• BIST 100

    9373,73%0,25
  • DOLAR

    39,39% 0,08
  • EURO

    45,63% 0,22
  • GRAM ALTIN

    4290,61% 0,15
  • Ç. ALTIN

    6924,51% -0,16
GAÜN Hastanesi’nde Dünya Obezite Günü etkinliği
EĞİTİM
Tarih: 5.03.2024 12:00
Güncelleme: 1.01.0001 00:00
GAÜN Hastanesi’nde Dünya Obezite Günü etkinliği
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

GAÜN Hastanesi’nde Dünya Obezite Günü etkinliği

Gaziantep Üniversitesi(GAÜN) Hastanesi’nde ‘Dünya Obezite Günü’ farkındalık etkinliği düzenlendi.
Obeziteye yönelik farkındalığı arttırmak ve bu konuya dikkat çekmek amacıyla Dünya Obezite Günü’nde düzenlenen eğitim Hastane Obezite Merkezi’nde gerçekleştirildi.
Etkinliğe GAÜN Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ayşe Balat, GAÜN Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Şevki Hakan Eren, Obezite Merkezi’nin Sorumlu Hekimi Prof. Dr. Suzan Tabur, hastane idaresi, hastane çalışanları ve obezite merkezi bünyesinde tedavi gören hastalar katıldı.
Etkinlikte konuşan Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı ve Obezite Merkezi’nin Sorumlu Hekimi Prof. Dr. Suzan Tabur, “Obezite günümüzün en önemli sağlık problemlerinden biridir. ‘4 Mart Dünya Obezite Günü’nde bu konuya toplumsal farkındalık oluşturulması hedeflenmiştir. Obezite Dünya Sağlık Örgütü tarafından ‘Sağlığı bozacak ölçüde vücutta aşırı yağ birikmesi’ şeklinde tanımlanmaktadır. Obezite; diyabet, insüllin direnci, kalp-damar hastalıkları, yüksek tansiyon, kolesterol bozuklukları, uyku-apne sendromu, reflü, safra kesesi hastalıkları, karaciğer yağlanması, infertilite ve bazı kanser türleriyle ilişkilendirilmiştir. Günümüzde önlenebilir ölümlerin sigaradan sonra gelen ikinci ölüm nedenidir; her yıl 4 milyondan fazla insanın ölümüne neden olduğu tahmin edilmektedir. Obezite genellikle dengesiz beslenme ile yüksek kalori alımına bağlı olarak gelişmektedir. Obezitenin tedavisindeki temel yaklaşım; kişilere sağlıklı beslenme prensiplerinin benimsetilmesi ve günlük fiziksel aktivitenin artırılmasından geçmektedir” dedi.
Prof. Dr. Suzan Tabur sözlerine, “Hastanemiz bünyesinde 4 Mart 2022 tarihinden itibaren ‘Obezite Merkezi’ hizmet vermeye başlamıştır. Merkezimizde, hastalar birçok birim tarafından multidisipliner bir şekilde değerlendirilmekte, diyetisyen, psikolog ve fizyoterapisten oluşan bir ekip tarafından hazırlanan kişiye özel bir program eşliğinde takip edilmektedir. Merkezimizin temel hedefleri, obezite hastalarımıza sağlıklı olarak kilo verdirmek ve bunun da devamlılığını sağlayabilmek, tetkikleri sırasında belirlediğimiz metabolik problemleri, sağlık problemlerini tanımlamak ve bunların tedavisini sağlayarak ileriye dönük obezitenin yol açabileceği hastalıkların önüne geçebilmektir” diye konuştu.
Dünya Obezite Günü’nde düzenlenen etkinlikte katılımcılara sağlıklı ikramlıklar dağıtılarak obezite ile ilgili bilgilendirmeler yapıldı.

Türkiye’nin orman alanı 23,4 milyon hektara yükseldi

Ceyhan Belediyesi’nde başkanlık koltuğu yine Aydar ailesine geçti

Şanlıurfa’da tarla yangını: 100 dönüm buğday kül oldu

Gazze Şeridi'nde şehit sayısı 55 bin 493'e ulaştı

Kaçak yapılaşmaya geçit yok!

Pakistanlı Dr. Şevket Javaz: Birlik olmadan Filistin’in kurtuluşu mümkün değil

Evde çıkan yangında mutfak küle döndü

Küresel Gazze Yürüyüşü'ne katılan Elibüyük, Mısır'da yaşadıklarını anlattı

Emekli öğretmen hüsn-i hat sanatıyla hayatını baştan yazdı

Üç tır çarpıştı: 1 ölü, 2 yaralı

Aktan: Düğünlerde Kur'an ve sünnete uygun bir duruş sergilenmeli

Battalgazi Belediyesi'nden yeşil alan atağı

11’inci kattan düşerek hayatını kaybeden üniversite öğrencisi defnedildi

Endonezyalı Siyaset Bilimci Didik: Bir Müslüman’ın en büyük sınavı Filistin’e karşı tutumudur

Elazığ Ovası’nda 2025 yılı fiğ hasadı başladı

DSÖ: Gazze hastanelerinde 2 milyon kişi için sadece 1500 yatak kapasitesi kaldı

Elazığ'da, Gazze'ye giden aktivistler coşkuyla karşılandı

Sarayiçi İlkokulu öğrencileri 20 Gazzeli yetime sponsor oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, BAE Devlet Başkanı Al Nahyan ile görüştü

Psikolojik Danışman Akgül: Tatil, sadece dinlenmeden ibaret olmamalı

Bingöl Kent Konseyi Başkanlığına Yunus Kuyuldar seçildi

Şeyh İkrime Sabri: Mescid-i Aksa'ya yönelik kapatma, işgalcilerin yeni bir fiili durum dayatmasıdır

Bingöl'de aranan şahıs yakalandı

Bingöl’de su krizi: Mahalle sakinleri yolu trafiğe kapattı

Bingöl’de ev yangını

DİKA yönetim kurulu toplandı: Bölgesel kalkınma hamlesi masaya yatırıldı

Nijeryalı Mühendis Bayero: Filistin'in yanında durmak, insanlığın yanında durmaktır

Altun'dan siyonist rejime tepki: Çıldırmışlık halinin son tezahürü

Gazze için başlatılan açlık grevi sona erdi: Tarihin doğru yerindeyiz

HAMAS: Gazze’deki yardım katliamları ABD gözetiminde gerçekleşiyor

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Türkiye’nin orman alanı 23,4 milyon hektara yükseldi

Ceyhan Belediyesi’nde başkanlık koltuğu yine Aydar ailesine geçti

Şanlıurfa’da tarla yangını: 100 dönüm buğday kül oldu

Gazze Şeridi'nde şehit sayısı 55 bin 493'e ulaştı

Kaçak yapılaşmaya geçit yok!

Pakistanlı Dr. Şevket Javaz: Birlik olmadan Filistin’in kurtuluşu mümkün değil

Evde çıkan yangında mutfak küle döndü