• BIST 100

    14153,58%-0,33
  • DOLAR

    42,72% 0,07
  • EURO

    50,12% -0,16
  • GRAM ALTIN

    5928,74% 0,34
  • Ç. ALTIN

    9560,88% 0,43

Gaziantep Valiliği: Deprem evleriyle ilgili haberler gerçeği yansıtmamaktadır

10 Ekim 2024, Perşembe 19:18
10 Ekim 2024, Perşembe 19:18
Gaziantep Valiliği: Deprem evleriyle ilgili haberler gerçeği yansıtmamaktadır
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Gaziantep Valiliği, bazı yazılı basın mecraları ve televizyon haber programlarında Şahinbey ilçesine bağlı Deredüzü Kırsal Mahallesi'nde bulunan deprem evleriyle ilgili haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirtti.

Valilikten yapılan açıklamada, "Bazı yazılı basın mecraları ve televizyon haber programlarında Şahinbey ilçemize bağlı Deredüzü Kırsal Mahallesi'nde depremzedelere deprem köy evlerini eksiksiz teslim aldıklarına dair AFAD İl Müdürlüğü tarafından belge imzalatıldığı ancak evlerin teslim edilmediğine dair 'Belge imzalatıldı ama evler ortada yok.' şeklinde ifadelerle iddialara yer verilmiş ve bunun üzerine açıklama yapılması ihtiyacı doğmuştur. İlimiz genelinde deprem konutu inşaatları devam eden toplam 144 şantiye bulunmaktadır. Bahse konu Deredüzü Kırsal Mahallesi'inde hak sahiplerine teslim edilmek üzere Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımız tarafından yapılan ihale ile 22 konut inşaatı başlatılmıştır. İhaleyi alan sorumlu müteahhit firmanın yasal iş teslim süresi ek imalatlarla birlikte 13.11.2024 tarihinde son bulacak olup, işin bitimine yaklaşık 1 aylık süre bulunmaktadır." denildi.

Basın açıklamasının devamında, "Bahse konu evlerin yapım süreci tamamlanma aşamasına geldiğinde kuraları çekilmiş, geçici kabul işlemi yapılmadan hak sahibi vatandaşların talebi üzerine kendilerine geçici işgal teslim tutanağı imzalatmak sureti ile 22 konuttan 11 konutun geçici işgal teslimi AFAD İl Müdürlüğümüz tarafından yapılmıştır. Bununla birlikte inşaat süreci devam eden evlerin tespit edilen eksiklikleri ile ilgili yasal süre içerisinde tamamlanmak üzere listeler hazırlanmıştır ve ilgili birimlerimiz tarafından takibi yapılmaktadır. Söz konusu geçici işgal teslimi, evlerin nihai olarak hak sahibine teslim edildiği anlamına gelmemektedir. Yapımı devam eden evlerin hangi hak sahibine ait olduğunun belli olması, geçici barınma yerlerinde ikamet eden vatandaşlarımızın mağduriyetlerinin giderilmesi, inşaat aşamasında hak sahiplerinin evlerle ilgili istekleri doğrultusunda yapacakları imalatları yaptırabilmeleri ve yapım sürecini takip edebilmeleri maksadıyla kendi rızaları gözetilerek ve süreçle ilgili eksiklikler konusunda bilgi vermek sureti ile yapılmıştır. Yani eksikliklerin yetkili müteahhit firma tarafından tamamlanmasıyla ilgili yasal süreç devam etmektedir." ifadeleri kullanıldı.

