• BIST 100

    16905,64%1,24
  • DOLAR

    43,64% 0,03
  • EURO

    51,99% 0,33
  • GRAM ALTIN

    7106,10% -0,42
  • Ç. ALTIN

    11713,83% -0,29

Gaziantep Şehir Hastanesi'nde ilk böbrek nakli yapıldı

05 Aralık 2024, Perşembe 16:26
05 Aralık 2024, Perşembe 16:26
Gaziantep Şehir Hastanesi
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Gaziantep Şehir Hastanesi’nde böbrek yetmezliği nedeniyle diyaliz tedavisi gören 27 yaşındaki bir erkek hastaya başarılı bir böbrek nakli gerçekleştirildi.

Hastanede ilk kez yapılan nakil, Nefroloji Uzmanı Dr. Mehmet Tuncay'ın yönlendirmesiyle organ nakli merkezinde alınan karar sonrası gerçekleştirildi.

"Bu süreçte hastamızın ilaçlarına dikkat etmesi gerekiyor"

Ameliyatı gerçekleştiren hekimlerden Doç. Dr. Ercan Korkut, "Diğer birimlerimizin desteğiyle ilk başarılı organ naklini gerçekleştirdik. Hastamızın 10 yıldır devam eden bir kronik böbrek yetmezliği sorunu vardı. Annesi verici oldu bu süreçte. Kadavradan nakiller maalesef ülkemizde yeterli değildir. Nakillerin büyük çoğunluğu canlılardan yapılmaktadır. Ama bizim istediğimiz şey kadavradan nakillerin artması ve canlı vericilerin sayısının azalmasıdır. Hastaya bundan sonrası için gerekli bilgiler verdi. Her ne kadar annesinden nakil yapılmışsa da dokular yüzde yüz uyumlu değil, bu süreçte hastamızın ilaçlarına dikkat etmesi gerekiyor." dedi.

"İbrahim'in bize güvenmesi çok önemliydi"

Nefroloji Uzmanı Mehmet Tuncay, "Kamu adına böyle bir hizmet verebilmek çok güzel bir şey. Yakın bölgemizde bu ameliyatı yapmış olmak gurur vericidir. İbrahim, yaklaşık 2 yıldır bana takibe geliyor. Karın diyalizi dediğimiz böbreği yerine koyma tedavisi uyguluyorduk. Hiçbir böbreği yerine koyma tedavisi nakilin yerini tutmaz.  Nakil birimimizi açacağımızı söyleyince hastamız sevindi. İbrahim'in bu açıdan bize güvenmesi çok önemliydi. Tüm ekiplerimize çok teşekkür ediyorum. Hocalarımızın hepsi bu işi daha önce defalarca yapmış insanlar. Devam edeceğiz önümüzdeki hafta nakillerimiz var." ifadelerini kullandı.

"İlk vakamız başarıyla gerçekleştirildi"

Şehir Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Ilgın Türkçüoğlu, ilk böbrek nakil ameliyatının başarılı bir şekilde gerçekleştiğini dile getirerek, "Organ nakli merkezimiz açıldı ve ilk vakamız başarıyla gerçekleştirildi.  İlk böbrek nakli ameliyatı Doç. Dr. Ercan Korkut başkanlığında gerçekleştirildi. Hem verici anne hem de alıcı olan hastamız gayet sağlıklı şuan da. 27 yaşında kronik böbrek yetmezliği olan bir hastada başarılı bir şekilde gerçekleştirmiş olmanın sevincini yaşıyoruz.  Hastanemiz bölgede de referans hastane olarak çaba sarf ediyor. Organ naklinin başlamış olası da bizim için ayrı bir sevinç ve mutluluk." şeklinde konuştu.

