• BIST 100

    9078,43%-1,59
  • DOLAR

    38,44% -0,11
  • EURO

    43,66% -0,14
  • GRAM ALTIN

    3989,41% -1,97
  • Ç. ALTIN

    6483,07% -2,19

Gaziantep İl Sağlık Müdürlüğü: 112 Acil Çağrı hattını gereksiz meşgul etmeyin

SAĞLIK 5.12.2024 11:19:08 0
Gaziantep İl Sağlık Müdürlüğü: 112 Acil Çağrı hattını gereksiz meşgul etmeyin

İl genelinde toplam 67 acil sağlık istasyonu ve yaklaşık bin personelle hizmet veren Gaziantep İl Sağlık Müdürlüğü, 112 Acil Çağrı Hattı'nın gereksiz yere meşgul edilmemesi çağrısında bulundu.

Gaziantep İl Sağlık Müdürlüğü deprem sonrası dönemde 9 yeni istasyon kurulduğunu dilbelirterek sağlık alanında önemli gelişmeler yaşandığına dikkat çekti.

Müdürlükten yapılan açıklamada,"2023 yılında yaşanan deprem sonrası süreçte, acil sağlık hizmetlerinin kapasitesini artırmak için önemli adımlar atıldı. Kente kazandırılan 9 yeni acil sağlık istasyonu, vakalara ulaşım sürelerini şehir merkezinde 10 dakikanın, kırsal bölgelerde ise 30 dakikanın altına indirdi. Bu süreler, uluslararası standartları aşarak önemli bir başarı olarak değerlendiriliyor. 2024’te 190 binden fazla müdahale gerçekleştirildi. Hayati risk taşıyan hastalar için hızlı müdahale büyük önem taşımakta. Bu sayı bölgedeki sağlık hizmetlerinin yoğunluğunu ve etkinliğini gözler önüne seriyor." denildi.

"Fermuar sistemi ile hayat kurtarın"

Açıklamada, "Gaziantep İl Sağlık Müdürlüğü Acil Sağlık Hizmetleri Başkanlığı, trafik güvenliği ve ambulansların hızlı erişimini sağlamak adına 'Fermuar Sistemi ile Yaşama Yol Ver' kampanyasını başlattı. Trafikte ambulansların hedeflerine daha hızlı ulaşabilmesi için sürücülere, fermuar sistemi uygulamasını benimsemeleri gerekiyor. Fermuar sistemi, trafik sıkışıklığı sırasında araçların sağ ve sol şeritlere doğru açılarak ambulanslara koridor oluşturmasını sağlıyor. Bu uygulama acil durumlarda ambulansların hızla ilerlemesine olanak tanıyor ve hastaların hayatta kalma şansı yüzde 40 oranında artıyor.  Her saniye önemli. Fermuar sistemi, hayat kurtarır. Tüm sürücülerimizden bu kurala uymalarını rica ediyoruz." ifadeleri kullanıldı.

"112 hattını gereksiz meşgul etmeyin"

Acil Çağrı hattının gereksiz yere aranmasının ciddi sorunlara yol açtığını vurgulayan Başkanlık, "Halktan bu konuda duyarlılık bekliyoruz. Hattın gereksiz meşgul edilmesinin acil yardıma ihtiyacı olan bir kişinin zamanında hizmet almasını engelleyebileceğini hatırlatıyoruz." denildi.

Gaziantep İl Sağlık Müdürlüğü, sağlanan hizmetlerin etkinliğini artırmak için halkın desteğine ihtiyaç duyulduğunu belirterek,"112'yi sadece ihtiyaç anında arayın, ambulanslara yol açın ve fermuar sistemiyle yaşama yol verin. Bu küçük adımlar, hayat kurtarmada büyük fark yaratır. Gaziantep’in sağlık altyapısındaki bu başarısı, halkın desteğiyle daha da ileri taşınacak." denildi. (İLKHA)

Diyarbakır'da şiddetli rüzgâr çatının uçmasına yol açtı

HAKSİAD'dan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü mesajı

Gazze'de can kaybı 52 bin 418'e yükseldi

Düzce’de servis minibüsü kaza yaptı: 8 işçi yaralandı

Mısır'da kamyonet devrildi: 7 ölü 9 yaralı

Şanlıurfa'da sağanak yağış etkili oldu

Bangladeş serbest ticaret bölgesi kuracak

Mardin’de şiddetli fırtına etkili oldu

Meteoroloji'den Bursa'ya kuvvetli yağış uyarısı

İran'dan ABD'ye yaptırım tepkisi

HAMAS'tan hareketi yasaklayan İsviçre'ye tepki

İşgalci çetesinin Lübnan’a hava saldırısında 3 kişi hayatını kaybetti

Kütahya'da 4,2 büyüklüğünde deprem

Bakan Bayraktar: Hem kurulu güç açısından hem de sistem işletmesi açısından elektrikte hiçbir sorunumuz yok.

HSK'nın görevde yükselme kararları Resmi Gazete’de yayımlandı

"Ümmetin İmtihanı Gazze" konulu yarışmanın sonuçları için program düzenlenecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, işçi ve işveren temsilcilerini kabul etti

Ağrı'da 3 kilogram ağırlığında uyuşturucu ele geçirildi

Umut Kervanı Gazze'de diyaliz merkezi onarımına başladı

Filipinler'de zincirleme trafik kazası: 12 ölü, 30 yaralı

Ege Denizi'nde 4 büyüklüğünde deprem

Siirt’te etiketsiz ve son tüketim tarihi geçmiş ürünler tespit edildi

HÜDA PAR Batman Milletvekili Ramanlı'dan "1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü" mesajı

Siirt’te trafik denetiminde 2 bine yakın sürücü sorgulandı

Kassam liderlerinden Hasan Selame, ağır işkenceler nedeniyle diş kaybı ve görme bozukluğu yaşıyor

Bebekle kurulan bağ, bebeğin dünyasını şekillendiriyor!

Mersin’de “Narkokapan” operasyonu: 112 kişi gözaltına alındı

HÜDA PAR’dan “1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü” mesajı

Van’da Mevlid-i Nebi’ye katılan gençler ve çocuklardan ortak mesaj: Gazze’deki zulüm bitsin artık

Mısır, işgal rejimine çimento sevkiyatını sürdürüyor

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