GAÜN’de Türklerde ağırlık kaldırma kültürü eğitimi

Tarih: 28.03.2024 17:30
GAÜN’de Türklerde ağırlık kaldırma kültürü eğitimi
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült
Haberi Sesli Oku

GAÜN’de Türklerde ağırlık kaldırma kültürü eğitimi

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Spor Bilimleri Fakültesi Öğretim Görevlisi Tarkan Tuzcuoğulları, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Daire Başkanlığına bağlı fitness antrenörlerine sporun ve fiziksel aktivitenin bir parçası olarak tarih boyunca var olan Türklerde ağırlık kaldırma kültürü konusunda eğitim verdi.
Osmanlıda hem askere alma kriterlerinden olan hem de güreş tekkelerinde kuvvetlenme amaçlı kullanılan Türk kaldırış tekniğine dair eğitimin verimli geçtiğini ifade eden GAÜN Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Özdal, “Kültürümüzde yer almış ancak unutulmaya yüz tutmuş bu kuvvetlenme tekniğinin günümüzde güncellenerek bir eğitim halinde sunulması fakültemiz için oldukça önemliydi. Bu sebeple emeği geçen Fakültemiz Öğretim Görevlisi Tarkan Tuzcuoğulları’na çok teşekkür ederim. Bizlere bu imkanı sunan Rektörümüz Prof. Dr. Arif Özaydın’a, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’e, Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanı Zekeriya Efiloğlu’na ve katılım sağlayan fitness antrenörlerine ayrıca teşekkür ederim” dedi.
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri ile birçok ortak çalışma yaptıklarını ifade eden GAÜN Spor Bilimleri Fakültesi Öğretim Görevlisi Tarkan Tuzcuoğulları, “Böyle bir etkinliğin parçası olmaktan mutluyuz. Üniversitemiz ve Rektörlüğümüze bize bu fırsatı verdiği için teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi olarak GAÜN ile verimli bir çalışma gerçekleştirdiklerini ifade eden Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanı Zekeriya Efiloğlu ise, “Antrenörler her ne kadar kendi alanlarında yeterli olurlarsa çok daha yetenekli, başarılı sporcuların yetişeceğine inanıyorum. Bu eğitim antrenörlerimiz için çok iyi olacak. GAÜN ve Spor Bilimleri Fakültesine çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Bakan Yumaklı: 7 büyük yangın kontrol altına alındı

HAMAS'ın yanıtı Tel Aviv'de: Esir takası ve askeri çekilme başlıklarında sorun

CHP'li Manavgat Belediye'sine rüşvet operasyonu: Baklava kutusunda 110 bin Euro

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde yolsuzluk soruşturması: 60 tutuklama

Ukrayna'da Zaporijya Nükleer Güç Santrali alarmı

ABD'de sel felaketi: Afet durumu ilan edildi

Uluslararası Af Örgütü: israil, Gazze'de açlığı soykırım için kullanıyor

Polonya Rusya'ya nota verdi

California alevlere teslim: 52 bin dönüm küle döndü

Hamas, Gazze’de ateşkes önerisini Filistinli gruplarla istişare ettiğini duyurdu

UNRWA: Gazzeliler açlıktan sokaklarda bayılıyor

Hatay'da orman yangını rüzgarın etkisiyle yayılıyor

İran: israil'e attığımız 2 binden fazla füze ve İHA'nın çoğu hedefini başarıyla vurdu

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya: Orman yangınları nedeniyle 10 kişi tutuklandı

Manisa'da orman yangını

Dinç: Fevziye Şenoğlu’nun Mersin Limanı’ndaki eylem sırasında gözaltına alınması meselesinin takipçisiyiz

Gazze'de can kaybı 57 bini aştı

Almanya'dan Ukrayna için Patriot adımı

İzmir'deki yolsuzluk operasyonunda 45 kişi tutuklandı

BM: Gazze'de yardım dağıtım noktaları çevresinde bir ayda 613 kişi katledildi

Malatya'da bahçe yangını: Çok sayıdaki kayısı ağacı kül oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile görüştü

Büyükşehir Belediyesi'nden çiftçilere kapalı sistem sulama desteği

Yeşilyurt Belediye Meclisi, 12 maddeyi karara bağladı

Siirt’te doğal gaz altyapısı genişletiliyor

Mavi Marmara Gazisi Tunç: Gazze için tüm İslam ülkeleri derhal harekete geçmeli

Karadaği, Müslüman devlet liderlerine Filistin için bir "İslami İttifak" önerdiğini açıkladı

Adıyaman'da ormanlık alanlara giriş yasaklandı

Rusya'dan Ukrayna'ya savaşın en büyük hava saldırısı

Bakan Bayraktar: Bütçe imkânları nispetinde enerji desteklerine devam edeceğiz

Yükleniyor