• BIST 100

    14297,41%1,00
  • DOLAR

    42,69% 0,00
  • EURO

    50,18% 0,08
  • GRAM ALTIN

    5921,49% 0,34
  • Ç. ALTIN

    9539,73% 0,61

Gaziantep Şehir Hastanesi'nde ilk böbrek nakli yapıldı

05 Aralık 2024, Perşembe 16:26
05 Aralık 2024, Perşembe 16:26
Gaziantep Şehir Hastanesi
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Gaziantep Şehir Hastanesi’nde böbrek yetmezliği nedeniyle diyaliz tedavisi gören 27 yaşındaki bir erkek hastaya başarılı bir böbrek nakli gerçekleştirildi.

Hastanede ilk kez yapılan nakil, Nefroloji Uzmanı Dr. Mehmet Tuncay'ın yönlendirmesiyle organ nakli merkezinde alınan karar sonrası gerçekleştirildi.

"Bu süreçte hastamızın ilaçlarına dikkat etmesi gerekiyor"

Ameliyatı gerçekleştiren hekimlerden Doç. Dr. Ercan Korkut, "Diğer birimlerimizin desteğiyle ilk başarılı organ naklini gerçekleştirdik. Hastamızın 10 yıldır devam eden bir kronik böbrek yetmezliği sorunu vardı. Annesi verici oldu bu süreçte. Kadavradan nakiller maalesef ülkemizde yeterli değildir. Nakillerin büyük çoğunluğu canlılardan yapılmaktadır. Ama bizim istediğimiz şey kadavradan nakillerin artması ve canlı vericilerin sayısının azalmasıdır. Hastaya bundan sonrası için gerekli bilgiler verdi. Her ne kadar annesinden nakil yapılmışsa da dokular yüzde yüz uyumlu değil, bu süreçte hastamızın ilaçlarına dikkat etmesi gerekiyor." dedi.

"İbrahim'in bize güvenmesi çok önemliydi"

Nefroloji Uzmanı Mehmet Tuncay, "Kamu adına böyle bir hizmet verebilmek çok güzel bir şey. Yakın bölgemizde bu ameliyatı yapmış olmak gurur vericidir. İbrahim, yaklaşık 2 yıldır bana takibe geliyor. Karın diyalizi dediğimiz böbreği yerine koyma tedavisi uyguluyorduk. Hiçbir böbreği yerine koyma tedavisi nakilin yerini tutmaz.  Nakil birimimizi açacağımızı söyleyince hastamız sevindi. İbrahim'in bu açıdan bize güvenmesi çok önemliydi. Tüm ekiplerimize çok teşekkür ediyorum. Hocalarımızın hepsi bu işi daha önce defalarca yapmış insanlar. Devam edeceğiz önümüzdeki hafta nakillerimiz var." ifadelerini kullandı.

"İlk vakamız başarıyla gerçekleştirildi"

Şehir Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Ilgın Türkçüoğlu, ilk böbrek nakil ameliyatının başarılı bir şekilde gerçekleştiğini dile getirerek, "Organ nakli merkezimiz açıldı ve ilk vakamız başarıyla gerçekleştirildi.  İlk böbrek nakli ameliyatı Doç. Dr. Ercan Korkut başkanlığında gerçekleştirildi. Hem verici anne hem de alıcı olan hastamız gayet sağlıklı şuan da. 27 yaşında kronik böbrek yetmezliği olan bir hastada başarılı bir şekilde gerçekleştirmiş olmanın sevincini yaşıyoruz.  Hastanemiz bölgede de referans hastane olarak çaba sarf ediyor. Organ naklinin başlamış olası da bizim için ayrı bir sevinç ve mutluluk." şeklinde konuştu.

Böbrek nakli olan 27 yaşındaki İbrahim Pamukçuoğlu, "2013 yılında böbrek yetmezliği tanısı konuldu. Böbrek nakli oldum. Şu an taburcu olmak üzereyim. Bu hastanede ilk nakil olan kişiyim. Tüm doktorlarımıza teşekkür ediyorum. Sağlığıma kavuşacak olmanın sevincini yaşıyorum. İnsanın vücudundan bir parça vermesi kolay değil. Anneme teşekkür ediyorum." dedi. (İLKHA)

Belediye Başkanı Geçit: En güvenli liman ailedir

Hindistan'da zincirleme trafik kazası: 15 ölü 48 yaralı

Adana'da "Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek" resim sergisi ziyarete açıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gazze'yi yerle bir ettiler

Sıfır aracın airbag sorunu sürücü ile bayiyi karşı karşıya getirdi

Bursa’da konut satışları düştü

Türkiye üniversiteleri yeşil dönüşümde Avrupa’da birinci, dünyada ikinci sırada

DİKA yönetim kurulu Şırnak'ta toplandı, bölge için yeni yatırım başlıkları belirlendi

Siirt’te Müftülük ile İlahiyat Fakültesi arasında iş birliği protokolü

HÜDA PAR Milletvekili Faruk Dinç, moto kuryelerin sorunlarını Meclis’e taşıdı

Bakan Göktaş: "Çocuklar Güvende" internet sitesi ve mobil uygulamasını hazırladık

Çocuklukta öğrenilen davranışlar tekrarla kişilik haline gelir

Bakan Fidan, ABD Büyükelçisi Barrack ile görüştü

İşgal rejimi Batı Şeria biri kız çocuğu 10 kişiyi alıkoydu

BM, Eritre’de "keyfi" olarak tutulan 10 bin kişinin serbest bırakılması çağrısında bulundu

Telefonlar sadece arama yoluyla hacklenebilir mi?

Kış aylarında çocuk sağlığına daha dikkat edilmeli

Balıkesir'de öğrenci servisi kaza yaptı: 8 yaralı

Mardin'de ailece siyer sınavı yarışmasına hazırlanıyorlar

TBMM Başkanı Kurtulmuş, 16. Büyükelçiler konferansı kapsamında büyükelçileri kabul etti

Bakan Işıkhan'dan asgari ücret açıklaması

İş dünyasının 2026 asgari ücret beklentisi: 27 bin 800 TL

Batman'da "Mevlid-i Nebi Haftası" programı gerçekleştirildi

Malatya'da büyükşehir personellerine hizmet içi eğitimi düzenlendi

Adana'da kasten öldürme suçundan aranan firari yakalandı

Malezya Başbakanı yeni kabinesini açıkladı

Mehmet Emin Buğra, vefatının 60'ıncı yılında İstanbul’da anılacak

UNRWA: israilin yıkım kararları Nur Şems Mülteci Kampı’nı hedef alıyor

"Bahis" reklamlarına yasak geliyor

Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın, mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Belediye Başkanı Geçit: En güvenli liman ailedir

Hindistan'da zincirleme trafik kazası: 15 ölü 48 yaralı

Adana'da "Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek" resim sergisi ziyarete açıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gazze'yi yerle bir ettiler

Sıfır aracın airbag sorunu sürücü ile bayiyi karşı karşıya getirdi

Bursa’da konut satışları düştü

Türkiye üniversiteleri yeşil dönüşümde Avrupa’da birinci, dünyada ikinci sırada