• BIST 100

    9185,9%-1,65
  • DOLAR

    39,54% 0,16
  • EURO

    45,50% 0,15
  • GRAM ALTIN

    4308,22% 0,18
  • Ç. ALTIN

    6938,21% 0,13

Gastronomi kenti Gaziantep’in simit kebabı turistlerin ilgisini çekiyor

17 Eylül 2023, Pazar 10:35
01 Ocak 0001, Pazartesi 12:00
Gastronomi kenti Gaziantep’in simit kebabı turistlerin ilgisini çekiyor
Tarih: 10:35 - 17 Eylül 2023
Güncelleme: 12:00 - 01 Ocak 0001

Gastronomi kenti Gaziantep’in simit kebabı turistlerin ilgisini çekiyor

Gaziantep Mutfak Sanatları Merkezi, yaptığı simit kebabı ile müşterilerine farklı bir lezzet sunuyor.
Gastronomi alanında dünyanın eşsiz lezzetlerini barındıran Gaziantep’te yöresel olarak yapılan simit kebabı yiyenlerin damaklarında eşsiz bir lezzet bırakıyor. İçerisinde az çekilmiş kıyma ve birçok baharatın yanı sıra Gaziantep yöresinde simit olarak bilinen ince bulgur kullanılan simit kebabı, şişlere takılarak veya tavanın içine yerleştirilerek 2 farklı şekilde yapılıyor. Simit kebabı Türkiye’nin gastronomi alanında tescillenmiş eşsiz lezzetlerinden biri olsa da az bilindiği için ilk kez tadan turistlerin de damağında eşsiz bir tat bırakıyor.
Gaziantep’i ziyarete gelen turistlerin simit kebabına yoğun ilgi gösterdiğini belirten Mutfak Sanatları Merkezi Başkanı Doğa Çitçi, “Simit kebabı içerisinde bulgur bulundurduğu için yabancı turistlerin inanılmaz ilgisini çekiyor” dedi.

'Gaziantep’te kebap çeşitliliği fazla'
Gaziantep’in kebap yönünden çeşitliliğinin fazla olduğunu belirten Doğa Çitçi, “Simit kebabı Gaziantep’in coğrafi işaretli kebaplarından bir tanesi. Diğer şehirlere baktığınız zaman kebap kültürü vardır ama Gaziantep’teki kebap çeşitliliği fazladır. Onlardan birisi de simit kebabıdır. İçerisinde bulgurun işlenmiş ince halidir. Bununla birlikte mevsimlik sebzeleri de karıştırarak farklı bir kebap yaptık. Bu kebabı hem fırında pişirebilir hem de ızgarada kebap şeklinde de pişirebiliriz” ifadelerini kullandı.

'Coğrafi işarete uymak zorundayız'
Simit kebabının yapımında kullanılan ürünlerin coğrafi işarette belirtildiği şekilde yapma zorunluluğu olduğunu aktaran Çitçi, “Simit kebabı coğrafi işaretli olduğu için coğrafi işarete uymak zorundayız. Coğrafi işaretteki belirtilen unsurlar nelerse onun dışına çıkmıyoruz ve gelen misafirlerimize ikram ediyoruz. İçinde simit, çeşitli baharatlar ve coğrafi işaretli Nizip nanesi var” ifadelerine yer verdi.

'Simit kebabı turistlerin inanılmaz ilgisini çekiyor'
İlk kez simit kebabını tadan yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çektiğini söyleyen Çitçi, fiyat politikası olarak geride olduklarını ifade ederek, “İnsanlar bunu yediği zaman Gaziantep’te değilse, bu nasıl bir kebap diyor. İçerisinde bulgur olmasına şaşırıyor çünkü bulgurlu bir kebabı başka bir yerde bulamazsınız. Bu da Gaziantep mutfağının zenginliğini yansıtan bir örnek. Gaziantep’e dışarıdan baktığınızda lahmacun, baklava ve kebap şehri gibi gözüküyor çünkü Gaziantep yemek kültürü açısından çok zengin bir şehir. Dolayısıyla simit kebabı içerisinde bulgur bulundurduğu için yerli ve yabancı turistlerin de inanılmaz ilgisini çekiyor. Diğer yandan biz Gaziantep Büyükşehir Belediyesi olarak fiyat politikamız biraz daha geride, çünkü biz bu işi sosyal olarak yapmaya çalışıyoruz. Bu yüzden de herkese dokunmalıyız. Bütün insanlara dokunmalıyız. O yüzden fiyat politikamız biraz geride. Herkes gelip tesisimizden faydalanabilir” diye konuştu.

Müslüman Kardeşler'den İran İslam Cumhuriyeti Rehberine destek mektubu

Merkez Bsı, Haziran ayı faiz kararını açıklayacak

UNRWA: Gazze'de sağlık sistemi kritik seviyede, hayati öneme sahip ilaçlar tükendi

Siyonistlerin işgali altındaki Mescid-i Aksa 6 gündür kapalı

Çanakkale açıklarında 37 düzensiz göçmen yakalandı

Madagaskar'da gıda zehirlenmesi: 17 ölü

Wutip Tayfunu Vietnam'ı vurdu

Çin': israil uluslararası hukuku ihlal ediyor

ABD basını: israil Büyükelçiliği'nde tahliyeler başladı

ANFİDAP: Gazze'deki soykırıma katılan çifte vatandaşlar yargılanmalı

Guterres: israil ve İran arasındaki askeri tırmanıştan derin endişeliyim

Yolcu otobüsü ile tır çarpıştı: 3 yaralı

ABD Merkez Bsı politika faizini sabit tuttu

ABD 3. uçak gemisini Orta Doğu'ya gönderiyor

Malatya’da husumetliler arasında silahlı kavga: 1 yaralı

İran siyonistleri ilk defa Hürremşehr füzeleri ile vurdu

Ermenistan Başbakanı Paşinyan Türkiye'ye gelecek

İran'dan siyonist işgalcilere yeni füze dalgası

ABD'li albay "israil karşıtı" açıklamaları gerekçesiyle görevden alındı

Dışişleri Bakanlığından siyonist rejime tepki

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Iraklı mevkidaşı Hüseyin ile görüştü

Trabzon'da çay yüklü kamyonet devrildi: 9 yaralı

HÜDA PAR: Türkiye, İran ve Pakistan arasında stratejik bir pakt ve güç birliği kurulmalı

Freni patlayan kamyonet araca çarptıktan sonra evin bahçesine girdi: 4 yaralı

HÜDA PAR Milletvekili Dinç, Mısır dönüşü konuştu: Kudüs için malımız da kanımız da feda olsun!

Finans ve ekonomide yapay zekâ İstanbul'da tartışıldı

İran Atom Enerjisi Kurumu Başkanı: Nükleer tesislerin durumu iyi

İşgalciler, Bureyc kampını bombaladı: 10 şehit

Kütahya'da 3.6 büyüklüğünde deprem

Umman Körfezi'nde iki petrol tankeri çarpıştı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Müslüman Kardeşler'den İran İslam Cumhuriyeti Rehberine destek mektubu

Merkez Bsı, Haziran ayı faiz kararını açıklayacak

UNRWA: Gazze'de sağlık sistemi kritik seviyede, hayati öneme sahip ilaçlar tükendi

Siyonistlerin işgali altındaki Mescid-i Aksa 6 gündür kapalı

Çanakkale açıklarında 37 düzensiz göçmen yakalandı

Madagaskar'da gıda zehirlenmesi: 17 ölü

Wutip Tayfunu Vietnam'ı vurdu