Gaziantep FK son düzlükteki performansıyla lige tutundu

Tarih: 27.05.2024 12:50 Güncelleme: 27.05.2024 12:50
Gaziantep FK son düzlükteki performansıyla lige tutundu
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Gaziantep FK son düzlükteki performansıyla lige tutundu

Gaziantep Futbol Kulübü, son 3 haftasına düşme potasında girdiği Trendyol Süper Lig’de 2023-2024 sezonunu 44 puanla 11. sırada bitirdi. Gaziantep ekibi, son 3 haftada aldığı 3 galibiyetle lige tutundu.
Trendyol Süper Lig’de 2023-2024 sezonu dün akşam oynanan karşılaşmalarla sona erdi. Lige Erdal Güneş yönetiminde başlayan, daha sonrasında yoluna Marius Sumudica ile devam eden ve ligi genç teknik adam Selçuk İnan yönetiminde tamamlayan Gaziantep FK, 38 maçta 12 galibiyet, 8 beraberlik ve 18 mağlubiyetle sahadan ayrıldı. Bu sonuçlarla 44 puan toplayarak ligi 11. sırada bitiren Gaziantep FK, rakip filelere 50 gol gönderirken, kendi kalesinde ise 57 gördü. Ligde son 3 haftaya girilirken düşme potasında yer alan kırmızı-siyahlılar, kalan 3 haftayı 3 galibiyetle tamamlayarak adeta son düzlükteki performansıyla lige tutundu.

Sezonu 3 teknik adamla tamamladı
Lige Erdal Güneş yönetiminde başlayan ve ilk 4 haftada sırasıyla Fenerbahçe’ye 2-1, Sivasspor’a 3-1, Konyaspor’a 2-0 ve Galatasaray’a da 3-0 kaybeden Gaziantep FK, genç çalıştırıcı ile anlaşarak yollarını ayırdı. Marius Sumudica’yı göreve getiren Gaziantep ekibinde, bu süreçteki 24 müsabakada 10 mağlubiyet, 7 galibiyet ve 7 beraberlik aldı. Sumudica ile de yol ayrımına giden Gaziantep FK, yoluna 39 yaşındaki çalıştırıcı Selçuk İnan’la devam etti.

Selçuk İnan’ın takıma dokunuşu son haftalarda kendini gösterdi
Genç teknik adam Selçuk İnan göreve geldiğinde düşme potasında yer alan Gaziantep FK, İnan yönetiminde ligde oynadığı son 10 maçı 5 galibiyet, 1 beraberlik ve 4 mağlubiyetle tamamladı. Bu mücadeleler sonunda hanesine 16 puan yazdıran Gaziantep FK, özellikle ligin son 3 haftasındaki 6-1’lik Adana Demirspor, 3-1’lik Fatih Karagümrük ve 1-0’lık Pendikspor galibiyetleriyle ligi düşme potasının 5 sıra üstünde tamamladı.

En golcü Draguş, asist kralı Maxim
Gaziantep ekibi, sezon boyunca rakip filelere 50 gol gönderirken en golcü isim ise attığı 14 golle Rumen forvet Denis Draguş oldu. Gaziantep ekibinde Arda Kızıldağ ve Deian Sorescu 4’er, Lazar Markovıc, Marko Jevtovıc, Ogün Özçiçek, Maxim ve Papy Djilobodji 3’er, N’Koulou ve Mustafa Eskihellaç 2’şer, Ertuğrul Ersoy, Furkan Soyalp, Max Gradel, Monteiro ve Badji ise 1’er gol attı.
Gaziantep ekibinde en çok asist yapan isim ise 8 asistle Rumen yıldız Maxim olurken, Markovic 6, Gradel 4, Furkan ve Mustafa 3, Sorecu, Ogün ve Monteiro 2’şer, Djilobodji ve Mbakata ise 1’er asist katkısı verdi.

Gaziantep FK’ya 4 kırmızı, 85 sarı kart çıktı
Gaziantep ekibinin 2023-2024 sezonu kart raporunda ise 4 kırmızı ve 85 sarı kart yer aldı. Kırmızı-siyahlılarda Maxim 2, Furkan Soyalp 1 ve Papy Djilobodji 1 kırmızı kart gördü.
Sarı kartlarda ise 8 sarı kartla Draguş zirvede yer alırken, Markovic ve Ogün 7’şer, Ertuğrul Ersoy ve Furkan 6’şar, Mustafa, Jevtovıc, Gradel, Arda Kızıldağ ve Djilobodji 5’şer, Mbakata ve Maxim 4’er, Bikel, Monteiro ve Nita 3’er, N’Koulou, Sorescu ve Badji 2’şer, İlker Karakaş, Morais ve Batuhan Şen ise 1’er sarı kartla sezonu tamamladı.

Batman'da özel gereksinimli bireylere yönelik çalışmalar değerlendirildi

Havada kaos: ABD ordusu bir yolcu uçağını çarpışmanın eşiğine getirdi

Battalgazi Belediyesi'nden kapsamlı temizlik çalışması

Siirt’te nadir görülen kafa tabanı ameliyatı ilk kez başarıyla yapıldı

Hatay’da 4,2 büyüklüğünde deprem

Avustralya hükümeti, toplu silahlı saldırının ardından silah yasalarını güçlendirme konusunda anlaştı

Diyarbakır’da aranan şahıslara yönelik operasyon: 89 kişi yakalandı

11. Yargı Paketi'nin yılbaşından önce yasalaşması bekleniyor

Rusya'dan NATO'ya tepki

Zelenskiy’den NATO açıklaması: Güvenlik garantileri karşılığında vazgeçilebilir

HÜDA PAR Ankara İl Başkanı Karaarslan: Sokak köpekleri sorunu artık cesur adımlarla çözülmeli

Bursa'da deprem ve yangın senaryosuyla tatbikat gerçekleştirildi

BESO Başkanı Çiftçi: Madde bağımlılığıyla mücadelede yeni bir dönem başlıyor

Bangladeş, Hasina'nın açıklamaları nedeniyle Hindistan'ın Dakka Büyükelçisini çağırdı

Turşuya kış talebi: 30'u aşkın çeşidiyle tezgâhlarda

HÜDA PAR Milletvekili Dinç, Elazığ'da köy halkını ziyaret etti

MI6’nın Başkanı Metreweli: Teknoloji güvenliğin merkezinde olmalı

Çocuklarda otizmin 6 işaretine dikkat!

İşgalciler, Batı Şeria'da bir yerleşimciyi yanlışlıkla vurdu

MASKİ, Arguvan’da 114,6 Milyon TL’lik altyapı yatırımını tamamladı

Evde Bakım Yardımı ödemeleri hesaplara aktarıldı

Şırnak güne yoğun sisle uyandı

Siyonist rejim destekçisi Jose Antonio Kast Şili'nin yeni başkanı oldu

Çocuklarda içe basmaya karşı etkili önlemler!

Asgari ücret mesaisinde ikinci durak perşembe

Ekim ayında inşaat üretim endeksi arttı

Diyarbakır Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nde akşam polikliniklerinin kapasitesi artırıldı

Brent petrol 61,23 dolardan işlem görüyor

Bursa’nın su kaynağı Uludağ alarm veriyor: Son 10 yılda kar örtüsü yüzde 50 azaldı

Batman'da durdurulan otomobilde 56 kilo toz esrar ele geçirildi

Yükleniyor