• BIST 100

    10971,52%1,24
  • DOLAR

    42,03% 0,24
  • EURO

    48,46% -0,18
  • GRAM ALTIN

    5412,27% -0,31
  • Ç. ALTIN

    9047,60% 0,46

Gazetecilerden bayram mesajı: Gazze'deki zulüm nedeniyle bayrama buruk giriyoruz

04 Haziran 2025, Çarşamba 16:37
04 Haziran 2025, Çarşamba 16:37
Gazetecilerden bayram mesajı: Gazze
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Batman'daki iki gazeteci derneği başkanı, Kurban Bayramı dolayısıyla yayımladıkları mesajlarda Gazze'de yaşanan insanlık dramına dikkat çekerek bayrama buruk bir şekilde girdiklerini ifade etti.

Batman Medya Mensupları Derneği Başkanı Mehmet Salih Özcan ve Batman Bağımsız Gazeteciler Derneği Başkanı Veysi Demir, siyonist işgal rejiminin Gazze'de sürdürdüğü saldırıları sert ifadelerle eleştirdi.

Batman Medya Mensupları Derneği Başkanı Mehmet Salih Özcan

Batman Medya Mensupları Derneği Başkanı Özcan, yayımladığı bayram mesajında bayramların kardeşlik, dayanışma ve merhamet iklimi olduğuna dikkat çekerek, tüm İslam âleminin ve Batman halkının Kurban Bayramı’nı kutladı. Ancak bu yıl da bayrama buruk girdiklerini belirten Özcan, özellikle Gazze’de yaşanan insanlık dışı saldırılara dikkat çekti.

Siyonist işgal rejiminin sivilleri ve gazetecileri hedef alan planlı bir soykırım yürüttüğünü belirten Özcan, "Yaklaşık iki yıldır devam eden barbarca saldırılar nedeniyle Gazze halkı, tüm dünyanın gözleri önünde katlediliyor. Bu bayramı da yine içimiz buruk bir şekilde karşılıyoruz." dedi.

"Gazze’de 221 gazeteci katledildi"

Basın mensuplarının, özellikle Gazze’deki gazetecilere sahip çıkması gerektiğinin altını çizen Özcan, "israil, Gazze halkına karşı barbarca bir devlet terörü uyguluyor. Bilinçli bir şekilde kadınları, çocukları ve gazetecileri hedef alıyor. Şu ana kadar 54 binden fazla sivil, yüzde 70’i kadın ve çocuk olmak üzere, hayatını kaybetti. 221 gazeteci ise mesleğini yaparken katledildi. Gazze’deki meslektaşlarımız, ailelerinin hayatlarını riske atarak mesleki sorumluluklarını yerine getirmeye çalışıyor. Tüm basın mensuplarını, insanlık ve basın onuru adına Gazze’deki meslektaşlarımıza sahip çıkmaya davet ediyorum." dedi.

"Bayram, birlik ve uyanışa vesile olsun"

Özcan, mesajının devamında İslam dünyasının ve mazlum coğrafyaların yaşadığı zulmün sona ermesi için dua ettiklerini ifade ederek, kurban ibadetinin mazlumların kurtuluşuna vesile olmasını diledi. "Gazze’de yaşanan zulüm nedeniyle Kurban Bayramı’nı buruk idrak edeceğiz. Bayramın halkımıza, meslektaşlarımıza, ülkemize, ümmete ve insanlığa hayırlar getirmesini; başta Gazze olmak üzere işgal altındaki tüm mazlum coğrafyaların kurtuluşuna vesile olmasını temenni ediyorum. Meslektaşlarımız başta olmak üzere, tüm halkımızın Kurban Bayramı’nı içtenlikle kutluyorum." ifadelerini kullandı.

Batman Bağımsız Gazeteciler Derneği Başkanı Veysi Demir

"Gazze’de devlet terörü ve soykırım uygulanıyor"

Batman Bağımsız Gazeteciler Derneği Başkanı Veysi Demir de yayımladığı bayram mesajında, mazlum coğrafyalarda yaşanan soykırım ve katliamların son bulması temennisinde bulundu.

Kurban Bayramı’na Gazze Şeridi’nde 20 aydır sivillere yönelik süren vahşi katliamlar ve soykırım nedeniyle buruk girildiğini belirten Demir, "siyonist işgalcilerin Gazze’de aralıksız sürdürdüğü soykırım ve vahşi katliamlar nedeniyle bayramı buruk karşılıyoruz. israil, Gazze halkına karşı dünyanın gözü önünde barbarca devlet terörü ve soykırım uyguluyor. Bilinçli ve planlı bir şekilde sivilleri ve gazetecileri hedef alıyor." dedi.

