GÜNDEM 12.05.2024 16:30:26 0

Gaziantep Auto-Drift Fest muhteşem gösterilere sahne oldu

Gaziantep Auto-Drift Fest muhteşem gösterilere sahne oldu
Haberi Sesli Oku

Gaziantep Auto-Drift Fest muhteşem gösterilere sahne oldu

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ev sahipliği ve iş birliğinde, Gaziantep Valiliği destekleriyle Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) tarafından bu yıl 3’üncüsünün düzenlendiği Gaziantep Auto-Drift Fest Gazi şehirlilere unutulmaz bir gün yaşattı.
Birçok etkinliğin düzenlendiği festivalde uzman sürücüleriyle drift araçları, duman dumana lastikler, keskin virajlardaki performansları ve hızın doruklarında nefes kesen şovlarıyla büyük ilgi topladı. Ortadoğu Fuar Merkezi’nde yapılan festivalde ayrıca Gazi şehirli otomobil tutkunları modifiyeli araçlarını sergiledi, festivalde yapılan etkinliklere katıldılar.
Büyükşehir 150 dönüm genişliğindeki yeni pist ve tesisin proje çalışmasını tamamladı
Hazırlanan pistte sürücüler, hem bireysel hem de takım halinde yaptığı Sınırları zorlayan şovlarda otomobil tutkunlarının, drift meraklılarının ve aksiyon severlerin beğenisini kazandı. Festivalde Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından TOSFED iş birliğiyle 1 yıldır proje çalışmasının tamamlandığını müjdeleyen Başkan Vekili Halil Uğur 150 dönüm üzerine kurulacak yeni tesisin inşaatının yakın zamanda başlayacağını ve pistin hem off-road hem de drift yapılacak özellikte olacağını müjdeledi.
“Bir sonraki etkinliğimizi yeni tesisimizde yapacağız”
Festivalin açılışında konuşma yapan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Halil Uğur, “3’üncüsünü düzenliyoruz. Gazi şehir sadece gastronomisiyle, sanayisiyle değil Gazi şehir gençlerimiz ne istiyorsa Başkanımız Fatma Şahin’in talimatlarıyla onların isteklerini yerine getiriyoruz. Federasyonumuza, yetkililerimize, takımlarımıza geldikleri için teşekkür ediyoruz. Keyifli bir gün olacak, gösterilerimiz yapılacak. Umarım Türkiye’ye de örnek bir festival olacak. Yaklaşık 1 yıldır proje çalışmalarını yaptığımız 150 dönümlük araziye hem off-road hem de drift yapılacak bir tesisi kazandıracağız. Federasyonumuzla beraber yapıyoruz bunu. Bir sonraki etkinliğimizi sizlerle beraber yeni tesisimizde yapacağız” dedi.
“Festival için büyük bir katılım ve coşku var”
Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu Gaziantep İl Temsilcisi Mehmet Nuri Turan ise Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’ne ve Başkan Fatma Şahin’e festivale verdiği destekler için teşekkür ederek,
“3’üncüsünü yaptığımız festival için büyük bir katılım ve coşku var. İlk festivalimizde Gaziantep’in potansiyelini ve coşkusunu gördük. Bugün sizleri büyük bir görsel şölen bekliyor. Ekibiyle yaklaşık 20 gündür bu pistin kurumundan bütün organizasyona büyük destek verdiler. 1 yıldır çalıştığımız büyük bir pist projemiz var. Bundan sonraki yıllarda bu yeni pist ile farklı organizasyonları getireceğiz, şampiyonaların bir ayağını Gazi şehre taşıyacağımız yeni bir pistimiz olacak” ifadelerini kullandı.
İ”nanılmaz bir enerji var”
Festivale katılan ralli pilotu Burcu Çetinkaya organizasyonun harika olduğunu aktararak, “İnanılmaz bir enerji var. Hem anneler gününe denk geliyor hem iki kadın pilot alandayız hem de kadın bir belediye başkanımız var. Bu anlamda bence harika. Seyirciler arasında daha fazla kadın görmek isteriz. Çok keyifli hep beraber çok eğleneceğiz. Bugün iki kadın pilot olarak ufak bir şov yapacağız. Otomobilimize misafirlerimizi alacağız. Daha sonrasında da herkes kendi otomobillerinde drift yapacak ve birlikte takım halinde, bireysel şovlarla seyircilerimize güzel bir gün yaşatmak istiyoruz” şeklinde konuştu.
Organizasyon, hava, atmosfer her şey harika
Sürücü Abbas Çimen ise Gaziantep’te diğer organizasyonlar gibi bu senenin de çok iyi geçtiğini ifade ederek, “Organizasyon, hava, atmosfer her şey harika. Bugün farklı drift şovlarımız olacak farklı araçlarla. Koreografiler yapacağız. Umarım hava iyi olur ve bol bol dumanlarız. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’ne ve Gaziantep halkına çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Yemen'in yeni Başbakanı Salih Bin Brik oldu

Singapur'da seçimleri Başbakan Wong'un partisi kazandı

Malatya’da uyuşturucudan 2 tutuklama

İçişleri Bakan Yardımcısı Karaloğlu Malatya’da incelemelerde bulundu

İşgal rejimi Gazze Şeridi'ndeki gıda kaynaklarını sistematik olarak yok ediyor

Motosiklet hafif ticari araçla çarpıştı: 2 yaralı

Yemen Başbakanı istifa etti

Şüpheli şahısların üzerinden 1 kg metamfetamin ele geçirildi

ABD ambargoyu kaldırdığı Vietnam'a 24 adet F-16 savaş uçağı veriyor

Singapur genel seçim için sandık başına gitti

Yapıcıoğlu: siyonizm, bölge barışının önündeki en büyük engeldir

Bataklığa düşen uçağın yolcuları kurtarılmayı bekledi

Yapıcıoğlu: siyonistlerle karşılaşmak için her türlü askeri hazırlığı yapmamız lazım

Pakistan uzun menzilli balistik füzesini test etti

Otomobil ile minibüs çarpıştı: 2 ölü, 8 yaralı

Çin'de helikopter kazası: 1 ölü, 4 yaralı

Avustralya'da seçimleri iktidardaki İşçi Partisi kazandı

Şanlıurfa'da maddi hasarlı trafik kazası

ABD, Suudi Arabistan'a 3.5 milyar dolarlık silah satacak

HÜDA PAR heyetinden Bingöl köylerine ziyaret

Hindistan Pakistan'dan yapılan ithalatı yasakladı

Oğraş: Zorunlu eğitim gençlerin iş gücü piyasasında yer edinmesini zorlaştırmaktadır

Sanayi sitesi esnafından yüzde 300 kira zammına tepki: Kepenkler kapatıldı

Endonezya'da 6 büyüklüğünde deprem

Siirt'te Kur’an-ı Kerim ziyafeti etkinliği

Anamur'dan hacı adayları kutsal topraklara dualarla uğurlandı.

Vali Kızılkaya’dan uyarı: Yol konforuna aldanmayın, hız kurallarına uyun

Mardin’de 4 katlı binada yangın paniği

Hindistan'da dini festival sırasında izdiham: 6 ölü, 30 yaralı

Prof. Dr. Yılmaz: Malatya'da çok iyi karaciğer nakil cerrahları yetişiyor

Yükleniyor