• BIST 100

    15974,91%-0,17
  • DOLAR

    43,40% 0,12
  • EURO

    51,72% 0,33
  • GRAM ALTIN

    7090,71% 0,65
  • Ç. ALTIN

    11690,22% 0,36

Gaziantep Aksa Tufanı'nın zaferini kutladı

16 Ocak 2025, Perşembe 23:49
16 Ocak 2025, Perşembe 23:49
Gaziantep Aksa Tufanı
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

7 Ekim 2023'te başlayan Aksa Tufanı sonrası hezimete uğrayan siyonist işgal rejiminin ateşkes imzalamak zorunda kalması üzerine Gaziantep Peygamber Sevdalıları, Gazzeli mücahitlerin zaferini kutladı.

İşgalci siyonistlerin Ekim 2023'ten bu yana Gazze'de sürdürdüğü soykırımda şehit olanların sayısı 46 bin 758'ye, yaralıların sayısı 110 bin 265'e yükseldi

Gazze Sağlık Bakanlığı, işgalci siyonistlerin 468'inci günde devam ettirdiği saldırılarda Gazze'deki güncel şehit ve yaralı sayısına ilişkin bilgilendirmede bulundu. On binlerce şehit, 100 binden fazla yaralının olduğu Gazze'de, 468'inci günde gelen zafer siyonizmin yıkılışı Gazze'nin kurtuluşu olarak dünya kamuoyunda yer almaya devam ediyor.

Gazze Şeridi'nde ateşkes anlaşmasının duyurulmasının ardından "Zafer Yürüyüşü"  düzenleyen Gaziantep Peygamber Sevdalıları, bu zaferin siyonist işgalin yıkılışına zemin hazırlayacağına vurgu yaptı.

Gaziantep Ulu Cami'nde kılınan yatsı namazının ardından bir araya gelen Peygamber Sevdalıları, Gazze'deki Müslümanların zaferini kutlamak için meydanlara inerek yürüyüş düzenledi.

Büyük bir kalabalığın toplandığı alandan tekbir ve sloganlar eşliğinde yürüyen vatandaşlar, siyonistlerin yenilgisini büyük bir zafer olarak kutladı.

Ulu Cami'inde başlayan yürüyüşün ardından Valiik yanında bulunan meydanda toplanan Gaziantepliler, sevinçlerini tekbir getirerek ortaya koydu.

Gazze'nin zaferini kutlamak için bir araya gelen vatandaşlara HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanı Faruk Göçer, Gaziantep STK'ları adına Mahmut Kaçmazer birer konuşma gerçekleştirdi.

"Filistin meselesi imanın bir gereğidir"

HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanı Göçer, "Bugün, hep birlikte Filistin'in haklı davasına olan inancımızı pekiştirmek ve zafer umudumuzu yeniden canlandırmak için toplandık. Bu topraklarda yıllardır süren adaletsizlik ve zulme rağmen asla umudumuzu kaybetmedik. Bizler barış ve özgürlük için verdiğimiz bu mücadelede haklılığımızı bir kez daha vurguluyoruz. Filistin, binlerce yıllık tarihi ve zengin kültür mirasıyla tanınan bir bölgedir. Bizim için bu topraklar sadece bir yaşam alanı değil, aynı zamanda kimliğimizin ve kültürümüzün ayrılmaz bir parçasıdır. Geçmişte yaşadığımız acılar, bugün verdiğimiz mücadelelerin anlamı daha da derinleştirmektedir. Aynı coğrafyayı paylaşan bir kara parçası olarak değil, aynı zamanda imanın bir gereği olarak görüyoruz Filistin davasını." dedi.

