• BIST 100

    11036,82%-0,78
  • DOLAR

    42,44% 0,01
  • EURO

    49,55% 0,37
  • GRAM ALTIN

    5743,75% -0,01
  • Ç. ALTIN

    9320,33% -0,07

Gaziantep Şehir Hastanesi'nde ilk böbrek nakli yapıldı

05 Aralık 2024, Perşembe 16:26
05 Aralık 2024, Perşembe 16:26
Gaziantep Şehir Hastanesi
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Gaziantep Şehir Hastanesi’nde böbrek yetmezliği nedeniyle diyaliz tedavisi gören 27 yaşındaki bir erkek hastaya başarılı bir böbrek nakli gerçekleştirildi.

Hastanede ilk kez yapılan nakil, Nefroloji Uzmanı Dr. Mehmet Tuncay'ın yönlendirmesiyle organ nakli merkezinde alınan karar sonrası gerçekleştirildi.

"Bu süreçte hastamızın ilaçlarına dikkat etmesi gerekiyor"

Ameliyatı gerçekleştiren hekimlerden Doç. Dr. Ercan Korkut, "Diğer birimlerimizin desteğiyle ilk başarılı organ naklini gerçekleştirdik. Hastamızın 10 yıldır devam eden bir kronik böbrek yetmezliği sorunu vardı. Annesi verici oldu bu süreçte. Kadavradan nakiller maalesef ülkemizde yeterli değildir. Nakillerin büyük çoğunluğu canlılardan yapılmaktadır. Ama bizim istediğimiz şey kadavradan nakillerin artması ve canlı vericilerin sayısının azalmasıdır. Hastaya bundan sonrası için gerekli bilgiler verdi. Her ne kadar annesinden nakil yapılmışsa da dokular yüzde yüz uyumlu değil, bu süreçte hastamızın ilaçlarına dikkat etmesi gerekiyor." dedi.

"İbrahim'in bize güvenmesi çok önemliydi"

Nefroloji Uzmanı Mehmet Tuncay, "Kamu adına böyle bir hizmet verebilmek çok güzel bir şey. Yakın bölgemizde bu ameliyatı yapmış olmak gurur vericidir. İbrahim, yaklaşık 2 yıldır bana takibe geliyor. Karın diyalizi dediğimiz böbreği yerine koyma tedavisi uyguluyorduk. Hiçbir böbreği yerine koyma tedavisi nakilin yerini tutmaz.  Nakil birimimizi açacağımızı söyleyince hastamız sevindi. İbrahim'in bu açıdan bize güvenmesi çok önemliydi. Tüm ekiplerimize çok teşekkür ediyorum. Hocalarımızın hepsi bu işi daha önce defalarca yapmış insanlar. Devam edeceğiz önümüzdeki hafta nakillerimiz var." ifadelerini kullandı.

"İlk vakamız başarıyla gerçekleştirildi"

Şehir Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Ilgın Türkçüoğlu, ilk böbrek nakil ameliyatının başarılı bir şekilde gerçekleştiğini dile getirerek, "Organ nakli merkezimiz açıldı ve ilk vakamız başarıyla gerçekleştirildi.  İlk böbrek nakli ameliyatı Doç. Dr. Ercan Korkut başkanlığında gerçekleştirildi. Hem verici anne hem de alıcı olan hastamız gayet sağlıklı şuan da. 27 yaşında kronik böbrek yetmezliği olan bir hastada başarılı bir şekilde gerçekleştirmiş olmanın sevincini yaşıyoruz.  Hastanemiz bölgede de referans hastane olarak çaba sarf ediyor. Organ naklinin başlamış olası da bizim için ayrı bir sevinç ve mutluluk." şeklinde konuştu.

Böbrek nakli olan 27 yaşındaki İbrahim Pamukçuoğlu, "2013 yılında böbrek yetmezliği tanısı konuldu. Böbrek nakli oldum. Şu an taburcu olmak üzereyim. Bu hastanede ilk nakil olan kişiyim. Tüm doktorlarımıza teşekkür ediyorum. Sağlığıma kavuşacak olmanın sevincini yaşıyorum. İnsanın vücudundan bir parça vermesi kolay değil. Anneme teşekkür ediyorum." dedi. (İLKHA)

Mersin’de dolandırıcıların sakladığı 85 bin euro derin dondurucuda bulundu

Hakim ve savcı atamaları Resmi Gazete’de yayımlandı

Rusya, cinsel sapkınlığın propagandasını yapan Roblox'u engelledi

Konya’nın 11 aylık trafik kazaları bilançosu açıklandı

Hindistan, yıllardır hava kirliliği nedeniyle akut solunum yolu vakaları yaşıyor

Hatay’da 6 düzensiz göçmen yakalandı: 3 organizatör tutuklandı

Güney Kore: Kuzey Kore ile iletişim kanalları tamamen kesildi

Endonezya'daki sel ve heyelanlarda ölü sayısı 770'e yükseldi

Dışişleri Bakanı Fidan, Kanada ve Belçikalı mevkidaşlarıyla görüştü

Otomobil Kızılay kan alma tırının altına girdi: Bir yaralı

Gazze'de ateşkesten bu yana 360 kişi şehit edildi

Kayseri ve 14 ilde 20 suçtan arama kaydı bulunan firari yakalandı

İşgal medyası: Refah'taki çatışmada 4 siyonist asker yaralandı

Malatya'da silahlı kavga olayında 6 tutuklama

Aracında 'cinayet mamo' yazısı bulunan sürücü cezalandırıldı

Yalova’da çakarlı otomobil sürücüsüne 276 bin lira ceza kesildi

Diyarbakır OSB’de geniş katılımlı değerlendirme toplantısı yapıldı

Ukrayna, Avrupa ve ABD temsilcileriyle ayrı ayrı görüşmeler yapacak

Gazze'deki direniş, bir siyonist esirin cesedini teslim etti

Umman Başmüftüsü El Halili'den Gazze anlaşmasının garantör ülkelerine çağrı

Batman’da otomobil refüje çarptı: 1 Yaralı

Ankara-Kırıkkale-Çorum-Samsun Hızlı Demiryolu’nda çalışmalar sürüyor

Türkiye'den bir ilk: Bir NATO ülkesine ilk kez savaş gemisi ihraç edilecek

Yeşilyurt Belediye Meclisi, aralık ayı toplantılarına başladı

Diyanet İşleri Başkanı Arpaguş:  Dinimiz dezavantajlı kesimlerin ihtiyaçlarıyla ilgilenmeyi teşvik eder

BM Güvenlik Konseyi, Suriye'yi ziyaret edecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Finlandiya Cumhurbaşkanı Stubb ile görüştü

Asgari ücret toplantısının ilki haftaya başlıyor

Erzincan’da yaban keçisi vuran 2 şahısa 970 bin TL ceza uygulandı

Diş etlerindeki yanma ve ağrı farklı sorunların habercisi olabilir!

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Mersin’de dolandırıcıların sakladığı 85 bin euro derin dondurucuda bulundu

Hakim ve savcı atamaları Resmi Gazete’de yayımlandı

Rusya, cinsel sapkınlığın propagandasını yapan Roblox'u engelledi

Konya’nın 11 aylık trafik kazaları bilançosu açıklandı

Hindistan, yıllardır hava kirliliği nedeniyle akut solunum yolu vakaları yaşıyor

Hatay’da 6 düzensiz göçmen yakalandı: 3 organizatör tutuklandı

Güney Kore: Kuzey Kore ile iletişim kanalları tamamen kesildi