• BIST 100

    11048,11%-1,05
  • DOLAR

    41,30% 0,05
  • EURO

    48,80% 0,04
  • GRAM ALTIN

    4836,63% -0,41
  • Ç. ALTIN

    7935,99% -0,73

GAİB Türkiye İhracat Seferberliği Zirvesine ev sahipliği yaptı

26 Aralık 2023, Salı 14:35
26 Aralık 2023, Salı 14:35
GAİB Türkiye İhracat Seferberliği Zirvesine ev sahipliği yaptı
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

GAİB Türkiye İhracat Seferberliği Zirvesine ev sahipliği yaptı

Turkuvaz Medya Grubu tarafından Gaziantep’te düzenlenen Türkiye İhracat Seferberliği Zirvesi, Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri hizmet binasında gerçekleşti.
İhracata dair altın değerinde bilgiler içeren programa Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat, Gaziantep Valisi Kemal Çeber, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Ticaret Bakan Yardımcısı Özgür Volkan Ağar, T.C Ticaret Bakanlığı İhracat Genel Müdürü Mehmet Ali Kılıçkaya, GAİB Koordinatör Başkanı Ahmet Fikret Kileci, GAİB Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Celal Kadooğlu, GAİB Halı İhracatçıları Birliği Başkanı Zeynal Abidin Kaplan, GAİB Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Mehmet Çıkmaz, SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, Türk Eximbank Genel Müdürü Ali Güney, İhracatı Geliştirme A.Ş. (İGE) Genel Müdürü Kasım Akdeniz, Gaziantep OSB Başkan Vekili Yaşar Erturhan ve iş-siyaset dünyasından çok sayıda isim katıldı.
Türkiye İhracat Seferberliği Zirvesi, protokolün açılış konuşmalarıyla başladı. Açılış konuşmalarında; Gaziantep Valisi Kemal Çeber, “Gaziantep misafirperver bir şehir. Gaziantep üretken bir kent, kazanan bir kent, kazandıran bir kent, istihdam eden bir kent. Gaziantepli tüm iş insanlarına buradan teşekkür ediyorum. Buradaki iş insanlarımız aynı zamanda birer hayırseverdir. Bu durum bizleri gururlandırıyor. Bu ortamın oluşmasında bu kentin ruhu çok önemli. Bu ruh hep devam edecektir, Gaziantep modeli devam edecektir. Bizlerin görüşlerine, önerilerine ve taleplerine her zaman kulak veren değerli Bakanımıza ve onun çalışkan bürokratlarına teşekkür ediyorum” dedi.
Zirve, Ticaret Bakanı Ömer Bolat’ın katılımcılara ticari ekosistem hakkında güncel gelişmeleri değerlendirdiği özel oturumla devam etti. Bakan Bolat, “Gaziantep, çalışkanlığı ile nam salmış bir şehir. Bu kadim şehri her ziyaret erişimde enerji ile dolup görevimize devam ediyoruz. Buradan aldığımız güç ve enerji Sanayicimizin ihracatçımızın önünü açmaya çalışıyoruz. Ancak problemler yok mu var. Covid sonrası ortaya çıkan enflasyon olgusunu ortadan kaldırmak için Bakanlığımız çalışmalarını sürdürüyor. İhracatçımızın faizle ilgili, finansmanla ilgili, dövizle ilgili sıkıntılarının beklentilerinin hepsinin farkındayız. Gerekli adımları ilgili Bakanlıklarımızın koordinasyonunda atmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.
2023 İhracat Vizyonu ve Yeni Fırsatlar konulu panelde Ticaret Bakan Yardımcısı Volkan Ağar, SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, Gaziantep OSB Başkan Vekili Yaşar Erturhan ile birlikte söz alan GAİB Koordinatör Başkanı Ahmet Fikret Kileci ise yeşil dönüşüm ve tekstil sektörü hakkında görüşlerini aktardı. Kileci konuşmalarında, ‘’Bildiklerimizin hepsi değişti. Kaynaklarımız sınırlı ama tüketimimizi kontrol altına almadık. Pandemi, deprem, finansal krizler bize kaynaklarımızın sınırlıı olduğunu hatırlattı. Tüketim toplumu oluşturmuştu ancak bunun böyle gitmeyeceğini hepimiz öğrendik. Artık yeşil üretimi hedef almalıyız. Tekstilde 2023 yılında zor günler yaşadık. Bu dönüşümün odağındaki sektörlerden birisi tekstil sektörüdür. İnsanların birincil önceliği barınmak, beslenmek. Bizler de daralan ekonomide zarar gördük. Ancak yeşil dönüşüme dair destekleri takip etmemiz gerekiyor. Fayda maliyet analizimizi ortaya koyup karar alma mekanizmalarımızı gözden geçirmeliyiz’’ ifadelerine yer verdi.
Katılımcıların ihracata dair merak ettiği sorulara cevap bulabildiği ve ihracat dünyasından önemli isimlerin konuşmacı olarak yer aldığı program, toplu fotoğraf çekimlerinin ardından son buldu.

