• BIST 100

    10746,98%0,04
  • DOLAR

    40,59% 0,02
  • EURO

    47,10% 1,43
  • GRAM ALTIN

    4394,42% 2,22
  • Ç. ALTIN

    7018,29% 1,30

GAİB’de E-İhracat Bilgilendirme Toplantısı gerçekleştirildi

26 Eylül 2023, Salı 12:40
26 Eylül 2023, Salı 12:40
GAİB’de E-İhracat Bilgilendirme Toplantısı gerçekleştirildi
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

GAİB’de E-İhracat Bilgilendirme Toplantısı gerçekleştirildi

Ticaret Bakanlığı koordinasyonunda, Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri ev sahipliğinde ve TİM E-İhracat Sekretaryası iş birliğinde “E-İhracat Bilgilendirme Toplantısı” GAİB Hizmet Binası’nda gerçekleştirildi.
GAİB üyelerinin katıldığı etkinlikte alanında uzman kişiler tarafından sunumlar gerçekleştirildi. GAİB Koordinatör Başkanı Ahmet Fikret Kileci yaptığı açılış konuşmasında “Dijitalleşme hepimizin yakından takip ettiği ama tamamen üzerine tüm dikkatimizle eğilmediği bir konu. Yakın bir zamanda tüm işlerimizin dijital entegrasyonunu sağlamak zorundayız. Pandemi öncesinde bir tercih olan e-ticaret ve e-ihracat bugün geldiğimiz noktada bir zorunluluk oldu.
Dijital dönüşümünü sağlayamayan, satışını elektronik ortama taşımayan firmalar varlığını sürdüremeyecek. Kısacası dijitalleşmeyi benimsemeden varlığımızı sürdüremeyiz. Bu çerçevede bölgemizde e-ticaret ve e-ihracat ekosisteminin gelişmesi için katkıda bulunan ve bugün burada aramızda yer alan Bakanlığımızın temsilcilerine, eğitmenlerimize ve sektör çalışanlarına teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.
GAİB olarak bu tarz etkinliklerin uzun süredir gerçekleştirildiğinin altını çizen Kileci, “Hem eğitimlerimiz hem seminerlerimiz, hem bu tarz bilgilendirme toplantılarımız uzun yıllardır aralıksız olarak sürüyor. Bizim daha yukarıya taşımamız gereken ilk unsurumuz beşeri sermayemiz. Bu salonların dolması için herkesi göreve davet ediyorum. Hem E-Ticaret ve E-İhracat için yaptığımız etkinliklere hem tüm eğitimlerimize herkesi davet ediyorum” şeklinde konuştu.
Gün boyu süren toplantıda Ticaret Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü E-İhracat, Dijital Pazarlama, Davranışsal Kamu Politikaları ve Yeni Nesil Teknolojiler Dairesi Başkanı Hasan Önal tarafından “E-İhracat Politikaları ve Devlet Destekleri” konulu sunumunu gerçekleştirdi. Daire Başkanı Önal, Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan çalışmalara ve Bakanlığın bu konuda sağlamış olduğu desteklere değindi. Daha sonrasında ise Ticaret Bakanlığı Gümrükler Genel Müdürlüğü Muafiyetler Dairesi Başkanı Deniz Okan SAVAŞ tarafından E-İhracatta Beyan ve Gümrükleme İşlemleri hakkında bilgilendirme yaptı.
Tamamı GAİB’in YouTube kanalından tekrar izlenebilecek etkinlikte, Uluslararası Pazar Araştırması ve Doğru Pazaryeri Seçimi, Dijital Pazarlama Süreçleri, Amazon ve Etsy’de Satış Teknikleri, E-İhracatta Beyan, Gümrükleme İşlemleri, Lojistik ve Gönderim İşlemleri, E-Ticaret Alt Yapıları ve Entegrasyonlar, Yurtdışında Şirket Kurulumu ve Banka Hesabı Açılışı konularında sunumlar gerçekleştirildi.

İşgal rejimi Gazze’de Filistin Kızılayı karargahını vurdu

Aşırı sıcaklar etkisini yitiriyor

HÜDA PAR’dan “Son Kale Aile” paneli: Aile hakemliği yargı sistemine kazandırılmalı

Gazze'de sağlık sistemi çöküşün eşiğinde

UAEA: Zaporijya Nükleer Santrali vuruldu

Yıldırım: "Evlilik namaz gibi, hac gibi ibadettir"

Somali'de şiddetli çatışmalar devam ediyor

Pakistan, Çin'den Z-10ME taarruz helikopterleri satın aldı

Davet ve Gençlik Hareketi'nin park etkinlikleri devam ediyor

Otobüs ile otomobil çarpıştı: 2 ölü, 1 ağır yaralı

Gazze'de can kaybı 60 bin 430'a ulaştı

Portekiz'de aşırı sıcaklar nedeniyle 264 ölüm

Ukrayna, Rus petrol tesislerine saldırdı

Şanlıurfa’da şiddetli yağış etkili oldu

HAMAS Gazze'deki siyonist esirin görüntüsünü paylaştı: israil hükümeti onları aç bırakmayı seçti

Rusya: ABD'nin denizaltıları uzun süredir kontrol altında

Uyuşturucu satmaktan araması bulunan şahıs yakalandı

"Asgari ücretlinin temel ihtiyaçlarını karşılaması artık mümkün değildir"

Eğitim Danışmanı Erol: YKS tercih süreci büyük bir ciddiyetle ele alınmalı

Mardin müze binasının kiliseye devredilmesine tepki!

Tekirdağ'da 1 kilogram sentetik uyuşturucu ele geçirildi

Siyonist çeteler Filistinlilere ait zeytin ağaçlarını söktü, tarım arazilerine zarar verdi

Pervari'de mera ıslah ve amenajman projesi hayata geçirildi

HAMAS'tan silahsızlanma iddialarına ilişkin açıklama: Söz konusu bile değil

BESO Başkanı Çiftçi'den esnafa dolandırıcılık uyarısı: Mail order yöntemiyle tuzağa düşmeyin

Yakıt yüklü tanker kontrolden çıktı, sürücünün refleksi facianın önüne geçti

Batmanlılardan "Çöp aktarma istasyonu" tepkisi: Bu proje buraya uygun değil

Siirt'te iki araç çarpıştı: Kazada ölen ya da yaralanan olmadı

İran, Nahid-2 uydusunu yerli fırlatıcıyla uzaya göndermeye hazırlanıyor

Siirt’te kayıp şahıs insansız hava aracı ile bulundu

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


İşgal rejimi Gazze’de Filistin Kızılayı karargahını vurdu

Aşırı sıcaklar etkisini yitiriyor

HÜDA PAR’dan “Son Kale Aile” paneli: Aile hakemliği yargı sistemine kazandırılmalı

Gazze'de sağlık sistemi çöküşün eşiğinde

UAEA: Zaporijya Nükleer Santrali vuruldu

Yıldırım: "Evlilik namaz gibi, hac gibi ibadettir"

Somali'de şiddetli çatışmalar devam ediyor