• BIST 100

    14229,41%0,33
  • DOLAR

    42,80% 0,17
  • EURO

    50,14% -0,07
  • GRAM ALTIN

    5971,32% 0,00
  • Ç. ALTIN

    9644,38% 0,00

Gaziantep Şehir Hastanesi'nde ilk böbrek nakli yapıldı

05 Aralık 2024, Perşembe 16:26
05 Aralık 2024, Perşembe 16:26
Gaziantep Şehir Hastanesi
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Gaziantep Şehir Hastanesi’nde böbrek yetmezliği nedeniyle diyaliz tedavisi gören 27 yaşındaki bir erkek hastaya başarılı bir böbrek nakli gerçekleştirildi.

Hastanede ilk kez yapılan nakil, Nefroloji Uzmanı Dr. Mehmet Tuncay'ın yönlendirmesiyle organ nakli merkezinde alınan karar sonrası gerçekleştirildi.

"Bu süreçte hastamızın ilaçlarına dikkat etmesi gerekiyor"

Ameliyatı gerçekleştiren hekimlerden Doç. Dr. Ercan Korkut, "Diğer birimlerimizin desteğiyle ilk başarılı organ naklini gerçekleştirdik. Hastamızın 10 yıldır devam eden bir kronik böbrek yetmezliği sorunu vardı. Annesi verici oldu bu süreçte. Kadavradan nakiller maalesef ülkemizde yeterli değildir. Nakillerin büyük çoğunluğu canlılardan yapılmaktadır. Ama bizim istediğimiz şey kadavradan nakillerin artması ve canlı vericilerin sayısının azalmasıdır. Hastaya bundan sonrası için gerekli bilgiler verdi. Her ne kadar annesinden nakil yapılmışsa da dokular yüzde yüz uyumlu değil, bu süreçte hastamızın ilaçlarına dikkat etmesi gerekiyor." dedi.

"İbrahim'in bize güvenmesi çok önemliydi"

Nefroloji Uzmanı Mehmet Tuncay, "Kamu adına böyle bir hizmet verebilmek çok güzel bir şey. Yakın bölgemizde bu ameliyatı yapmış olmak gurur vericidir. İbrahim, yaklaşık 2 yıldır bana takibe geliyor. Karın diyalizi dediğimiz böbreği yerine koyma tedavisi uyguluyorduk. Hiçbir böbreği yerine koyma tedavisi nakilin yerini tutmaz.  Nakil birimimizi açacağımızı söyleyince hastamız sevindi. İbrahim'in bu açıdan bize güvenmesi çok önemliydi. Tüm ekiplerimize çok teşekkür ediyorum. Hocalarımızın hepsi bu işi daha önce defalarca yapmış insanlar. Devam edeceğiz önümüzdeki hafta nakillerimiz var." ifadelerini kullandı.

"İlk vakamız başarıyla gerçekleştirildi"

Şehir Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Ilgın Türkçüoğlu, ilk böbrek nakil ameliyatının başarılı bir şekilde gerçekleştiğini dile getirerek, "Organ nakli merkezimiz açıldı ve ilk vakamız başarıyla gerçekleştirildi.  İlk böbrek nakli ameliyatı Doç. Dr. Ercan Korkut başkanlığında gerçekleştirildi. Hem verici anne hem de alıcı olan hastamız gayet sağlıklı şuan da. 27 yaşında kronik böbrek yetmezliği olan bir hastada başarılı bir şekilde gerçekleştirmiş olmanın sevincini yaşıyoruz.  Hastanemiz bölgede de referans hastane olarak çaba sarf ediyor. Organ naklinin başlamış olası da bizim için ayrı bir sevinç ve mutluluk." şeklinde konuştu.

Böbrek nakli olan 27 yaşındaki İbrahim Pamukçuoğlu, "2013 yılında böbrek yetmezliği tanısı konuldu. Böbrek nakli oldum. Şu an taburcu olmak üzereyim. Bu hastanede ilk nakil olan kişiyim. Tüm doktorlarımıza teşekkür ediyorum. Sağlığıma kavuşacak olmanın sevincini yaşıyorum. İnsanın vücudundan bir parça vermesi kolay değil. Anneme teşekkür ediyorum." dedi. (İLKHA)

BAE Devlet Başkanı Bin Zayid, Fransa Cumhurbaşkanı Macron ile görüştü

Malatya'da beton mikseri devrildi: 1 ölü

ABD, Venezuela'ya ait üçüncü petrol tankerine de el koydu

2026 yılı bütçesi Meclis Genel Kurulu'nda kabul edildi

HAMAS'tan Batı Şeria'da 19 işgal birimi planına tepki: Filistin topraklarını yağmalamayı amaçlayan yeni bir sömürgeci adım

Bolu'da iki otomobil çarpıştı: 6 yaralı

Rusya, Ukrayna'ya saldırılarını yoğunlaştırdı

Mardin’de tır ile kamyonet çarpıştı: 5 yaralı

Venezuela ve İran Dışişleri Bakanları "ABD'nin korsanlık eylemlerini" görüştü

Semeru Yanardağı yeniden faaliyete geçti

Romanya'da 40 yıl sonra cüzzam hastalığı tespit edildi

Fransa'da şiddetli yağışlar nedeniyle turuncu alarm

Malezya'dan Tayland ve Kamboçya'ya diyalog çağrısı

Diyarbakır'da kontrolden çıkan kamyon devrilerek yan yattı

Diyarbakır'da minibüs ile otomobil çarpıştı

Şanlıurfa’da 571 öğrenci için icazet töreni

Adıyaman'da baraj gölünde tekne alabora oldu: 1 kişi kayıp

Bakan Kacır yolda buldukları altın dolu çantayı yetkililere teslim eden çocukları ödüllendirdi

Gabar Dağı’nda fidan dikimi dönüşü kaza: 5’i ağır 13 yaralı

BATSO ve DİKA İşbirliğiyle “İhracat Süreçleri ve Devlet Destekleri” Eğitimi Düzenlendi

Manisa'da uyuşturucu operasyonu: 1 tutuklama

İşgal kabinesinden Batı Şeria'da 19 yeni işgal birimine onay

Mardin’de tır, trafik ışıklarında otomobili ile çarpıştı

Gazze Sağlık Bakanlığı: Sağlık sektöründe ciddi sıkıntılar yaşanıyor

Diyarbakır'da aşiretler bir araya geldi: sorunlarımızı elbirliğiyle çözelim

Edirne'de iki otomobil çarpıştı: 7 yaralı

Gazze’de fırtına nedeniyle 22 bina çöktü, 18 kişi şehit oldu

Güney Afrika'da silahlı saldırı: 9 ölü, 10 yaralı

Direksiyon başında rahatsızlanan sürücü kaldırıma çarptı: Bir yaralı

Diyarbakır'da tır'ın dorsesi alev alarak yandı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


BAE Devlet Başkanı Bin Zayid, Fransa Cumhurbaşkanı Macron ile görüştü

Malatya'da beton mikseri devrildi: 1 ölü

ABD, Venezuela'ya ait üçüncü petrol tankerine de el koydu

2026 yılı bütçesi Meclis Genel Kurulu'nda kabul edildi

HAMAS'tan Batı Şeria'da 19 işgal birimi planına tepki: Filistin topraklarını yağmalamayı amaçlayan yeni bir sömürgeci adım

Bolu'da iki otomobil çarpıştı: 6 yaralı

Rusya, Ukrayna'ya saldırılarını yoğunlaştırdı