yekvücut olmalı

ABD'nin USS Nimitz uçak gemisi Orta Doğu'ya gidiyor

Dışişleri Bakanı Fidan, BAE'li mevkidaşı ile görüştü

Hatay’da orman yangını

İran en büyük ve en yoğun füze saldırısına hazırlanıyor: Tel Aviv'i boşaltın!

Vali Yavuz: Gazze'de çocuklar dünyanın gözü önünde katledilmektedir

MASKİ'ye personel alımı kura çekimi ile yapıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kabadayılık taslayan israil kendi varlığını ve geleceğini riske atıyor

HÜDA PAR'dan Meclis Başkanı Kurtulmuş'a tebrik ziyareti

Siyonist işgalciler İran devlet televizyonunu vurdu

Pezeşkiyan: ABD, siyonist rejimi dizginlemezse daha acı karşılık vereceğiz

Bingöl’de orman yangını

Örtü yangınında 2 ev küle döndü

Bingöl’de göçmen kaçakçılığı operasyonu

Adana’da trafik denetimlerinde 10 bin 789 sürücüye ceza kesildi

İran: Bu gece israil'i daha sert vuracağız

Gazze'deki direniş, işgal kuvvetlerini etkisiz hale getirdi

Bolu'da ormanlık alanlara giriş yasaklandı

Kabine toplandı

Mardin’de 11’inci kattan düşen üniversite öğrencisi hayatını kaybetti

Araması bulunan FETÖ üyesi yakalandı

Yoğun stres, "kırık kalp" sendromuna neden oluyor

Son 30 yılın en büyük altyapı hamlesi

Prof. Dr. Vasfi Aşur: Gazze için uluslararası yardım girişimleri ümmet bilincini yeniden canlandırmakta

Yükleniyor