Böbrek nakli olan 27 yaşındaki İbrahim Pamukçuoğlu, "2013 yılında böbrek yetmezliği tanısı konuldu. Böbrek nakli oldum. Şu an taburcu olmak üzereyim. Bu hastanede ilk nakil olan kişiyim. Tüm doktorlarımıza teşekkür ediyorum. Sağlığıma kavuşacak olmanın sevincini yaşıyorum. İnsanın vücudundan bir parça vermesi kolay değil. Anneme teşekkür ediyorum." dedi. (İLKHA)

Haber Editörü

Ömer Faruk SEYHAN

info@dogununnabzi.com

Esir komutan Abdullah El-Berğusi, Gilboa Hapishanesi’nde maruz kaldığı saldırıda yaralandı

Battalgazi Belediye Başkanı Taşkın: Eski Malatya'da eğitime yeni bir merkez kazandırdık

Bursa’da silahlı saldırıda yaralanan 1 kişi öldü: Güvenlik kamerası kayıtları ortaya çıktı

ABD, gizli operasyonlar yürütecek 2 uyduyu fırlattı

İran-ABD gelişmelerinde son durum

BAMEC ilk olağan genel kurulunu gerçekleştirdi

İstanbul’da sahte pasaport operasyonu: 12 şüpheli yakalandı

Kahramanmaraş’ta çok kuvvetli yağış uyarısı

Batman daha yeşil bir geleceğe yürüyor

Gazprom, Baltık ülkelerindeki tek depolama tesisinde doğalgaz kıtlığı yaşandığını bildirdi

BTD Başkanı Yılmaz: TÜVTÜRK tüketiciyi mağdur ediyor, denetim acilen güçlendirilmeli

Fidan: İran'ın füze programını müzakerelere dahil etmek yeni bir savaşa yol açar

Malatya'da şantiyede çıkan yangın konutlara sıçradı

Bakan Şimşek ile Avrupa Konseyi Kalkınma Bsı Başkanı Monticelli görüştü

BAB-GED Başkanı Demir: Radyolar hak ettikleri destek ve değeri görmüyor

İzmir açıklarında göçmen botu battı: 3 ölü, 4 kişi kayıp

Yetimler Vakfı’ndan Kobani’de sivil halka insani yardım

Prof. Dr. Aydemir: Şehadet bilinci hazırlık, üretim ve güç inşasıyla düşünülmelidir

TPAO, İngiliz enerji şirketi bp ile mutabakat zaptı imzaladı

Şanlıurfa’da eski muhtarın evi ve aracına silahlı saldırı

Küresel çip rekabeti kızışıyor: Dev yatırımlar ve stratejik ortaklıklar

Şehadetinin 77'nci yılında İmam Hasan el-Benna

Macaristan'dan AB'ye: Ukrayna'ya fon aktarmayı durdurun

Kayseri’de okul servisi tırla çarpıştı: Bir ölü, 7 yaralı

MSB: israilin Batı Şeria kararlarını kınıyoruz

Madagaskar, Gezani Kasırgası'nın ardından "ulusal afet durumu" ilan etti  

Şanlıurfa’da silahlı saldırı: Bir kişi hayatını kaybetti

Cephede çatışma, masada diplomasi: Rusya-Ukrayna savaşında son 72 saat

Suriye Cumhurbaşkanı Şara ve 2 bakanına 5 suikast girişimi iddiası

Görele Belediye Başkanı görevden uzaklaştırıldı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Esir komutan Abdullah El-Berğusi, Gilboa Hapishanesi’nde maruz kaldığı saldırıda yaralandı

Battalgazi Belediye Başkanı Taşkın: Eski Malatya'da eğitime yeni bir merkez kazandırdık

Bursa’da silahlı saldırıda yaralanan 1 kişi öldü: Güvenlik kamerası kayıtları ortaya çıktı

ABD, gizli operasyonlar yürütecek 2 uyduyu fırlattı

İran-ABD gelişmelerinde son durum

BAMEC ilk olağan genel kurulunu gerçekleştirdi

İstanbul’da sahte pasaport operasyonu: 12 şüpheli yakalandı