• BIST 100

    11183,00%1,66
  • DOLAR

    41,26% -0,07
  • EURO

    48,99% 0,82
  • GRAM ALTIN

    4899,19% 0,30
  • Ç. ALTIN

    8025,91% 1,72

Gastronomi ve Kültür Sanat Festivaline yoğun ilgi

26 Kasım 2023, Pazar 12:30
26 Kasım 2023, Pazar 12:30
Gastronomi ve Kültür Sanat Festivaline yoğun ilgi
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Gastronomi ve Kültür Sanat Festivaline yoğun ilgi

Batman Gastronomi ve Kültür Sanat Festivali, '100 Yılın Aşı Bin Yılın Kardeşliği' mottosuyla kapılarını ziyaretçilere açtı. 7 Bölge ve 81 ilden geleneksel lezzetleri bir araya getiren etkinliğe günde 65 bin insan ziyaret ediyor.
Bu yıl ilki düzenlenen festivalde her bölgeden yedi şehrin lezzet ve el sanatları Batman’da buluşturuldu. Festival süresince her gün farklı bir bölgenin yöresel yemeği ile Batman ve ilçelerine ait yerel lezzetler ziyaretçilere ücretsiz ikram ediliyor. Fuarda söyleşi, yarışma ve sergi gibi birçok etkinliğin de gerçekleşeceği Batman Gastronomi ve Kültür Sanat Festivali’nde Batmanlı minikler için de festival alanında bir çocuk sokağı oluşturuldu.
Batman’ın çok özel sokak lezzetleri ve yaklaşık 130 stant fuar alanında yer aldığını söyleyen Batman Belediye Başkan Yardımcısı Metin Gürbüz, “Tüm ilçelerimizde başlattığımız bir gastronomi kültür sanat festivali başlatmıştık. Her 5 ilçemizde tamamladık Batman’da bu hafta bunun finalini yapmak istedik. 100’üncü yılda '100 yılın aşı bin yılın kardeşliği' mottosuyla bir organizasyon tertip ettik. İlk gün dünyaca ünlü şefimiz Ebru Hanım geldi buraya bütün bölgelerimizden yöresel coğrafi işaretli ürünlerimizle bize bir aş bir çorba pişirdi ve vatandaşlarımıza çorbaları dağıttık. 100 yıldır beraber yaşadığımızı bin yıldır kardeşçe yaşadığımızı tekrar tüm paydaşlarımıza anlatmaya çalıştık' dedi.
Ülkenin 7 bölgesinden lezzetlerin olduğunu belirten Gürbüz, 'İlçelerimizin stantları var, kadın kooperatiflerimiz var, Batman’ın çok özel sokak lezzetleri var. Şu an itibariyle alanımızda yaklaşık 130 stant var. Bu stantlarda gün boyunca hafta içi sabah 09.00’dan akşam 21.00’e kadar hafta sonu da sabah 10.00’dan akşam 22.00’ye kadar vatandaşlarımıza hizmet veriyoruz. Beklediğimizden çok daha fazla ziyaretçi aldık. Günlük 50 bin aşan ziyaretçi karşı karşıyayız. Dün 65 bin insan fuar alanını ziyaret etti. Bugünde zannediyorum bu rakamı geçecektir. Kültür sanat alanında da bu tip faaliyetleri yapmak bizlerin görevi. Vatandaşlarımızın iyi bir hafta geçirdiğini umuyoruz. Pazar akşam saat 22.00’ye kadar bütün stantlarımız açık olacaktır. Bütün vatandaşlarımızı alanımıza bu vesile olarak bekliyoruz” diye konuştu.

