• BIST 100

    10853,49%0,99
  • DOLAR

    40,68% 0,07
  • EURO

    47,07% -0,18
  • GRAM ALTIN

    4415,04% 0,46
  • Ç. ALTIN

    7061,38% 0,32

Gaziantep Medical Point sigaranın zararlarına dikkat çekti

03 Haziran 2024, Pazartesi 10:30
03 Haziran 2024, Pazartesi 10:30
Gaziantep Medical Point sigaranın zararlarına dikkat çekti
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Gaziantep Medical Point sigaranın zararlarına dikkat çekti

Gaziantep Medical Point Hastanesi tarafından“31 Mayıs Tütünsüz Günü Bağımlı Olma Sağlıklı Ol” etkinliği düzenlenerek sigara bağımlılığının zararları ve bırakma yöntemleri Gaziantep Lisesi’nde öğrencilere anlatıldı.
Gaziantep Medical Point Hastanesi, Gaziantep Lisesi’nde '31 Mayıs Tütünsüz Günü Bağımlı Olma Sağlıklı Ol” etkinliği düzenledi. Düzenlenen etkinlikte, tütün ve tütün ürünlerinin, akciğer kanseri, astım ve kronik obstrüktif akciğer hastalığı gibi birçok solunum yolu hastalığına neden olduğu anlatılarak sigara içenlerde bu hastalıkların görülme sıklığının içmeyenlere göre oldukça yüksek olduğu vurgulandı. Diğer yandan tütün şirketlerinin zarar azaltılmış ürün olarak elektronik sigaraları gençlere önerse de bu ürünlerin de ciddi sağlık riskleri taşıdığı öğrencilere aktarıldı.
Herkesin sigarayı bırakırken bir takım zorluklar yaşadığını belirten Medical Point Gaziantep Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Demet Çetin, 'Sigarayı bıraktığınızda 15-20 gün biraz zorluk çekeceksiniz ama 15-20 yıl yaşamınıza eklenecek. Çünkü sigara, günde 20 adetten fazla içenlerin yaşamından bu kadar yılı çalmaktadır' dedi.

Sigara içen her iki kişiden birinin erken öldüğünü söyleyen Medical Point Gaziantep Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Demet Çetin, 'Sigara bağımlılığında ölüm, sigara yüzünden oluşan hastalıklar sonucu meydana gelmektedir. Sigara dumanında 5 bin 300’den fazla kimyasal madde mevcuttur. Bu kimyasal maddelerden bugüne kadar 70’den fazlası, kanser yapıcı etkiye sahip maddeler olarak tanımlanmıştır. Akciğer kanseri, gırtlak kanseri, KOAH, damar tıkanıklığı, kalp krizi gibi hastalıklar sigara kullanımı ile doğrudan ilişkili hastalıklardır. Tütün kullanımı sonucunda her yıl dünyada 8 milyondan fazla kişi ölmekte ve bu ölümlerin önemli bir kısmı az gelişmiş ülkelerde görülmektedir. Sigara dumanına maruz kalma olarak tanımlanan pasif maruziyet, kişi sigara içmese bile sigara dumanından yoğun olarak etkilenmesi olarak tanımlanmaktadır ve pasif maruziyet sonucu her yıl 1.2 milyon kişi ölmektedir” şeklinde konuştu.

Medical Point Gaziantep Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Ekber Şahin ise, 'Tütün ürünleri dünyada olduğu gibi ülkemizde de en yaygın bağımlılık yapıcı maddeler arasında yer almaktadır. Kullanımı akciğer kanseri başta olmak üzere birçok kanser türüne sebep olabilmektedir. Sağlıklı bir yaşam için bugünden sigarayı bırakın ve geleceğinizi koruyun” diye konuştu.

Floris Kasırgası İngiltere'de etkili oluyor

Küresel Kararlılık Filosu ablukayı kırmak için Gazze'ye doğru yola çıkacak

Rusya: Orta Menzilli Nükleer Kuvvetler Anlaşması'na artık bağlı değiliz

Kluçevski Yanardağı’nda volkanik hareketlilik yeniden arttı

Ukrayna, Kırım'daki Rus savaş uçaklarına İHA saldırısı düzenledi

Dengesini kaybeden yaşlı kadın inşaat alanına düşerek yaralandı

Gümüşhane'de zincirleme kaza: 7 yaralı

BM: Gazze'de özellikle çocuklar arasında açlık korkunç boyutlara ulaştı

Bakan Yerlikaya: 57 adet sahte diploma tespit edildi, 37 kişi tutuklandı

Yüksek Askeri Şura yarın toplanıyor

Kars ve Ardahan'da şap hastalığı alarmı

Somali'de Afrika Birliği'ne bağlı güçlere çifte bombalı saldırı

Balıkesir'de arazi yangınına müdahale ediliyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İngiltere Başbakanı Starmer ile görüştü

Park halindeki otomobilin sürücü koltuğunda ölü olarak bulundu

Servis minibüsü ile otomobil çarpıştı: 1’i ağır 4 yaralı

İLKHA'nın haberi sonrası Bedri Nas onkoloji hastanesine sevk edildi

Gazze'de açlıktan ölenlerin sayısı 93'ü çocuk 180'e yükseldi

Balıkesir'de uyuşturucu operasyonu: 1 gözaltı

Rusya: Ukrayna'nın askeri havaalanı altyapısı hedef alındı

İçişleri Bakanı Yerlikaya Ağrı'da çeşitli temaslarda bulundu

HÜDA PAR’dan ‘sahte diploma skandalı’ hakkında açıklama

Japonya'da sıcak çarpması nedeniyle 56 kişi öldü

HÜDA PAR Mersin Milletvekili Dinç’ten Çamlıyayla’ya ziyaret

İspanya ve Portekiz orman yangınları ile mücadele ediyor

Malatya Büyükşehir Belediyesinden çocuklara feribot gezisi

Sakarya'da 1 kilogram kokain ele geçirildi: 1 tutuklama

ABD'den Hindistan'a Rusya suçlaması

Rusya'dan nükleer silah açıklaması

Sanal kumarın karanlık yüzü: İntihar riski ve aile yıkımları!

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Floris Kasırgası İngiltere'de etkili oluyor

Küresel Kararlılık Filosu ablukayı kırmak için Gazze'ye doğru yola çıkacak

Rusya: Orta Menzilli Nükleer Kuvvetler Anlaşması'na artık bağlı değiliz

Kluçevski Yanardağı’nda volkanik hareketlilik yeniden arttı

Ukrayna, Kırım'daki Rus savaş uçaklarına İHA saldırısı düzenledi

Dengesini kaybeden yaşlı kadın inşaat alanına düşerek yaralandı

Gümüşhane'de zincirleme kaza: 7 yaralı