• BIST 100

    10971,52%1,24
  • DOLAR

    42,05% 0,00
  • EURO

    48,51% -0,02
  • GRAM ALTIN

    5417,14% 0,10
  • Ç. ALTIN

    8987,69% 0,00

Gaziantep Festival Park’ın yapımında sona yaklaşılıyor

09 Eylül 2023, Cumartesi 16:10
09 Eylül 2023, Cumartesi 16:10
Gaziantep Festival Park’ın yapımında sona yaklaşılıyor
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Gaziantep Festival Park’ın yapımında sona yaklaşılıyor

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından 6 hafta gibi kısa bir sürede yapımında sona gelinen Festival Park’ta son hazırlıkları yerinde inceleyen Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, depremler sonrası projede 6 aylık gecikme olduğunu söyleyerek, “6 aylık işi 6 haftada yapıyoruz” dedi.
Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Kültür Yolu Festivalleri çerçevesinde giren 16-24 Eylül 2023 tarihlerindeki GastroANTEP Kültür Yolu Festivali için yapılan Festival Park’ta sona yaklaşıldı. Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı ekiplerinin 6 hafta gibi kısa bir sürede 54 bin metrekaresi tamamen yeşil, 11 bin metrekaresi yeşille harmanlanan yapılar olmak üzere toplam 80 bin metrekarelik alanda yaptığı çalışma, festival için modern ve geniş bir alan sunacak.

Mevcut festival parkının yanına kurulan alanın içerisinde 11 bin metrekareye oturtulmuş 5 farklı temada oluşturulmuş oyun grupları, içerisinde gençlerin telefonlarıyla DJ performansı sergileyebileceği, sokak sanatçılarının da yararlanabileceği yeşil amfi, ihtiyaçları karşılamak amacıyla her biri farklı tasarlanmış 13 dükkandan oluşan lezzet sokağı, festivaller için hazırlanan stant alanları ve etkinlik çayırı bulunuyor. Ayrıca alanda 2 mescit, 2 tuvalet ve 250 araçlık otopark yer alıyor. Park, alanda yer alan bin 800 yıllık zeytin ağacını da vatandaşların görme imkanı sağlanıyor.

“GastroANTEP ile dünyanın bütün lezzetleri, kalbi, aklı burada olacak”
İncelemeler sonrası açıklamada bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, 6 Şubat’ta yaşanan depremler sonrası ekiplerin 6 ay boyunca İslahiye ve Nurdağı hattında çalışmalar yürüttüğünü aktararak, “Zor günler geçirdik. Kültür ve sanatla iyileşmeye başlıyoruz. Arkadaşlarımız 6 aylık gecikmeyi telafi etmek için 6 aylık işi 6 haftada yapıyorlar. Çünkü GastroANTEP ile dünyanın bütün lezzetleri, kalbi, aklı burada olacak. Dünya burada kim ne yapıyor ne söylüyor bunu takip edecek. Bunun için mekan çok önemliydi. Sarı çadırlardan çıkarmamız gerekiyordu artık. O sera etkisi yapıyor sıcak iklimde insanımızı bunaltıyordu. Bu parkta gençler, çocukları aileler, kültür sanat dünyası için kim ne yapmak istiyorsa onu bulacağı görsel yeşil alanlar var. Çünkü biz yeşil şehiriz ve yeşil şehrin hakkını vermek gerekiyordu” dedi.

“Amacımız her ay önemli bir festivali buraya getirmek”
Başkan Şahin açıklamasının devamında festivallerin şehrin ekonomisine yapacağı katkılara değinerek, “Amacımız her ay önemli bir festivali buraya getirmek. Buna hep Cannes’ı örnek veriyorum. Şehir ekonomisi için olağanüstü bir getirisi var. Dünyanın en iyileri geliyor. Onlar geldiği zaman şehrin ekonomisi bir anda başka bir noktaya gidiyor. Bu şehir için böyle bir hayalimiz böyle bir sevdamız var. Gaziantep her şeyin en iyisin hak ediyor. Burası ayrıca zeytin memleketi. Nizip zeytini dünyanın en kaliteli zeytinlerinden birisi. Burada bulunan zeytin ağacının da bir hikayesi var. Bin 800 yıllık zeytin ağacı kolay kolay bulunmaz ama buraya gelip Festival Park’ta bunu görebilir ve onun hikayesini okuyabilir, önünde bir fotoğraf çektirebilirsiniz” diye konuştu.

Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği ve Yeşil Alanlar Daire Başkanı Gazi Kördeve ise yapılan çalışmaları ve parkın içinde barındırdığı özellikleri aktardı.

İzmir’de kestane hasadı: 240 ton ürün elde edildi

Hatay'da trafik kazası: 6 yaralı

Ukrayna'ya Patriot' hava savunma sistemleri konuşlandırıldı

Malatya'da "torbacı" operasyonu: 47 tutuklama

Afganistan'da 6.4 büyüklüğünde deprem

Siyonist işgalciler ateşkes anlaşmasını ihlal ediyor: Gazze'de 20 günde 194 ihlal

İstanbul’da bodrum katında çıkan yangında 4 kişi mahsur kaldı

Otomobilin çarptığı yaya yaralandı

HAMAS anlaşmaya bağlı kalarak 3 siyonist esirin cesedini daha Kızılhaç'a teslim etti

Muğla’da trafik kazası: 2 yaralı

OPEC+ ülkelerinden petrol üretimini artırma kararı

Dünya liderleri COP30 için Brezilya'da bir araya geliyor

Senegal'de Rift Vadisi Ateşi salgınında ölü sayısı artıyor

Edirne'de zincirleme kaza: 1 ölü, 2 yaralı

Gazze konulu toplantı yarın İstanbul'da düzenlenecek

Burdur-Tefenni-Çavdır yolu hizmete açıldı

Yunanistan’da silahlı saldırı: 2 ölü, 4 yaralı

Suriye Dışişleri Bakanı Şeybani, Bahreyn'e gitti

Rusya yeni nükleer denizaltısı Habarovsk’u denize indirdi

ABD, Karayipler'de bir gemiyi daha vurdu: 3 ölü

Kuzey Makedonya’da yerel seçimin ikinci tur oylaması yapıldı

Bakan Fidan, Irak Cumhurbaşkanı Reşid tarafından kabul edildi

Asfaltın çökmesi sonucu oluşan çukur kazaya yol açtı

ABD'nin kamu borcu 38 trilyon doları aştı

Ermenistan'da 4.2 büyüklüğünde deprem

Mardin’de uyuşturucu operasyonu: 8 gözaltı

Diyarbakır’da yıkım sırasında 8 katlı bina çöktü

Hindistan haberleşme uydusunu uzaya fırlattı

Kabine yarın toplanıyor

Kassam, Assaf Hamami dahil 3 işgalci esirin cesedini çıkardı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


İzmir’de kestane hasadı: 240 ton ürün elde edildi

Hatay'da trafik kazası: 6 yaralı

Ukrayna'ya Patriot' hava savunma sistemleri konuşlandırıldı

Malatya'da "torbacı" operasyonu: 47 tutuklama

Afganistan'da 6.4 büyüklüğünde deprem

Siyonist işgalciler ateşkes anlaşmasını ihlal ediyor: Gazze'de 20 günde 194 ihlal

İstanbul’da bodrum katında çıkan yangında 4 kişi mahsur kaldı