• BIST 100

    9351,87%0,43
  • DOLAR

    39,40% 0,46
  • EURO

    45,63% 0,82
  • GRAM ALTIN

    4325,14% -0,06
  • Ç. ALTIN

    6967,48% -0,70
Gaziantep Peygamber Sevdalıları Başkanı Yaçin: Kudüs kutsal üç mekandan bir tanesidir
GÜNDEM
Tarih: 27.03.2025 13:04
Güncelleme: 27.03.2025 13:04
Kaynak: ILKHA
Gaziantep Peygamber Sevdalıları Başkanı Yaçin: Kudüs kutsal üç mekandan bir tanesidir
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Gaziantep Peygamber Sevdalıları Dernek Başkanı Muhammed Ata Yaçin, 28 Mart Cuma günü kutlanacak olan "Dünya Kudüs Günü" dolayısıyla yaptığı açıklamada Kudüs'ün Müslümanlar için vazgeçilmez olduğuna değindi.

Yaçin, Kudüs'ün, tarihten beri Müslümanların önem vermiş olduğu ve kutsal mekan olarak kabul bilmesi gereken üç mekandan bir tanesi olduğunu vurguladı.

"Mescid-i Aksa'yı canlı tutmak bir vecibedir"

Yaçin, Mescid-i Aksa ve Kudüs davasının önemine değinerek, "Kudüs, tarihten beri Müslümanların daima önem vermiş olduğu ve gerçekten Müslümanların kutsal mekan olarak bilmesi gereken üç mekandan bir tanesidir. Şunu hiçbir zaman unutmayalım ki, yeryüzünün içerisinde sadece ve sadece üç tane mescid ziyaret edilebilir. Onlardan bir tanesinin, Allah Resulü (Aleyhissalatu vesselam) Mescid-i Aksa olduğunu söylemiştir. Bir diğer taraftan baktığımızda, Mescid-i Aksa Müslümanların kutsal mekanıdır. Ne zaman Mescid-i Aksa Müslümanların eline geçmiş ise, Müslümanlar yeryüzünde hüküm sürmüş, yeryüzünde uhuvvetleri, birliktelikleri ve vahdetleri bu noktada en üst düzeyde olmuştur. Ama ne zaman ki Kudüs Müslümanların elinden çıkmış ise, Müslümanlar perişan, darmadağın bir halde kalmışlardır. Müslümanların bilinçlerinde ve tarih şuurlarında ve şu anki gündemlerinde, mücadelesinde Kudüs'ü canlı tutmak, Mescid-i Aksa'yı canlı tutmak bir vecibedir. Terörist israil, Mescid-i Aksa'yı işgal etmiş ve Mescid-i Aksa'nın üzerinde kirli projelerini gerçekleştirmek için her türlü zulmü ve vahşeti uygulamaktadır. " dedi.

"siyonist işgalciler Mescid-i Aksa'yı yıkmak peşindedir"

İşgalci israilin Kudüs'e yönelik ciddi saldırılarının olduğunu dile getiren Yaçin, "Daha önce Mescid-i Aksa'yı direkt yıkma girişiminde bulunamayan terörist israil, Mescid-i Aksa'yı yakma girişiminde bulundu. Şu an Mescid-i Aksa'nın altını oyarak onun herhangi bir şekilde temelsiz kalmasını ve en kısa süre içerisinde yıkılmasını bekliyor. Müslümanlar bugün orada cihad ediyorlar, mücadele ediyorlar. Onların mücadeleleri Mescid-i Aksa'yı kurtarmak ve oranın özgürlüğüne kavuşması içindir.  Onlar belki kendi cihatlarını yapıyor fakat bugün bizim de cihadımız onların Kudüs davasını sahiplenilmesi ve bu noktada Müslümanların ellerinden geleni yapmasıdır.  Bugün Kudüs, Mescid-i Aksa işgal altında ve bu işgal altında olmasına baktığımız zaman Müslümanların bir eseridir. Sadece zalimlerin, kafirlerin, siyonistlerin bir eseri olarak görmek ancak ve ancak topu dışarıya atmaktır. Bugün Müslümanlar Mescid-i Aksa noktasında ellerinden gelen sorumlulukları yerine getirmek zorundadırlar." ifadelerini kullandı.

"Mescid-i Aksa'nın kurtuluşu için gündem oluşturmalıyız"

Kudüs'ün özgürlüğü için Müslümanların gündeminde sürekli Kudüs'ün olması gerektiğine vurgu yapan Yaçin, "Her Müslümanın Mescid-i Aksa'nın önemini, tarihsel sürecini ve dini boyutunu iyi bilmeleri lazımdır. Bununla beraber Mescid-i Aksa'nın özgürlüğüne gidecek olan her adımın denenmesi lazım. Bunun birçok adımı vardır. Bunlardan birincisi Mescid-i Aksa için omuz omuza çarpışan o Müslümanların yanında olamıyor isek en azından onlara destek vermeniz lazımdır. Eğer bununla beraber o Müslümanların maddi ihtiyaçları var ise bu noktada her türlü maddi imkanlarını gidermek biz Müslümanlara bir vecibedir. Bizler Mescid-i Aksa'nın kurtuluşu için gündem oluşturmalıyız. Etrafımızdaki insanlara bu noktada büyük bir propaganda ve bunun dersini de insanlara vermemiz lazım. Bir diğer taraftan, siyonist terör rejimi Kudüs'ü işgal etmişken, Mescid-i Aksa'yı işgal etmişken, onların mühimmatları, maddi güçleri, ekonomi güçleri bugün onlara bu zulümleri yapmaları noktasında pervasız hale getirmiştir." şeklinde konuştu.