“Çocuklarımıza 50 bin adet hediye çeki dağıtık”
Festival sürecince 7 gün boyunca Batman ve ilçelerin lezzetlerini ücretsiz vatandaşlara dağıtıldığını aktaran Gürbüz, “7 gün boyunca hem diğer bölgelerimizin hem Batman’ımızın ve ilçelerimizin lezzetlerini vatandaşlarımıza ücretsiz olarak ikram ettik. Her gün bir bölgenin bir ilçenin lezzetini birleştirip burada vatandaşlarımıza sunduk. Gün içerisinde stantlarımızda yine gelen vatandaşlarımıza ikramlarımız oluyor. Şöyle bir güzelliğimiz oldu. Çocuklarımızı unutmadık. Onlara bir çocuk sokağı oluşturduk. Orada gün boyunca onlara yönelik etiklik devam ediyor. Valimizin öğrencilere bir hediyesi oldu kitap fuarında olduğu gibi her biri 50 TL değerinde, 2 milyon 500 değerinde 50 bin adet hediye çeki çocuklarımıza dağıtık. Bu çocuklar alanımıza geldiği zaman istedik ki hem bizim hem de şehir dışından gelen misafirlerimizin yöresel lezzetlerini tada bilmesinler. Bunun içinde ayrıca mutluyuz” şeklinde konuştu.

Guterres: BM Güvenlik Konseyi’nin yapısı reforma ihtiyaç duyuyor

Bayrampaşa Belediyesi’ne yolsuzluk soruşturması: 20 tutuklama

Mardin'de boş arazide bir kişinin cansız bedeni bulundu

İran ve Rusya, ortak tatbikat yaptı

AB, işgalci rejime ticaret kısıtlamaları getirmeyi planlıyor

İletişim Başkanı Duran: “israilin Gazze’de başlattığı yeni saldırı dalgası soykırım suçlarının kanlı bir aşamasıdır”

Sumud Filosu'ndaki Sinan Akılotu: Yarın İtalyan filosuyla buluşacağız

Samsun’da kereste fabrikasında yangın

Yemen'de işgalin katlettiği 32 gazeteci defnedildi

Esenyurt’ta servis minibüsü anne ve bebeğine çarptı: 1 ölü

Şanlıurfa’da asansör bakımı sırasında elektrik faciası: 1 ölü

Şırnak'tan Sumud Filosu'na destek:"İnsanlığın ve vicdanın sesi ve direnişi"

Ensarullah, işgal rejimini füze ve İHA'larla hedef aldı, milyonlarca işgalci sığınaklara kaçtı

Bingöl’de köy muhtarı araçta ölü bulundu

Papua Yeni Gine’de 6 büyüklüğünde deprem

Kürdistan Sosyalist Partisi'nden HÜDA PAR'a ziyaret

İşgalin başlattığı kara saldırısında sabahtan bu yana 100'den fazla şehit

Balıkçılara 4,7 milyar TL ÖTV'si sıfıra indirilmiş yakıt desteği

Kocaeli’de çocuklarının önünde babasını tokatlayan sürücü tutuklandı

Emekli İmam Yağmurcu, 36 yıldır sürdürdüğü aktarcılıkla şifaya vesile oluyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM Başkanı Kurtulmuş’u kabul etti

Batman'da eğitim yılı kaynak kitap kriziyle başladı

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi eylül ayı toplantıları sona erdi

UNICEF: Gazze'de yarım milyon çocuk psikolojik travma yaşıyor

Batman'da mucur yüklü tır iki otomobile çarptı

Şanlıurfa’da kayıp genç sulama kanalında ölü bulundu

Dışişleri'nden işgalci rejimin Gazze şehrinde başlattığı kara saldırısına tepki

Bakan Kurum: Deprem bölgesine ekstra konut kontenjanı ayıracağız

İLKHA muhabiri Küresel Sumud Filosu'nun Tunus sürecini anlattı

Malatya'da kırsal mahalleye yeni yol

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Guterres: BM Güvenlik Konseyi’nin yapısı reforma ihtiyaç duyuyor

Bayrampaşa Belediyesi’ne yolsuzluk soruşturması: 20 tutuklama

Mardin'de boş arazide bir kişinin cansız bedeni bulundu

İran ve Rusya, ortak tatbikat yaptı

AB, işgalci rejime ticaret kısıtlamaları getirmeyi planlıyor

İletişim Başkanı Duran: “israilin Gazze’de başlattığı yeni saldırı dalgası soykırım suçlarının kanlı bir aşamasıdır”

Sumud Filosu'ndaki Sinan Akılotu: Yarın İtalyan filosuyla buluşacağız