• BIST 100

    9339,59%-0,11
  • DOLAR

    39,44% 0,21
  • EURO

    45,49% -0,01
  • GRAM ALTIN

    4289,17% 0,12
  • Ç. ALTIN

    6927,68% -0,09
Gaziantep’in enfes sokak lezzeti: Nohut dürümü
GÜNDEM
Tarih: 31.07.2023 10:15
Güncelleme: 1.01.0001 00:00
Gaziantep’in enfes sokak lezzeti: Nohut dürümü
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Gaziantep’in enfes sokak lezzeti: Nohut dürümü

Gaziantep’in geleneksel yemekleri ve sokak lezzetleri popüler hale gelmeye başladı. Bu lezzetlerin başında ise son yıllarda tüketimi artan nohut dürümü yer alıyor.
Gastronomi kenti Gaziantep’e özgü coğrafi işaretli nohut dürümü, pratikliği ve doyurucu özelliğiyle dürüm severler için eşsiz lezzet sunuyor. Nohut dürümü, fırından çıkmış taze pidenin arasına nohudun çeşitli baharatlarla harmanlanması ve salata eklenmesiyle hazırlanan bir dürüm çeşidi. Döner ve lahmacuna alternatif arayanlar, kolay ulaşılabilir ve doyurucu bir yemek olmasından dolayı nohut dürümünü daha çok tercih ediyor. Seyyar arabalarda, tezgahlarda ve lokantalarda satılan nohut dürümünü tatmak isteyen vatandaşlar ülkenin ve şehrin dört bir yanından gelerek uzun kuyruklar oluşturuyor. Nohut dürümü geleneksel lezzetiyle ve uygun fiyatıyla yiyenlerin damağında unutulmaz bir iz bırakmaya devam ediyor.
“Nohut dürümcülüğü artık sektör haline geldi”
Gaziantep’in kültürel yemekleri arasında yer alan nohut dürümünün son yıllarda daha çok ilgi görerek sektör haline geldiğini belirten dürümcü dükkanı sahibi İbrahim Budumlu, “Nohut dürümü bizim kültürel yemeğimizdir. Nohut bir gece önceden haşlanır ve geceleri tuzlu olarak satılırdı. Sonra bu seyyar arabalarda satılmaya başladı. Zaman geçtikçe bu ticarete döndü ve dükkanlara girdi ve dürüm sektöründe ayrı bir yere sahip nohut dürümcüsü olarak iş yerlerinde satılmaya başlandı” dedi.

“Turistlerin ve vatandaşların nohut dürümüne ilgisi yoğun”
Nohut dürümünün ucuz ve pratik bir yemek olmasından dolayı turistlerin yoğun ilgi gösterdiğini aktaran Budumlu, “İnsanların talebi güzel, hem ucuz, lezzetli, pratik ve doyurucu olduğu için vatandaşlarımızın nohut dürümüne olan ilgisi fazla. Gelen turistlerinde ilgisini çekiyor bilmeyen, duymayanlar en azından yarım nohut dürümü yiyerek tadına bakıyor ve çok hoşlarına gidiyor” ifadelerini kullandı.

“Soğuk streçlerle tabaklayıp şehir dışına gönderiyoruz”
Nohut dürümünün gastronomi şehri Gaziantep’in tescillenen yemekleri arasında olduğunu belirterek, farklı illerde yaşayıp bu dürümü tatmak isteyenlere de tabaklayarak gönderdiklerini söyleyen Budumlu, “Valiliğimiz ve Gaziantep Büyükşehir Belediyemiz sayesinde 2020 yılında coğrafi işaret alarak Gaziantep’in tescilli yemeği oldu. Bu lezzeti Ankara’dan İstanbul’dan isteyen müşterilerimiz var. Biz bunları soğuk streçlerde dürüm şeklinde değil de nohutları tabağa, ekmeğini de yanına koyarak gönderiyoruz” şeklinde konuştu.