Demir, şu ana kadar Gazze’de yüzde 70’i kadın ve çocuk olmak üzere 54 binden fazla sivilin ve 221 gazetecinin katledildiğini hatırlatarak, “Gazze’deki meslektaşlarımız kendileri ve ailelerinin hayatları pahasına mesleklerini yapmaya çalışıyorlar. Tüm basın mensuplarının Gazze’deki meslektaşlarımıza insanlık ve basın onuru adına destek olmalı ve sahip çıkmalıdır." ifadelerini kullandı.

"Kurban, paylaşım ve kardeşlik bayramıdır"

Demir ayrıca, kurban ibadetinin fakir ve muhtaçların gözetildiği, manevi hissiyatın yoğunlaştığı bir bayram olduğunu vurgulayarak şunları söyledi:

"Yüce Rabbimiz bayram vesilesiyle ümmetin acılarını, mazlum coğrafyaları, kardeşliği, paylaşımı, fakir ve muhtaçları gözetmeyi yeniden hatırlarız. Bayramın halkımıza, meslektaşlarımıza, ülkemize, ümmetin ve insanlığın huzur, saadet ve dayanışmasına vesile olmasını; başta Gazze olmak üzere zulüm altındaki tüm coğrafyaların kurtuluşuna katkı sağlamasını diliyorum." (İLKHA)

Kitap fuarı ziyaretçileri: Kitap insanın dünyaya bakışını değiştirir

Gazze'deki sivil savunma uyarıyor: Yerinden edilen insanlar sert bir kışın eşiğinde

Batman'da mahalle sakinleri: Öğrenci sayısı iki katına çıktı, yeni okul şart oldu

B promosyonuna alternatif olarak sunulan sıfır faizli kredilere başvurmak caiz midir?

Güney Kore'nin beşinci keşif uydusunu fırlattı

HAMAS’tan ABD’ye sert tepki: Uydurma iddialarla açlığı meşrulaştırıyorlar

Organ nakli bekleyen hasta sayısı alarm veriyor!

Lübnan'ın güneyinde bir araca İHA ile saldırı: 4 şehit

Vietnam'da şiddetli seller: 35 ölü, 60 yaralı

Araç koyun sürüsüne daldı 30 hayvan telef oldu

Kırmızı bültenle aranan 9, ulusal düzeyde aranan 2 kişi Türkiye’ye getirildi

Gümrük kapısında 721 kilo sıvı metamfetamin ele geçirildi

Meksika’da süpermarkette patlama: Çoğu çocuk 23 ölü

Denizlerde hava durumu: Batı Karadeniz'de kuvvetli rüzgâr uyarısı

Hava açık ve sıcaklıklar mevsim normallerinin üstünde olacak

İngiltere'de trende bıçaklı saldırı: 10 yaralı, 2 kişi gözaltında

Türkiye'nin ham çelik üretimi 9 ayda 28,1 milyon tonu aştı

İstanbul'da bazı yollar trafiğe kapatıldı

Hatay’da otomobil bariyerlere çarptı: Sürücü ağır yaralandı

Meksika'da raydan çıkan tren cayır cayır yandı

Rusya'dan ABD'ye kınama

İran'da LPG dolum tesisinde patlama: 9 yaralı

İran: Füze programımızı müzakere etmeyeceğiz

Batı Şeria'da Yahudi çetelerin saldırılarında 8 Filistinli yaralandı

Hatay’da iki aile arasında silahlı kavga: 2’si ağır 7 yaralı

Beyaz Saray'da Trump-Şara görüşmesi

Tanzanya'da mevcut Cumhurbaşkanı Hassan cumhurbaşkanlığı seçimini yeniden kazandı

Mersin’de güvenlik ve asayiş değerlendirme toplantısı yapıldı

Ukrayna'dan Moskova'daki petrol boru hattına saldırı

ABD'de iki yolcu uçağı çarpıştı: Felaketin eşiğinden dönüldü

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Kitap fuarı ziyaretçileri: Kitap insanın dünyaya bakışını değiştirir

Gazze'deki sivil savunma uyarıyor: Yerinden edilen insanlar sert bir kışın eşiğinde

Batman'da mahalle sakinleri: Öğrenci sayısı iki katına çıktı, yeni okul şart oldu

B promosyonuna alternatif olarak sunulan sıfır faizli kredilere başvurmak caiz midir?

Güney Kore'nin beşinci keşif uydusunu fırlattı

HAMAS’tan ABD’ye sert tepki: Uydurma iddialarla açlığı meşrulaştırıyorlar

Organ nakli bekleyen hasta sayısı alarm veriyor!