Deprem konutlarının yapım aşamalarının takip edildiği bahsedile açıklamada, "Bahse konu eksiklikler giderildiğinde ilgili birimlerimiz tarafından geçici kabul yapılacak ve yasal süreç tamamlandığında da kesin kabul işlemi tesis edilerek hak sahiplerine kesin teslim işlemi gerçekleşecektir. İddialarda yer verilenin aksine söz konusu evlerin yasal yapım süreci devam etmektedir. Bu süreçte oluşan bütün eksiklik veya aksaklıklar ilgili birimlerimiz tarafından yasal olarak kontrol edilmekte ve yetkili müteahhit firmalara bildirilmektedir. İlimizde çeşitli alanlarda yapılan bütün deprem köy evleri için aynı süreç işlemektedir ve eksiklikler peyderpey giderilmektedir. Bahse konu evlerin inşaatına ilişkin gelinen son nokta ekteki fotoğrafta sunulmuştur. Bu çerçevede söz konusu iddialar gerçeği yansıtmamaktadır." şeklinde ifadeler kullanıldı. (İLKHA)

Beyin göçü ülkelerin geleceğini doğrudan etkiliyor!

Mavi-Yeşil Batman Projesi’nin 2'nci etabı için çalışmalar başladı

Erzincan’da uyuşturucu operasyonunda çeşitli maddeler ele geçirildi

Mersin Kolay Transit Merkezi hizmete açıldı

Tarsus’ta 10 öğrencinin rahatsızlanmasıyla ilgili kaymakamlıktan yazılı açıklama

Diyarbakır’da İl Kanser Danışma Kurulu toplantısı gerçekleştirildi

Bakanlıktan “Büyükçekmece’de özel huzurevinde şiddet” haberlerine ilişkin açıklama

Bakan Yerlikaya: AFAD 16 yılda Gazze'ye 104 bin tonu aşkın insani yardımı ulaştırdı

Şırnak’ta kar nedeniyle kapanan köy yolları için çalışmalar sürüyor

Malatya'da Tefsirli Yatılı Hafızlık Akademisi'nin temeli dualarla atıldı

Mersin’de öğrenci taleplerine yönelik takip toplantısı

Şırnak’ta gönüllü öğretmenler öğrencileri sınava hazırlıyorlar

Siirt’te yerli ve millî savunma sanayi ürünleri öğrencilerle buluştu

Malatya'da çıkan yangında ev küle döndü

HÜDA PAR İstanbul İl Başkanı'ndan İBB zamlarına tepki

Elazığ Umut Kervanı bir çocuğun göz ameliyatını üstlendi

Vatandaşın asgari ücret talebi: İnsanca yaşam istiyoruz

Asgari ücret artan hayat pahalılığı karşısında yetersiz bulunuyor

Yeşilyurt Belediyesi'nden "Önem" projesi kapsamında gençlik etkinliği

Bursa’da 5 bin 900 işletmeye 67 milyon TL ceza

Belediye Başkanı Geçit: Afetlere dirençli, modern bir kent oluyoruz

Adanalılar, henüz asgari ücret belirlenmeden yapılan zamlara tepki gösterdi

İşgal rejimi ateşkes ihlallerini sürdürüyor

Bakan Bak: DeneYap Teknoloji Atölyeleri, milli teknoloji hamlesinin itici gücünü oluşturuyor

İşgal rejimi ile BAE arasında güvenlik anlaşması imzalandı

Bursa İl Vaizi Dr. Polat: Müslümanlar üç ayları manevi kazanım için değerlendirmeli

Ambargo gölgesinde istikrar: Afganistan İslam Emirliği ekonomide büyümeyi sürdürüyor

Alışverişte yapay zeka dönemi

Siirt’te okuma kültürünü güçlendiren proje il genelinde yayılıyor

HÜDA PAR Şanlıurfa’dan “Son kale aile” programına basın daveti

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Beyin göçü ülkelerin geleceğini doğrudan etkiliyor!

Mavi-Yeşil Batman Projesi’nin 2'nci etabı için çalışmalar başladı

Erzincan’da uyuşturucu operasyonunda çeşitli maddeler ele geçirildi

Mersin Kolay Transit Merkezi hizmete açıldı

Tarsus’ta 10 öğrencinin rahatsızlanmasıyla ilgili kaymakamlıktan yazılı açıklama

Diyarbakır’da İl Kanser Danışma Kurulu toplantısı gerçekleştirildi

Bakanlıktan “Büyükçekmece’de özel huzurevinde şiddet” haberlerine ilişkin açıklama