"İslam ümmeti utansın"

Mahmut Kaçmazer, "Bu zafer her ne kadar, binlerce kardeşimiz,  evladımız şehit olsa da, Vallahi yürekten söylüyorum bunu, her biri cennete Rabbinin rızasını kazanarak giderken, İslam ümmetinin başındaki zeliller utansın. Buna sessiz kalan dünya utansın, Evrensel İnsan Hakları beyannamesini bize yutturmaya kalkan batı utansın. Her bir şehit dünyanın dört bir tarafında binlerce insanın uyanışına, binlerce insanın Rabbi ile tanışmasına ve binlerce insanın yeniden bunu sorgulamasına, zalim batının, emperyalizmin sorgulamasına vesile olmuştur. Allah aşkına söyleyin bana, bu bir zafer değil midir?" ifadelerini kullandı.

Boykota devam edilmesi gerektiği belirtilen açıklamada, Gazze'deki Müslümanların yalnız bırakılmaması ve insani yardımın gönderilme noktasında daha hızlı davranılması gerektiği vurgulandı. Müslümanların kardeşlikten taviz vermemesi gerektiği belirtilen konuşmalarda Gazze'de Müslümanalar asla yalnız bırakılmaması gerektiği kaydedildi.

Etkinlik, Gaziantep Peygamber Sevdalıları Dernek Başkanı Muhammed Ata Yaçin'in yaptığı duanın ardından sona erdi. (İLKHA)

Haber Editörü

Ömer Faruk SEYHAN

info@dogununnabzi.com

Azerbaycan ile Ermenistan arasında enerji taşımacılığı anlaşması

Van'da 10 kilogram uyuşturucu ele geçirildi: 2 gözaltı

Adana'da minibüs devrildi: 13 yaralı

Iğdır’da aranan 3 hükümlü yakalandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Trump ile görüştü

Trabzon'da 3.8 büyüklüğünde deprem

BM: Basra Körfezi'ndeki gerilimden çok endişeliyiz

AB ve Hindistan arasında kapsamlı ticaret anlaşması

Yunanistan’da 4.5 büyüklüğünde deprem

DMM’den Türk Telekom iddialarına yalanlama

Mesud Pezeşkiyan ile Veliaht Prens Selman görüştü

Rusya'da hostelde yangın: 4 ölü, 6 yaralı

Avustralya’da uçak kazası: 2 ölü

Gaziantep'te "Sağlık Bilişimi" ve "Yapay Zeka" semineri düzenlendi

Umut Kervanı ikinci yardım konvoyunu Suriye'ye gönderdi  

Kuzey Kore'den füze denemesi

Konya'da trafik kazası: 1 ölü, 1 yaralı

Bakan Bayraktar Nijerya Katı Mineraller Geliştirme Bakanı ile görüştü

DSÖ: Gazze'de 10 çocuk hipotermi nedeniyle hayatını kaybetti

Türkiye ile Nijerya arasında 9 anlaşma imzalandı

Dışişleri Bakanlığından Afrika’nın güneyindeki sel felaketine ilişkin taziye mesajı

Trump'ın politikalarınak karşı Almanya, Danimarka ve Grönland liderleri arasında üçlü zirve

Malatyalı dededen azmin zaferi: 82 yaşında okuma-yazma kursunu başarıyla tamamladı

TSO Başkanı Sadıkoğlu: Üretim yüzde 32 düştü, 26 fabrika kapandı

Endonezya'da toprak kayması felaketi: 48 ölü

El Halil'de işgalci siyonistler 500 ağacı kökünden söktü

Duran: Türkiye’nin mücadelesi etnik kimliklerle değil terörledir

MESOB Başkanı Keskin: Esnaf bayramdan sonra kalıcı iş yerlerine taşınacak

Şırnak'ta iki tır çarpıştı: 2 yaralı

Aralıkta sıcaklık arttı yağış azaldı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Azerbaycan ile Ermenistan arasında enerji taşımacılığı anlaşması

Van'da 10 kilogram uyuşturucu ele geçirildi: 2 gözaltı

Adana'da minibüs devrildi: 13 yaralı

Iğdır’da aranan 3 hükümlü yakalandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Trump ile görüştü

Trabzon'da 3.8 büyüklüğünde deprem

BM: Basra Körfezi'ndeki gerilimden çok endişeliyiz