• BIST 100

    9078,43%-1,59
  • DOLAR

    38,44% -0,10
  • EURO

    43,53% -0,41
  • GRAM ALTIN

    3973,14% -2,37
  • Ç. ALTIN

    6483,07% -2,19

GAÜN öğrencileri TEKNOFEST’te üstün başarı sergiledi

EĞİTİM 4.05.2023 12:20:03 0
GAÜN öğrencileri TEKNOFEST’te üstün başarı sergiledi

GAÜN öğrencileri TEKNOFEST’te üstün başarı sergiledi

Dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali olan TEKNOFEST2023’te Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) öğrencileri yarışmalarda 7 ödül almaya hak kazandı.
Yaşanan deprem felaketi sonrasında eğitimde verilen araya rağmen çalışmalarını sürdüren GAÜN takımları TEKNOFEST yarışmalarına 60 takımla katılım sağladı. 20 takımla finallere kalan GAÜN takımları şuana kadar farklı kategorilerde 7 ödül alarak üstün başarı elde etti.
YÖK başkanından övgü
İstanbul Atatürk Hava Limanı’nda gerçekleşen TEKNFEST2023’te GAÜN takımlarının yer aldığı standı ziyaret eden Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, öğrencileri tebrik ederek, GAÜN’ün gerek öğretim üyeleriyle, gerek yöneticileriyle, gerekse öğrencileriyle Yükseköğretim içerisinde gayretleriyle örnek olmaya devam edeceğini söyledi. YÖK Başkanı Prof. Dr. Özvar, GAÜN’ün TEKNOFEST yarışmalarında 60 takımla üniversitelerini temsil etmelerinin fevkalade önemli bir gelişme olduğunu belirterek, öğrencileri yaptıkları projelerden dolayı tebrik etti.
Teknoloji meraklılarının yoğun ilgisinin yanı sıra, özel ve kamu kurumlarının temsilcileri tarafından da ziyaret edilen GAÜN standında katılımcılar, GAÜN öğrencilerinin geliştirdikleri projeler hakkında bilgi aldı.
Depreme rağmen gelen başarı
GAÜN Rektörü Prof. Dr. Arif Özaydın depreme rağmen GAÜN öğrencilerinin TEKNOFEST’te gösterdikleri performanstan memnun olduğunu söyleyerek, başarılarından dolayı öğrencilerini tebrik etti. Konuşmasında TEKNOFEST’in öneminden bahseden Prof. Dr. Özaydın, “TEKNOFEST makro anlamda genç neslin tamamında bilim ve teknoloji konusunda farkındalık oluşturmaya, Türkiye’nin mühendislik alanlarında yetişmiş insani sermayesini artırmaya katkı sağlamaktadır. TEKNOFEST, bilgi çağı kuşağını yarıştırarak bir taraftan onların yeteneklerinin gelişmesine katkı sağlarken, diğer taraftan da yenilikçi milli/yerli teknolojik ürünlerin geliştirilmesinin yolunu açmaktadır' dedi.
Öğrencilerimiz verdiğimiz destekleri karşılıksız bırakmıyor
GAÜN Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Recep Yumrutaş ise “TEKNOFEST yarışmalarına her yıl yüzlerce öğrenci ve onlarca takım çok sayıda kategoride yarışmalara katılmak için başvuruyorlar. Bu öğrencilerimize atölye ve laboratuvar imkânı sağlıyor, malzeme, cihaz, elektronik kart ve ekipman ihtiyaçlarını da zamanında karşılıyoruz. Öğrencilerimiz de verdiğimiz bu destekleri karşılıksız bırakmıyorlar. TEKNOFEST2023’de depreme rağmen projelerini tamamlayarak yarışmalarda 40 farklı kategoride 20 takımla finale kaldılar. Sonuç olarak çalışmalarını 7 ödül alarak taçlandırdılar ve üniversitemizi en iyi bir şekilde temsil ettiler. Özveri ile çalışarak bu yarışmalara katılan, ödül alan ya da almayan tüm öğrencilerimizi yürekten kutluyorum” İfadelerini kullandı.

Yapıcıoğlu Tarsus’ta esnaf ve tekstil sektörü temsilcileriyle buluştu

Ülke genelinde düzensiz göç denetimi: 547 göçmen yakalandı, 21 organizatör gözaltında

Sağlık Bakanlığı 19 bin personel alımı yapacak

Döviz kurlarında son durum

Altın fiyatları güne yükselişle başladı

Doğu ve Güneydoğu için toz taşınımı ve fırtına uyarısı

Meteorolojiden sel ve su baskını uyarısı

Abdulmelik el-Husi: ABD uçak gemileri Yemen direnişinden kaçıyor

UNRWA: 3 bin yardım tırı Gazze sınırında bekletiliyor

HAMAS'tan ABD'ye tepki: UNRWA'nın yasaklanmasına verilen destek, siyonist soykırıma ortaklıktır

Kassam Tugayları'ndan Refah'ta siyonistlere pusu

Siyonist rejim Şam'da başkanlık sarayı yakınına hava saldırısı düzenledi

Pakistan ordusundan gerçek mühimmatla tatbikat

Rusya ve Kuzey Kore arasında Tumen Nehri üzerinde köprü inşasına başlandı

Trump ulusal güvenlik danışmanını kovdu

Gazze'den dünyaya "çocukların açlıktan ölmemesi" için çağrı

Filipinler'de otobüs kazası: 12 ölü

Kütahya'da 3.8 büyüklüğünde deprem

Antalya'da zincirleme trafik kazası: 1 yaralı

ABD’yi fırtına vurdu: 6 ölü

Mardin’de fırtına etkisini sürdürüyor: Ağaçlar devrildi, camlar kırıldı

Ankara için kuvvetli yağış uyarısı

Bingöl’de Valilikten fırtına uyarısı

Yalova'da uyuşturucu operasyonu: 3 tutuklama

Bingöl’de fırtına: çatılar uçtu, maddi zarar büyük

BM: Gazze'de bebeklerin yüzde 92'si açlık tehlikesi altında

Diyarbakır'da sanayi sitesindeki patlama anı kameralara yansıdı

Meteorolojiden 16 il için sarı kodlu alarm!

Bakan Kurum: Muhalefete rağmen 81 ilimizi afetlere hazırlayacağız

Diyarbakır'da sanayi sitesinde patlama

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