• BIST 100

    11206,44%1,81
  • DOLAR

    42,56% 0,08
  • EURO

    49,61% 0,11
  • GRAM ALTIN

    5749,87% 0,08
  • Ç. ALTIN

    9289,24% 0,09

Gaziantep Şehir Hastanesi'nde ilk böbrek nakli yapıldı

05 Aralık 2024, Perşembe 16:26
05 Aralık 2024, Perşembe 16:26
Gaziantep Şehir Hastanesi
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Gaziantep Şehir Hastanesi’nde böbrek yetmezliği nedeniyle diyaliz tedavisi gören 27 yaşındaki bir erkek hastaya başarılı bir böbrek nakli gerçekleştirildi.

Hastanede ilk kez yapılan nakil, Nefroloji Uzmanı Dr. Mehmet Tuncay'ın yönlendirmesiyle organ nakli merkezinde alınan karar sonrası gerçekleştirildi.

"Bu süreçte hastamızın ilaçlarına dikkat etmesi gerekiyor"

Ameliyatı gerçekleştiren hekimlerden Doç. Dr. Ercan Korkut, "Diğer birimlerimizin desteğiyle ilk başarılı organ naklini gerçekleştirdik. Hastamızın 10 yıldır devam eden bir kronik böbrek yetmezliği sorunu vardı. Annesi verici oldu bu süreçte. Kadavradan nakiller maalesef ülkemizde yeterli değildir. Nakillerin büyük çoğunluğu canlılardan yapılmaktadır. Ama bizim istediğimiz şey kadavradan nakillerin artması ve canlı vericilerin sayısının azalmasıdır. Hastaya bundan sonrası için gerekli bilgiler verdi. Her ne kadar annesinden nakil yapılmışsa da dokular yüzde yüz uyumlu değil, bu süreçte hastamızın ilaçlarına dikkat etmesi gerekiyor." dedi.

"İbrahim'in bize güvenmesi çok önemliydi"

Nefroloji Uzmanı Mehmet Tuncay, "Kamu adına böyle bir hizmet verebilmek çok güzel bir şey. Yakın bölgemizde bu ameliyatı yapmış olmak gurur vericidir. İbrahim, yaklaşık 2 yıldır bana takibe geliyor. Karın diyalizi dediğimiz böbreği yerine koyma tedavisi uyguluyorduk. Hiçbir böbreği yerine koyma tedavisi nakilin yerini tutmaz.  Nakil birimimizi açacağımızı söyleyince hastamız sevindi. İbrahim'in bu açıdan bize güvenmesi çok önemliydi. Tüm ekiplerimize çok teşekkür ediyorum. Hocalarımızın hepsi bu işi daha önce defalarca yapmış insanlar. Devam edeceğiz önümüzdeki hafta nakillerimiz var." ifadelerini kullandı.

"İlk vakamız başarıyla gerçekleştirildi"

Şehir Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Ilgın Türkçüoğlu, ilk böbrek nakil ameliyatının başarılı bir şekilde gerçekleştiğini dile getirerek, "Organ nakli merkezimiz açıldı ve ilk vakamız başarıyla gerçekleştirildi.  İlk böbrek nakli ameliyatı Doç. Dr. Ercan Korkut başkanlığında gerçekleştirildi. Hem verici anne hem de alıcı olan hastamız gayet sağlıklı şuan da. 27 yaşında kronik böbrek yetmezliği olan bir hastada başarılı bir şekilde gerçekleştirmiş olmanın sevincini yaşıyoruz.  Hastanemiz bölgede de referans hastane olarak çaba sarf ediyor. Organ naklinin başlamış olası da bizim için ayrı bir sevinç ve mutluluk." şeklinde konuştu.

Böbrek nakli olan 27 yaşındaki İbrahim Pamukçuoğlu, "2013 yılında böbrek yetmezliği tanısı konuldu. Böbrek nakli oldum. Şu an taburcu olmak üzereyim. Bu hastanede ilk nakil olan kişiyim. Tüm doktorlarımıza teşekkür ediyorum. Sağlığıma kavuşacak olmanın sevincini yaşıyorum. İnsanın vücudundan bir parça vermesi kolay değil. Anneme teşekkür ediyorum." dedi. (İLKHA)

Guterres, işgal polisinin Kudüs'teki UNRWA baskınını kınadı

Aileden hastaneye ihmal iddiası: Doğumda yalnız bırakıldık, bebeğimiz zarar gördü

İşgal rejimi Batı Şeria'daki ilhakı derinleştiriyor

Tayland-Kamboçya sınırında şiddet tırmandı: Çatışmalar binlerce kişiyi yerinden etti

Kaçak avcılığa 1 milyon 96 bin TL para cezası

Pakistan'da askerlere saldırı: 6 ölü, 6 yaralı

Batı Şeria'da askeri yığınak ve geniş çaplı ev baskınları

AB’den X’e 120 milyon avro ceza: Trump karara tepki gösterdi

Brent petrol 62,12 dolardan işlem görüyor

Uzmanından uyarı: Soğuk havalar kalp ve damar hastalıklarını artırıyor

Ulaştırma Memur-Sen’den SHGM’ye uyarı: Keyfi sözleşme fesihleri kabul edilemez

Ankara merkezli FETÖ operasyonu: 13 gözaltı kararı

Meteoroloji'den 4 il için yoğun kar yağışı uyarısı

Şanlıurfa’da evde sağlık hizmetlerinde dijital dönem başladı

Siyonist rejimin Gazze'ye saldırıları nedeniyle 60 milyon ton enkaz ve 4 milyon ton tehlikeli atık oluştu

Tahir el-Nunu: Ateşkese uyulursa uzun vadeli anlaşmaya hazırız

Siber suç çetelerine operasyon: 204 şüpheli yakalandı

İstanbul'da birçok ilçede elektrik kesintisi yaşanacak

Altın güne hafif satıcılı başladı

Dolar kuru bugün ne kadar?

Siyonist rejim Güney Lübnan'ı yeniden vurdu

Otellerde kimlik fotokopisi dönemi sona erdi

UNRWA: İsrail polisi Kudüs'teki merkezimizden BM bayrağını indirdi

Ahmed eş-Şara, Esed rejiminin çöküş anlarını ilk kez anlattı

HAMAS: Siyonist rejim Batı Şeria üzerinde tam hakimiyet kurma hedefiyle hareket ediyor

Deyr el Belah ve Cibaliya'da siyonist saldırı: İki şehit, çok sayıda yaralı

DMM “İstanbul’da yeni ilçe kuruluyor” iddialarını yalanladı

Elazığ’a 250 milyon liralık yatırımla besi organize tarım bölgesi kuruluyor

Antalya’da trafik denetimlerinde 13 bin 267 sürücüye ceza uygulandı

BM: Gazze'de koşullar hala vahim durumda, insani yardımlar engelleniyor

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Guterres, işgal polisinin Kudüs'teki UNRWA baskınını kınadı

Aileden hastaneye ihmal iddiası: Doğumda yalnız bırakıldık, bebeğimiz zarar gördü

İşgal rejimi Batı Şeria'daki ilhakı derinleştiriyor

Tayland-Kamboçya sınırında şiddet tırmandı: Çatışmalar binlerce kişiyi yerinden etti

Kaçak avcılığa 1 milyon 96 bin TL para cezası

Pakistan'da askerlere saldırı: 6 ölü, 6 yaralı

Batı Şeria'da askeri yığınak ve geniş çaplı ev baskınları