• BIST 100

    9167,58%0,98
  • DOLAR

    38,54% 0,33
  • EURO

    43,62% 0,20
  • GRAM ALTIN

    4016,84% 0,33
  • Ç. ALTIN

    6526,84% 0,67

Gaziantep’in tarihi çarşılarında hafta sonu yoğunluğu

GÜNDEM 25.08.2024 12:14:52 0
Gaziantep’in tarihi çarşılarında hafta sonu yoğunluğu

Gaziantep’in tarihi çarşılarında hafta sonu yoğunluğu

Gaziantep’in simgesi konumundaki tarihi çarşılar hafta sonu yerli ve yabancı turist yoğunluğu yaşanıyor.
Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin önemli kültür ve turizm kentlerinden Gaziantep’in yerli ve yabancı turistler tarafından ilgi görmesi yüzleri güldürüyor. Köklü tarihi, doğal güzellikleri, gastronomideki ünü ve kültür turizmindeki potansiyeli sayesinde her zaman ziyaretçilerin en gözde merkezlerinden olan Gaziantep, özellikle hafta sonları yerli ve yabancı turistlerin akınına uğruyor. Son yıllarda inanç ve kültür merkezi haline gelen, tarihi dokusu ve yapılarıyla turistlerin uğrak mekanı olan Gaziantep’te, turizmde son yılların en hareketli günleri yaşanıyor.
Geçtiğimiz yıl Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra turizmde gerileme yaşanan Gaziantep’te bu yıl yaşanan turist hareketliliği yüzleri güldürdü. Dünyanın birçok ülkesinden gelen yabancı turistler ile yerli turistlerin yoğunluğu dikkat çekti. Kültür turizminin önemli merkezlerinden olan ve gastronomi alanı başta olmak üzere tarihi kalesiyle, hanlarıyla, saraylarıyla, müzeleriyle yerli ve yabancı turistlerin beğenisini kazanan Gaziantep, bu hafta sonu ziyaretçi akınına uğradı.
Sabah saatlerinden itibaren Türkiye’nin ve dünyanın dört bir yanından gelen binlerce turist tarihi kale çevresindeki mekânları ziyaret etti. Bol bol hatıra fotoğrafı çektiren turistler rehberlerinden de bölge hakkında bilgiler aldı.
Kentte bulunan çok sayıda müzeyi ziyaret eden turistler, bölgedeki tarihi mekanlara ise hayran kaldı. Kente gelenler, alanında dünyanın sayılı müzelerinden olan Nizip ilçesindeki Zeugma Antik Kenti’nden çıkarılan taban mozaiklerinin sergilendiği Zeugma Mozaik Müzesi, tarihi hanları ve Bakırcılar Çarşısı ile kentin eşsiz mutfağına ait tatların satıldığı Almacı Pazarı’ndan alışveriş yapabiliyor.
Turistlerin kente ilgi göstermesi, kale çevresinde satılan turistik eşyaları satın alması esnafın yüzünü güldürüyor. En çok geleneksel kültüre hitap eden yemeniler, bakır eşyalar, kente özgü Antep fıstığı, baklava, katmer, kuruyemiş ve kurutmalık ürünler büyük ilgi görüyor.
Gaziantep’i gezmeye gelen ziyaretçiler, Gaziantep’e gelmekten dolayı çok mutlu olduklarını ve Gaziantep’in tarihi çarşıları ve hanları başta olmak üzere müzelerinin mutlaka ziyaret edilmesi gerektiğini dile getirdiler.
Turist yoğunluğundan duyduğu memnuniyeti dile getiren esnaf, yerli ve yabancı turist yoğunluğunun işlerine yansıdığını ifade ettiler.

Bakan Tunç: Bilirkişilik eğitimleri 15 Mayıs'ta yeniden başlıyor

Nükleer Enerji Tedarikçi Bilgi Sistemi kullanıma açıldı

Afganistan'ın kuzeyinde sel can kaybı ve maddi hasara yol açtı

Rumenler tekrarlanan cumhurbaşkanlığı seçimi için sandık başında

Nisan ayında EİB’den 1 milyar 468 milyon dolarlık ihracat

Kassam Tugayları, işgal saldırısında yaralanan siyonist esirin görüntülerini yayımladı

Ankara'da "Büyük Gazze Konferansı" gerçekleştirildi

Ensarullah Hareketi, işgal altındaki Ben Gurion Havalimanı'nı vurdu

İşgal çetesi 12 savaş uçağıyla Suriye’ye hava saldırısını gerçekleştirdi

İhmalkarlığın Bedeli Ağır Oldu: Belediye Kazısında Tonlarca Su Boşa Aktı

Yılın ilk 4 ayında havadan yapılan denetimlerde 37 binden fazla araca işlem yapıldı

Tapu masraflarına büyük zam! Yabancıya rekor artış

Tırın gizli bölmesine saklanan 351 bin euro  ele geçirildi

Nisan ayı enflasyon verileri yarın açıklanacak

Ankara'da kumar operasyonu: 15 gözaltı

Ticari taksi ile otomobil çarpıştı: 7 yaralı

Meteoroloji'den kuvvetli yağış ve rüzgar yarısı

Kütahya'da 4 büyüklüğünde deprem

Kuzey Kore'den ABD'ye nükleer mesaj

Cizre-Nusaybin kara yolunda trafik kazası: 6 yaralı

Yemen'in yeni Başbakanı Salih Bin Brik oldu

Singapur'da seçimleri Başbakan Wong'un partisi kazandı

Malatya’da uyuşturucudan 2 tutuklama

İçişleri Bakan Yardımcısı Karaloğlu Malatya’da incelemelerde bulundu

İşgal rejimi Gazze Şeridi'ndeki gıda kaynaklarını sistematik olarak yok ediyor

Motosiklet hafif ticari araçla çarpıştı: 2 yaralı

Yemen Başbakanı istifa etti

Şüpheli şahısların üzerinden 1 kg metamfetamin ele geçirildi

ABD ambargoyu kaldırdığı Vietnam'a 24 adet F-16 savaş uçağı veriyor

Singapur genel seçim için sandık başına gitti

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