“Dürüm fiyatını cüzi miktarda veriyoruz”
Nohut dürümüne gelen zamlar ile ilgili konuşan ve normalden daha herkesin tadabilmesi için uyguna verdiklerini aktaran Budumlu, “Fiyat daha önce uygundu şu anda piyasa girdilerinin fazla olduğundan bizde ister istemez zam yapmak zorunda kaldık. Derneğin verdiği fiyat listesi 40 TL, biz milletimizin bu tescilli dürümü tatması için kazancımızı en cüzi miktara çekerek, en cüzi fiyattan vererek 35 TL’den sunuyoruz” diye konuştu.

Malatya'da aracın çarptığı bisikletli çocuk hayatını kaybetti

Kamyonun çarptığı yaya ağır yaralandı

Malatya Büyükşehir Meclisi haziran ayı toplantıları sona erdi

İran'dan yeni füze fırlatıldı: Sirenler çaldı!

Bat Yam'da 88 bina İran füzeleriyle hasar gördü

İran Ordusu: 28 düşman hava aracı düşürüldü, işgale ait Hermes casus İHA’sı imha edildi

Rekabet Kurumu’ndan gıda laboratuvarlarına ceza

Gazze'deki direniş, ortak operasyonlarla işgalcileri öldürüp yaralıyor

Elektrik ve su sorunu küçükbaş hayvan üreticilerini bezdirdi

Genetik testler otizmi net göstermez, riski ortaya koyar!

Devrim Muhafızları: Operasyonlar siyonist rejim yıkılana kadar sürecek

Bakan Şimşek'ten cari açık mesajı

Nijeryalı Eğitimci İdriss: Eğer bu kadar insanın ölmesi sizi bir araya getiremiyorsa, diyecek söz yok

Vali Yavuz: Bağımlılık, yalnızca bedenleri değil, zihinleri ve iradeyi de esir almaktadır!

İran medyası: Tahran'ın füze harekatında siyonist istihbarat subayları öldü

Siyonist Katz: ABD, savunmamızda bize destek veriyor, bugün Tahran’a saldırılar düzenleyeceğiz

HÜDA PAR'dan valiliğe çağrı: Siyonist katilin İstanbul'umuzda konser vermesi büyük bir züldür

Şanlıurfa'da kamyonet şarampole devrildi: 1 kişi yaralandı

DMM, “Bakanlık koruması altındaki 5 çocuk intihara kalkıştı” iddialarını yalanladı

Türkiye’nin orman alanı 23,4 milyon hektara yükseldi

Ceyhan Belediyesi’nde başkanlık koltuğu yine Aydar ailesine geçti

Şanlıurfa’da tarla yangını: 100 dönüm buğday kül oldu

Gazze Şeridi'nde şehit sayısı 55 bin 493'e ulaştı

Kaçak yapılaşmaya geçit yok!

Pakistanlı Dr. Şevket Javaz: Birlik olmadan Filistin’in kurtuluşu mümkün değil

Evde çıkan yangında mutfak küle döndü

Küresel Gazze Yürüyüşü'ne katılan Elibüyük, Mısır'da yaşadıklarını anlattı

Emekli öğretmen hüsn-i hat sanatıyla hayatını baştan yazdı

Üç tır çarpıştı: 1 ölü, 2 yaralı

Aktan: Düğünlerde Kur'an ve sünnete uygun bir duruş sergilenmeli

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Malatya'da aracın çarptığı bisikletli çocuk hayatını kaybetti

Kamyonun çarptığı yaya ağır yaralandı

Malatya Büyükşehir Meclisi haziran ayı toplantıları sona erdi

İran'dan yeni füze fırlatıldı: Sirenler çaldı!

Bat Yam'da 88 bina İran füzeleriyle hasar gördü

İran Ordusu: 28 düşman hava aracı düşürüldü, işgale ait Hermes casus İHA’sı imha edildi

Rekabet Kurumu’ndan gıda laboratuvarlarına ceza