• BIST 100

    10922,86%-0,52
  • DOLAR

    42,43% 0,16
  • EURO

    48,91% -0,07
  • GRAM ALTIN

    5537,05% -0,30
  • Ç. ALTIN

    9229,23% -0,08

Gaziantepli çocuğun diş tedavisi Şanlıurfa’da sedasyonla yapıldı

26 Kasım 2024, Salı 15:10
26 Kasım 2024, Salı 15:10
Gaziantepli çocuğun diş tedavisi Şanlıurfa’da sedasyonla yapıldı
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Şanlıurfa Haliliye Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi, Gaziantep’ten gelen bir çocuğun sedasyon altında diş tedavisini başarıyla gerçekleştirdi.

Şanlıurfa’da diş fobisi olan hastalara genel anestezi ve sedasyon altında diş tedavisi hizmeti sunulmaya devam ediliyor. Çocuk ve engelli hastalara yönelik genel anestezi ve sedasyon uygulamaları, yoğun ilgi görüyor.

Gaziantep’te yaklaşık iki yıldır çocuğunun diş tedavisi için çaba gösteren bir aile, Haliliye Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi'nde aradığı çözüme kavuştu. Aile, sedasyon gerektiren tedavi sürecinde devlet ve özel hastanelerde yaşadığı zorlukların ardından Şanlıurfa’daki profesyonel hizmet ve ilgi dolayısıyla memnuniyetini dile getirdi.

Gaziantep’te yaşayan aile, çocuğun kusma refleksleri nedeniyle diş tedavisinde başarı sağlayamadıklarını, bu nedenle doktorların sedasyon önerdiğini ifade etti.

Ancak devlet hastanelerinde bu hizmetin yalnızca engelli bireylere sunulması ve özel hastanelerin 50-100 bin TL arasında değişen yüksek fiyat teklifleri, aileyi zora soktu. Şahinbey Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi’nde görevli bir diş hekiminin tavsiyesi üzerine Haliliye Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi’ne başvurdular.
Aile, hastaneye geldiklerinde güler yüzlü karşılandıklarını ve süreçlerin hızlıca tamamlandığını belirtti. Çocuğun babası Nurettin Akcan, "Gaziantep’te yaklaşık iki yıldır çocuğumun diş tedavisi için uğraşıyoruz. Sedasyon gerektiği söylendi ancak devlet hastanelerinde bu hizmet yoğunluk nedeniyle yalnızca engelli bireylere sunuluyordu. Özel hastanelerin yüksek ücretleri nedeniyle çare ararken bir diş hekiminin tavsiyesiyle Şanlıurfa’ya geldik. Sağ olsunlar, bizleri ilgiyle karşıladılar ve tedavi sürecini başlattılar. Bugün çocuğumuzun sağlığına kavuşacağını umuyoruz." dedi.

Hastane Başhekimi Dt. Mustafa Ferhat Demir ise yaptığı açıklamada, “6 yaşındaki Muhammed İzzet isimli hastamız, sedasyon altında diş tedavisi için başvurdu. Yapılan muayenede, 2 diş çekimi, 1 dolgu ve 4 kanal tedavisi gerektiğini belirledik. Uzman ekibimiz, tek seansta tüm tedaviyi tamamladı ve hastamızı Gaziantep’e uğurladık. Hastanemize başvuran vatandaşların memnuniyetle ayrılmasını önemsiyoruz. Bu nedenle hizmet kalitemizi artırmaya yönelik çalışmalarımızı sürdürüyoruz. MHRS üzerinden alınan randevularla aynı gün tedavi imkânı sağlanabilmektedir.” ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Rusya’nın Harkov saldırısında en az 4 kişi öldü

Endonezya'nın Semeru Dağı yine patladı

Motorine 2,44 lira indirim bekleniyor

Yarım asırlık ustadan kritik uyarı: Araçların kışlık bakımı ihmal edilirse can kaybına kadar gider!

15 bin sözleşmeli öğretmen ataması bugün yapılıyor

Kasımda kapasite kullanım oranı yüzde 74,4 oldu

Eğitim-Bir-Sen İl Başkanı Önlü'den "Öğretmenlik Mesleği Kanunu" vurgusu

Milli Eğitim Bakanı Tekin'den 24 Kasım Öğretmenler Günü mesajı

Nijerya Devlet Başkanı, kaçırılan 89 kişinin kurtarıldığını açıkladı

Fahiş fiyat ve stokçuluğuna 10 ayda 936 milyon TL ceza kesildi

Bugün 32 kentte sağanak yağış bekleniyor

Kırmızı bültenle aranan 9 kişi Türkiye’ye getirildi

Şanlıurfa’da 3 asırlık Ali Baba Hayratı geleneği bu yıl da sürdü

Altın fiyatları haftaya düşüş eğilimiyle başladı

Brent petrol 62,15 dolardan işlem görüyor

Umut Kervanı İskenderun’da ihtiyaç sahibi ailelere gıda ve et ulaştırdı

İzmir'de iki işçi servisi çarpıştı: 13 yaralı

Göktaş: Gazze direnişi dünya genelinde uyanışa vesile oldu

Zelenskiy'den ABD'nin önerdiği Ukrayna barış planına ilişkin açıklama

Sinop’ta berber dükkanına silahlı saldırı düzenleyen 2 şüpheli yakalandı

ABD’nin Ukrayna’da barış planına karşı AB ülkeleri teklif sundu

Gürcistan'da yol inşaatında toprak kayması: 4 işçi öldü

İzmir’de 24 düzensiz göçmen yakalandı

Motorine 2 lira 44 kuruş indirim geliyor

Yolcu otobüsü ile minibüs çarpıştı: 10 yaralı

Mersin'de denize kaybolan şahsı arama çalışmaları sürüyor

Gaziantep’te drift yapan ehliyetsiz sürücüye ceza

Mersin’de makarna fabrikasında zehirlenen işçi sayısı 16’ya yükseldi

Ankara'da "Yolumuzu Aydınlatan Yıldızlar" programı düzenlendi

Gaziantep’te 30 yıl hapis cezası bulunan şüpheli yakalandı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Rusya’nın Harkov saldırısında en az 4 kişi öldü

Endonezya'nın Semeru Dağı yine patladı

Motorine 2,44 lira indirim bekleniyor

Yarım asırlık ustadan kritik uyarı: Araçların kışlık bakımı ihmal edilirse can kaybına kadar gider!

15 bin sözleşmeli öğretmen ataması bugün yapılıyor

Kasımda kapasite kullanım oranı yüzde 74,4 oldu

Eğitim-Bir-Sen İl Başkanı Önlü'den "Öğretmenlik Mesleği Kanunu" vurgusu