Muğla’da 2 ilçede çıkan orman yangınlarına müdahale ediliyor

Osmaniye'de 3,8 büyüklüğünde deprem

Endonezya'da 6.1 büyüklüğünde deprem

Amasya’da drift yapan sürücüye 46 bin lira ceza

Arnavutluk'ta seçimden 130 gün sonra yeni hükümet kuruldu

ABD'den Polonya'ya 780 milyon dolarlık silah satışı

Gaziantep’te akraba kavgası kanlı bitti: 3 ölü

Otomobil ile hafif ticari araç çarpıştı: 4 yaralı

ABD Gazze'de acil ateşkes tasarısına bir kez daha veto etti

Malatya için şiddetli fırtına uyarısı

Dünya Meteoroloji Örgütü: Küresel su krizi derinleşiyor

Balıkesir’de 531 yeni afet konutunun temeli atıldı

Kamçatka'da 7.8 büyüklüğünde deprem

Kongo'da Ebola salgını: 48 vaka, 31 ölü

İzmir’de mobilya fabrikasında yangın

HAMAS: Gazze, ordunuz için kolay bir lokma olmayacak

BM Suriye Özel Temsilcisi Pedersen istifa etti

Balıkesir'de orman yangını

Erzurum’da ehliyetsiz sürücüye 37 bin lira ceza

Rusya’ya yönelik AB yaptırımları Birlik içinde bölünmeye yol açıyor

Rusya: Venezüella’ya yönelik müdahale girişimleri ve güç kullanımı tehditlerini kınıyoruz

Küresel Sumud Filosuna ait gemiler açık denizde bekleyişi devam ediyor

Muğla açıklarında 56 düzensiz göçmen yakalandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan Mahmud Abbas ile görüştü

Fransa'daki protestolarda 110 kişi gözaltına alındı

THY, Suudi Arabistan'ın Yanbu kentine uçuş başlatıyor

Gazze'de açlıktan ölenlerin sayısı 435'e yükseldi

YSK yarın CHP'de olağanüstü kurultay gündemiyle toplanacak

ABD Başkanı Trump, İngiltere Başbakanı Keir Starmer ile bir araya geldi

Ukrayna, İngiltere ile 100 Yıllık Ortaklık anlaşmasını onayladı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Muğla’da 2 ilçede çıkan orman yangınlarına müdahale ediliyor

Osmaniye'de 3,8 büyüklüğünde deprem

Endonezya'da 6.1 büyüklüğünde deprem

Amasya’da drift yapan sürücüye 46 bin lira ceza

Arnavutluk'ta seçimden 130 gün sonra yeni hükümet kuruldu

ABD'den Polonya'ya 780 milyon dolarlık silah satışı

Gaziantep’te akraba kavgası kanlı bitti: 3 ölü