• BIST 100

    11183,00%1,66
  • DOLAR

    41,26% -0,07
  • EURO

    48,99% 0,82
  • GRAM ALTIN

    4899,19% 0,30
  • Ç. ALTIN

    8025,91% 1,72

Gaziantep Festival Park’ın yapımında sona yaklaşılıyor

09 Eylül 2023, Cumartesi 16:10
09 Eylül 2023, Cumartesi 16:10
Gaziantep Festival Park’ın yapımında sona yaklaşılıyor
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Gaziantep Festival Park’ın yapımında sona yaklaşılıyor

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından 6 hafta gibi kısa bir sürede yapımında sona gelinen Festival Park’ta son hazırlıkları yerinde inceleyen Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, depremler sonrası projede 6 aylık gecikme olduğunu söyleyerek, “6 aylık işi 6 haftada yapıyoruz” dedi.
Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Kültür Yolu Festivalleri çerçevesinde giren 16-24 Eylül 2023 tarihlerindeki GastroANTEP Kültür Yolu Festivali için yapılan Festival Park’ta sona yaklaşıldı. Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı ekiplerinin 6 hafta gibi kısa bir sürede 54 bin metrekaresi tamamen yeşil, 11 bin metrekaresi yeşille harmanlanan yapılar olmak üzere toplam 80 bin metrekarelik alanda yaptığı çalışma, festival için modern ve geniş bir alan sunacak.

Mevcut festival parkının yanına kurulan alanın içerisinde 11 bin metrekareye oturtulmuş 5 farklı temada oluşturulmuş oyun grupları, içerisinde gençlerin telefonlarıyla DJ performansı sergileyebileceği, sokak sanatçılarının da yararlanabileceği yeşil amfi, ihtiyaçları karşılamak amacıyla her biri farklı tasarlanmış 13 dükkandan oluşan lezzet sokağı, festivaller için hazırlanan stant alanları ve etkinlik çayırı bulunuyor. Ayrıca alanda 2 mescit, 2 tuvalet ve 250 araçlık otopark yer alıyor. Park, alanda yer alan bin 800 yıllık zeytin ağacını da vatandaşların görme imkanı sağlanıyor.

“GastroANTEP ile dünyanın bütün lezzetleri, kalbi, aklı burada olacak”
İncelemeler sonrası açıklamada bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, 6 Şubat’ta yaşanan depremler sonrası ekiplerin 6 ay boyunca İslahiye ve Nurdağı hattında çalışmalar yürüttüğünü aktararak, “Zor günler geçirdik. Kültür ve sanatla iyileşmeye başlıyoruz. Arkadaşlarımız 6 aylık gecikmeyi telafi etmek için 6 aylık işi 6 haftada yapıyorlar. Çünkü GastroANTEP ile dünyanın bütün lezzetleri, kalbi, aklı burada olacak. Dünya burada kim ne yapıyor ne söylüyor bunu takip edecek. Bunun için mekan çok önemliydi. Sarı çadırlardan çıkarmamız gerekiyordu artık. O sera etkisi yapıyor sıcak iklimde insanımızı bunaltıyordu. Bu parkta gençler, çocukları aileler, kültür sanat dünyası için kim ne yapmak istiyorsa onu bulacağı görsel yeşil alanlar var. Çünkü biz yeşil şehiriz ve yeşil şehrin hakkını vermek gerekiyordu” dedi.

“Amacımız her ay önemli bir festivali buraya getirmek”
Başkan Şahin açıklamasının devamında festivallerin şehrin ekonomisine yapacağı katkılara değinerek, “Amacımız her ay önemli bir festivali buraya getirmek. Buna hep Cannes’ı örnek veriyorum. Şehir ekonomisi için olağanüstü bir getirisi var. Dünyanın en iyileri geliyor. Onlar geldiği zaman şehrin ekonomisi bir anda başka bir noktaya gidiyor. Bu şehir için böyle bir hayalimiz böyle bir sevdamız var. Gaziantep her şeyin en iyisin hak ediyor. Burası ayrıca zeytin memleketi. Nizip zeytini dünyanın en kaliteli zeytinlerinden birisi. Burada bulunan zeytin ağacının da bir hikayesi var. Bin 800 yıllık zeytin ağacı kolay kolay bulunmaz ama buraya gelip Festival Park’ta bunu görebilir ve onun hikayesini okuyabilir, önünde bir fotoğraf çektirebilirsiniz” diye konuştu.

Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği ve Yeşil Alanlar Daire Başkanı Gazi Kördeve ise yapılan çalışmaları ve parkın içinde barındırdığı özellikleri aktardı.

El emeğiyle seccade dokuyan kardeşler: Geçinmek her geçen gün zorlaşıyor

Gazze'deki çocuk hastanesine siyonist saldırı: Sağlık sistemi risk altında

İran’dan Cenevre’de uyarı: israilin Katar’a saldırısı küresel barışı tehdit ediyor

Gazze'de soykırımın 712'nci günü: Saldırılar şiddetlendi, bilanço ağırlaşıyor

Küresel piyasalarda Fed beklentisi

Küresel piyasalarda Fed beklentisi

Karadeniz ve Marmara'da sağanak bekleniyor

FETÖ’nün deniz kuvvetleri yapılanmasında 10 gözaltı kararı

49 ilde tefeci ve dolandırıcılara operasyon: 115 şüpheli yakalandı

Altın fiyatları düşüşte

Döviz kurlarında son durum

Şam: İşgal edilen topraklardan çekilmeden güvenlik anlaşması olmaz

Gazze alevler içinde: İşgalciler gece boyunca sivilleri hedef aldı

Siyonist rejimde ekonomik çöküş: Netanyahu izolasyonu kabul etti

HAMAS: İşgalciler yalanlarla Gazze'deki katliamlarını örtbas ediyor

UNICEF: Gazze'de çocuklar bir cehennemden diğerine sürükleniyor

Gazze'de bir günde 108 şehit: Hastaneler çocuk ve kadınların cansız bedenleriyle doldu

Guterres: BM Güvenlik Konseyi’nin yapısı reforma ihtiyaç duyuyor

Bayrampaşa Belediyesi’ne yolsuzluk soruşturması: 20 tutuklama

Mardin'de boş arazide bir kişinin cansız bedeni bulundu

İran ve Rusya, ortak tatbikat yaptı

AB, işgalci rejime ticaret kısıtlamaları getirmeyi planlıyor

İletişim Başkanı Duran: “israilin Gazze’de başlattığı yeni saldırı dalgası soykırım suçlarının kanlı bir aşamasıdır”

Sumud Filosu'ndaki Sinan Akılotu: Yarın İtalyan filosuyla buluşacağız

Samsun’da kereste fabrikasında yangın

Yemen'de işgalin katlettiği 32 gazeteci defnedildi

Esenyurt’ta servis minibüsü anne ve bebeğine çarptı: 1 ölü

Şanlıurfa’da asansör bakımı sırasında elektrik faciası: 1 ölü

Şırnak'tan Sumud Filosu'na destek:"İnsanlığın ve vicdanın sesi ve direnişi"

Ensarullah, işgal rejimini füze ve İHA'larla hedef aldı, milyonlarca işgalci sığınaklara kaçtı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


El emeğiyle seccade dokuyan kardeşler: Geçinmek her geçen gün zorlaşıyor

Gazze'deki çocuk hastanesine siyonist saldırı: Sağlık sistemi risk altında

İran’dan Cenevre’de uyarı: israilin Katar’a saldırısı küresel barışı tehdit ediyor

Gazze'de soykırımın 712'nci günü: Saldırılar şiddetlendi, bilanço ağırlaşıyor

Küresel piyasalarda Fed beklentisi

Küresel piyasalarda Fed beklentisi

Karadeniz ve Marmara'da sağanak bekleniyor