• BIST 100

    15543,87%0,63
  • DOLAR

    43,26% -0,03
  • EURO

    50,40% 0,42
  • GRAM ALTIN

    6498,60% 1,95
  • Ç. ALTIN

    10520,81% 1,03

Gaziantep’in 2. kent lokantası açıldı

11 Temmuz 2024, Perşembe 22:25
11 Temmuz 2024, Perşembe 22:25
Gaziantep’in 2. kent lokantası açıldı
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Gaziantep’in 2. kent lokantası açıldı

Şehitkamil’in 2. Kent Lokantası açılışında konuşan Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, “Biz, bunu bir lütuf olarak görmüyoruz. Gazianteplinin parasıyla yapılmış lokantalar bunlar. Yani Gazianteplinin parasını, Gaziantepliye harcıyoruz.” dedi.
Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, sosyal belediyecilik anlayışını güçlendiren önemli bir adıma daha imza attı. Şehitkamil Belediyesi tarafından hayata geçirilen 2. Kent Lokantası’nın açılışı; Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcıları Ensar Aytekin, Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclisi Üyesi Abbas Ertürk ile Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz tarafından gerçekleştirildi.
Karşıyaka Merkez Camii yanında konumlandırılan 2. Kent Lokantası, vatandaşların hizmetine sunuldu. Lokantada üç çeşit yemek ve içecek 45 TL’ye satılacak.
Açılış öncesi vatandaşlarla bir araya gelen ve selamlaşarak sohbet eden Ensar Aytekin, Abbas Ertürk ile Umut Yılmaz; açılış sonrası halka yemek servisi yaptıktan sonra çocuklara da dondurma ikramında bulundular.

Açılışta konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Ensar Aytekin, lokantanın sosyal demokrat belediyecilik anlayışının bir örneği olduğunu belirterek, “Yerel seçimden sadece 3 ay geçti. Ben, yolda gelirken, Başkan 3 ay içerisinde bir açılış noktasına gelmiş, hizmetlerini bitirmiş ve halka açmış diye düşünürken, meğer ikincisiymiş. Sosyal demokrat belediyeciliği, halkçı belediyeciliğin en güzel örneklerinden birisidir, bu işletmeler.” diye konuştu.
“Yapılan her hizmetin içinde de mutlaka halk olacak”
Ensar Aytekin, CHP’nin halkı ön planda tutan bir parti olduğunu vurgulayarak, dar gelirli, işsiz, emekli, genç ve kadın gibi toplumun altta kalmış kesimlerinin öncelikli olduğunu ifade etti. Aytekin, “Biz, Cumhuriyet Halk Partisiyiz. Partimizin adının içinde halk var. Bizim için yapılan her hizmetin içinde de mutlaka halk olacak. Ama o halkın, dar gelirlileri, işsizleri, emeklileri, gençleri, kadınları altta kalmışları, canı yananlar, hakkını bu düzenden, bu sistemden alamayanlar, kendine sığınacak bir yer arayanlar, öncelikli olacak” dedi.
“Gaziantepliler, burayı kendi evleri gibi görecekler”
Lokantanın hayırseverlerin ve yardımseverlerin katkılarıyla ayakta duracağına işaret ede Aytekin, “Bu kurum elbette değerli Belediye Başkanımızın, belediyemizin katkılarıyla ama daha çok hayırseverlerin, yardımseverlerin katkısıyla ayakta duracak. Şehitkamilliler, Gaziantepliler, burayı kendi evleri gibi görecekler. Burası, her şeyden önce halkındır, sizindir, hepinizindir” sözlerini kaydetti.
“Sosyal yardımı kesecekler” dediler”
Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, göreve geldiklerinde sosyal yardımların kesileceği yönünde eleştiriler aldıklarını belirterek, “Biz, göreve geldiğimiz dönemde, ‘Eğer bunlar göreve gelirlerse sosyal yardımı kesecekler’ dediler. Çok şükür, Emeklihanemizin hemen yanında 2. Kent Lokantamızı açtık. 1. Kent Lokantamızı biz, 1 ay önce açmıştık. Bugüne kadar yaklaşık 10 bin kişiye burada ucuza, kaliteli yemeği ulaştırdık. Allah izin verirse yılsonuna kadar söz verdik, 10 tane kent lokantamızı açacağız. Biz, bunu bir lütuf olarak görmüyoruz. Gazianteplinin parasıyla yapılmış lokantalar bunlar. Yani Gazianteplinin parasını, Gaziantepliye harcıyoruz. Cebimizden harcamıyoruz” ifadelerine yer verdi.
“Kreş projelerimiz ve burslarımız yolda”
Yılmaz, sosyal demokrat belediyeciliğin anlayışına vurgu yaparak, sosyal yardımlaşma konusundaki faaliyetlerin artarak devam edeceğini söyledi. Başkan Yılmaz, “Biz, Allah izin verirse bugün 2. kent lokantamızı açtık ama yarın daha güzel kreşlerle karşınıza çıkacağız. ‘Sosyal yardımı kesecek’ dediler, Allah izin verirse kreş projelerimiz yolda. Burslarımız yolda. Hepsini hazırlıyoruz” şeklinde konuştu.
“Buna inancım tam”
Açılışta, Şehitkamil Belediyesi Meclis Başkanvekili Süleyman Türkmen 200 kişilik yemek bağışında bulunarak kredi kartını çektirdi. Bu hareketiyle sosyal dayanışmaya katkıda bulunan Türkmen’e de teşekkürlerini ileten Yılmaz, “Genel Başkan Yardımcım, inşallah yarın sizi Büyükşehir Belediyesinde ağırlayacağız. Buna inancım tam” diyerek sözlerini tamamladı.

