• BIST 100

    11060,39%0,81
  • DOLAR

    42,04% -0,04
  • EURO

    48,44% -0,23
  • GRAM ALTIN

    5421,66% 0,18
  • Ç. ALTIN

    8921,73% -0,71

GAÜN’de teknolojinin izinde inovasyon ve kariyer sohbetleri

23 Şubat 2024, Cuma 10:30
23 Şubat 2024, Cuma 10:30
GAÜN’de teknolojinin izinde inovasyon ve kariyer sohbetleri
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

GAÜN’de teknolojinin izinde inovasyon ve kariyer sohbetleri

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Mühendislik Fakültesi ve Türkiye’de İsviçre Ticaret Odası Derneği iş birliğiyle, İsviçre merkezli uluslararası bir grup şirketin CEO’ları ve üst düzey yöneticilerinin konuşmacı olarak yer aldığı ’Teknolojinin İzinde İnovasyon ve Kariyer Sohbetleri’ paneli düzenlendi.
GAÜN Mühendislik Fakültesi Kongre Salonu’nda düzenlenen etkinliğin açılışında konuşan GAÜN Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Bayram, etkinliğin öğrencilere teknolojinin gelişimi ve inovasyonun iş dünyasındaki önemi hakkında derinlemesine bir bakış açısı sunmayı hedeflediğini belirtti.
Bayram, “İsviçre merkezli uluslararası şirketlerin CEO’ları ve üst düzey yöneticileri sizler için geldi. Bu kadar başarılı insanları bir arada olduğu bir etkinlikte yer almak çok kıymetli. Bugün 20’den fazla üst düzey yöneticiyi bir arada burada görebilirsiniz. Kolay kolay bir arada olacak bir takım değil. Bu fırsattan çok iyi yararlanın. Onların deneyimlerini dinleyin. Hepsi çok başarılı CV’lerin bugün dile gelmiş hali olacak. Hayatınızın gelecek çizgisini düzgün çizebilmeniz için başarılı insanların deneyimlerinden faydalanmanız çok önemli” dedi.

Türkiye’de İsviçre Ticaret Odası Derneği ve İsviçre merkezli firmaların desteğiyle depremzede mühendislik fakültesi öğrencilerine bilgisayar ve teknoloji desteğinde bulunulacağını belirten Prof. Dr. Bayram, projeye destek veren firmalara ve emeği geçen herkese teşekkür etti. Ayrıca, Dernek bu yıl Mühendislik Fakültesi 1., 2. ve 3.’süne de bilgisayar, mouse ve program hediyesinde bulunacak.

Etkinlikte yer alan panelistlerin kariyer yolculuklarının ve iş hayatındaki deneyimlerinin öğrencilere ilham vereceğini ifade eden Türkiye’de İsviçre Ticaret Odası Derneği Başkanı Av. Arpat Şenocak, “Ben bir dernek başkanıyım ve derneğimiz İsviçreli şirketleri barındırıyor. Amacımız İsviçre’deki değerli gördüğümüz bilgi, birikim ve tecrübeyi Türkiye ile paylaşmak. Bu paylaşım için de çeşitli mecraları seçiyor ve projeler oluşturuyoruz. Üniversite de bu mecralardan bir tanesi. Hepiniz okuyorsunuz, belli ölçüde teorik ve pratik bilgiler ediniyorsunuz. Birkaç ay veya birkaç yıl sonra meslek sahibi olacaksınız ama bu başarı belli bir yoldan geçiyor. Bu yol; doğru yerde doğru bilgi birikimle mesleğe başlayıp, ne yaptığınızı anlamak. Ne yaptığınızı anlamak için de karşınızdaki işverenin ne beklediğini bilmeniz gerekiyor” diye konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından Adecco Satış ve Pazarlama Direktörü Nazlı Zeynep Özcan’ın moderatörlüğünü yaptığı, konuşmacı olarak ABB Yönetim Kurulu Başkanı Başar Vural, Nestle Kamu İşleri Direktörü ve CEO Danışmanı Zeynep Sungu, Logitech Genel Müdürü Sinem Erdoğmuş Yavuz, Weidmann Genel Müdürü Tayyar Egeli’nin yer aldığı ’Teknolojinin İzinde İnovasyon ve Kariyer Sohbetleri’ adlı panel başladı.

OSB’lerde 13 ayda 5 bin 318 sanayici yatırım başvurusu yaptı

UCM'den Faşir'deki HDK saldırıları için savaş suçu uyarısı

“Aydınlık Şehir Gazze” konferansı Siirt’te yoğun katılımla gerçekleştirildi

Adana’da asayiş uygulaması: 443 kişi yakalandı

Mardin’de aralarında husumet bulunan iki aile barıştı

Balıkesir Sındırgı'da 4,3 büyüklüğünde deprem

Bolu'da şap karantinası

Gazze'de alıkonulan bazı Filistinli esirler serbest bırakıldı

Kamçatka Yarımadası'nda 6.4 büyüklüğünde deprem

Tanzanya Cumhurbaşkanı Hassan yemin ederek göreve başladı

Çekya'da üç parti koalisyon anlaşması imzaladı

Şanlıurfa’da otomobil ile motosiklet çarpıştı: 2 ölü

Afganistan'da meydana gelen 6,3 büyüklüğündeki depremde can kaybı 20'ye yükseldi

Bakan Fidan: israil, ateşkesi düzenli olarak ihlal edip, insani yardımların ulaşmasına engel oluyor

Nepal'de dağcıların üzerine çığ düştü: 7 ölü

Belçika'da askeri hava üssünde 4 drone daha tespit edildi

Kocaeli’de 30 yıl hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

Roma'daki tarihi kulede çökme: 4 yaralı

Çin uydusu "Yaogan-46" uzaya gönderildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Terörsüz Türkiye menziline varıldığında inşallah kazanan 86 milyonun her bir mensubu olacaktır

Malatya Anadolu Kitap ve Kültür Fuarı kitapseverlerden yoğun ilgi görüyor

Büyükşehir Belediye Başkanı Er: Her rezerv alanında bir taziye evi inşa ediliyor

Amazon, 38 milyar dolarlık anlaşmayla OpenAI'ya "bilgi işlem gücü" sağlayacak

ÖĞ-DER: Eğitimde batıcı bakıştan vazgeçilmeli, ahlaki değerler esas alınmalı

Bakan Tekin: 22 bin 487 öğrenci YLSY bursundan yararlandı

İngiltere'de tren raydan çıktı: 4 yaralı

Siirt'te “Gençliği Aydınlığa Çıkaracak Vesileler” konferansı düzenlendi

Kurtulmuş: Bu sefer biz kazanacağız, kardeşlik ve dayanışma hakim olacak

Güney Lübnan'a düzenlenen siyonist saldırıda 2 şehit, 7 yaralı

Gaziantep'te 40 bin öğrenciye ayakkabı desteği

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


OSB’lerde 13 ayda 5 bin 318 sanayici yatırım başvurusu yaptı

UCM'den Faşir'deki HDK saldırıları için savaş suçu uyarısı

“Aydınlık Şehir Gazze” konferansı Siirt’te yoğun katılımla gerçekleştirildi

Adana’da asayiş uygulaması: 443 kişi yakalandı

Mardin’de aralarında husumet bulunan iki aile barıştı

Balıkesir Sındırgı'da 4,3 büyüklüğünde deprem

Bolu'da şap karantinası