Yahudilerin ekonomilerine darbe vurmuştu"     

Boykotun önemine değinen Yaçin, "Bizler de diyoruz ki, Allah Resulünün (Aleyhisselatu Vessellem) Hayber'de Yahudileri diz çöktüren sistemini ve oradaki örneğini bugün tatbik etmektir. Peki, Peygamber Efendimiz Hayber'de ne yapmıştı? Yahudilerin ekonomilerine darbe vurmuştu. Onların ekonomileri olan o hurma ağaçlarının kesilmesini emretti. Bugün her Müslüman boykotu ile israililerin ekonomilerine ellerinden gelen darbeyi vurmak zorundadırlar. Bugün bir aile, eğer ki israil mallarıyla geçiniyorsa, 'Ben bunlarsız yapamıyorum.' diyorsa, aylık 10 bin lira israile yardım ediyordu. Fakat bugün israili boykot eden bir Müslüman 10 bin lira israile para akıtmıyor. Ve bu bir senede 120 bin lira para ediyor. Ve şu an düşündüğümüz zaman bu rakamı Müslümanların genel boykotuna vurduğumuz zaman milyarlarca para ortaya çıkıyor. Bu yüzden Müslümanların bu noktadaki mücadelelerini sürdürmeleri şarttır ve elzemdir. " dedi.

Yaçin son olarak, "Bununla beraber Kudüs için atılması gereken hangi adımlar varsa gerek şahsi gerek siyasi olarak, gerek insanların ellerindeki yetkileri kullanmak olarak hangi adımlar var ise, bunların da atılması lazımdır. Müslümanlar, bir diğer taraftan Kudüs'ü gündemde tutacak olan, özellikle yürüyüşlere, protestolara, konferanslara, söyleşilere, her türlü etkinliğe katılsınlar ki, hayatlarından, fikirlerinden ve yaşamlarından Gazze, Filistin asla geride kalmasın. Bu yüzden Müslümanlar, bu noktadaki mücadelelerini sürdürmeleri şarttır ve elzemdir."  ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Kongo'da sel ve toprak kaymaları: 29 ölü

Bingöl'de Gazze için anlamlı etkinlik

Ağrı'da fırıncılar zam talepleri kabul edilmeyince marketlere ekmek satışını durdurdu

Bingöl'de uyuşturucu operasyonu: 4 gözaltı

Rusya 6 binden fazla askerin cenazesini Ukrayna'ya teslim etti

TOKİ şantiyesinde korkutan yangın

Bingöl'de tarihi eser operasyonu

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu'ndan Yeniden Refah Partisi'ne ziyaret

Şanlıurfa’da motosikletlere yönelik şok uygulamada 28 araç ele geçirildi

Hindistan'da köprü çöktü: 4 ölü

Yeşilyurt'ta yollar yenileniyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan ve Putin ile görüştü

Gazze'de şehit sayısı 55 bin 400'ü aştı

MTB Başkanı Özcan: Malatya 750 milyon doların üzerinde ekonomik kayıp yaşadı

Necara Aşireti bayramlaşma için Şanlıurfa'da bir araya geldi

Kabine bugün toplanıyor: Gündemde İran–siyonist rejim çatışması var

Gazze'de katliam devam ediyor: 20 şehit

Ülkenin kuzey ve doğusunda yağış bekleniyor

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan: Kimse bizi nükleer enerji programından mahrum edemez

Döviz kurları haftaya nasıl başladı?

Gram altında yeni rekor

18 İlde DAİŞ operasyonu: 39 şüpheli gözaltına alındı

Batman'da uyuşturucu operasyonu: 5 kilo skunk ele geçirildi

Siyonist Katz'tan Tahran halkına tehdit: Yakında bedel ödeyecekler

Uzman Psikologdan velilere uyarı: Tatilde kontrolsüz teknoloji kullanımı çocuklarda tehlike oluşturur

Afrika Birliği'nden Fildişi Sahili'ne seçim desteği

İran'da Mossad casusu asıldı

İran, siyonistlere ait gelişmiş bir insansız hava aracını düşürdü

İran'dan siyonist rejime yoğun füze saldırısı: 8 ölü, 287 yaralı

Gaziantepliler: Gazze için atılan her adım değerli, saflar netleşmeli

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Kongo'da sel ve toprak kaymaları: 29 ölü

Bingöl'de Gazze için anlamlı etkinlik

Ağrı'da fırıncılar zam talepleri kabul edilmeyince marketlere ekmek satışını durdurdu

Bingöl'de uyuşturucu operasyonu: 4 gözaltı

Rusya 6 binden fazla askerin cenazesini Ukrayna'ya teslim etti

TOKİ şantiyesinde korkutan yangın

Bingöl'de tarihi eser operasyonu