İzmir açıklarında 24 düzensiz göçmen kurtarıldı

Batman Medya Gazetesi 24. Yılını kutluyor

BM: Gazze'de 1,1 milyon kişi yeterli barınaktan yoksun

Çerkeş Çiçek Balı coğrafi işaret tescili aldı

Rusya: Zaporijya ve Donetsk'te 2 yerleşim birimini ele geçirdik 

Orta Afrika Cumhuriyeti’nde cumhurbaşkanı seçimi sonuçlandı

Türkiye ve Özbekistan yarın Ankara’da ortak toplantılarda buluşacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bir ve beraber Suriye'nin vazgeçilmez olduğu inancındayız. Suriye Suriyelilerindir

Gazze'de virüsle bağlantılı ölümler kaydedildi

Gazze'de can kaybı 71 bin 550'ye yükseldi

Camide çocuklara değerler eğitimi

Pakistan'da 5,8 büyüklüğünde deprem: Bir ölü onlarca ev hasar gördü

Kapıkule Sınır Kapısı'nda 144 kilogram uyuşturucu ele geçirildi

Konya’da 4 milyon TL değerinde kaçak tekstil ürünleri ele geçirildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye'yi dünyanın en geniş uçuş ağına sahip ülkelerinden biri yaptık

Konya’da tarihi eser operasyonu: 13 şüpheli gözaltına alındı

Konya’nın acil sağlık filosu yeni araçlarla güçlendi

Malatya'da 53 mahalle yolu ulaşıma açıldı

Meram Belediyesi sözleşmeli personel alım süreci başladı

İran, protestolarda 3 bin 700 polisin yaralandığını açıkladı

Danimarka Grönland'a asker gönderiyor

Pakistan'daki AVM yangınında ölü sayısı 21'e yükseldi

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplandı

500 milyon TL'lik Batman Sera OSB’nin lansmanı yapıldı

Uludağ'da mahsur kalan vatandaşlar kurtarıldı

Umut Kervanı’ndan Van Muradiye’de ihtiyaç sahiplerine yardım

Battalgazi'de kar mesaisi: 104 mahallede çalışmalar sürüyor

Dr. Sılay: Kış aylarında soğuk değil, kapalı alanlar hasta ediyor

Isparta’da narkotik denetimleri: 46 şüpheli yakalandı

Çini nternet uydusunu uzaya gönderdi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


İzmir açıklarında 24 düzensiz göçmen kurtarıldı

Batman Medya Gazetesi 24. Yılını kutluyor

BM: Gazze'de 1,1 milyon kişi yeterli barınaktan yoksun

Çerkeş Çiçek Balı coğrafi işaret tescili aldı

Rusya: Zaporijya ve Donetsk'te 2 yerleşim birimini ele geçirdik 

Orta Afrika Cumhuriyeti’nde cumhurbaşkanı seçimi sonuçlandı

Türkiye ve Özbekistan yarın Ankara’da ortak toplantılarda buluşacak