Gaziantepli halıcılar depremzedelerle iftarda buluştu

Tarih: 12.04.2023 12:15 Güncelleme: 12.04.2023 12:15
Gaziantepli halıcılar depremzedelerle iftarda buluştu
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Gaziantepli halıcılar depremzedelerle iftarda buluştu

11 ilde yaşanan büyük deprem felaketinin ardından depremzedelerin imdadına yetişen ve temel ihtiyaçlarının karşılanması için büyük çabalar gösteren Güneydoğulu halıcılar İslahiye’de düzenledikleri iftar yemeğinde bölgede yaşayan depremzedelerle bir araya geldi.
Yapılan çalışmaları yerinde inceleyen TİM Sektör Kurulu Başkanı Salahattin Kaplan ve GAHİB Başkanı Zeynal Abidin Kaplan bölgenin normalleşmesi için üzerlerine düşenleri yapmaya devam edeceklerini ifade ettiler.
İslahiye’de depremzedelerle iftarda bir araya gelen Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği Başkanı Zeynal Abidin Kaplan, TİM Halı Sektör Kurulu Başkanı Salahattin Kaplan ve yönetim kurulu üyeleri vatandaşlarla sohbet ederek sorunlarını dinledi.
“Bölgemizin kalkınması için çabalamaya devam edeceğiz”
TİM Halı Sektör Kurulu Başkanı Salahattin Kaplan bölge ekonomisinin kısa bir sürede kalkınması ve bölge insanının normal yaşama dönmesi yönünde yapılacak bütün çalışmalara destek vereceklerini ifade ederek, “TİM ile depremin ilk günlerinden itibaren bölgede sahaya indik. Yapılan tespitlerin ardından bölgenin ihtiyaç duyduğu temel ihtiyaç maddelerinin yanı sıra konteynır temini ve bölgeye nakli konusunda önemli çalışmalar gerçekleştirdik. Bu günler geçecektir. Önemli olan bölge insanımızın kısa sürede sorunlarını çözerek kalıcı konutları başta olmak üzere diğer sorunlara da çözümler bulmaktır. Biz buradayız. Devletimizle birlikte üzerimize düşenleri yapacağız” dedi.
“Bölgede normalleşmeyi hızlandırmak için gereken desteği vereceğiz”
Depremin ilk anından itibaren halı sektöründe faaliyet gösteren birçok firmanın depremzedelerin imdadına yetiştiğini ifade eden Başkan Zeynal Abidin Kaplan, “Ülkemiz ve bölgemiz büyük bir felaket yaşadı. Yaşanan bu felaketin ardından sektörümüzde faaliyet gösteren birçok firmamız Gaziantep Valiliği koordinasyonuyla kolları sıvayarak vatandaşlarımız acil ihtiyaçlarının ve sıcak yemek taleplerinin karşılanması için uzun süre çaba gösterdi. Battaniye, halı, ısıtıcı, çadır ve birçok acil ihtiyaç malzemeleri kısa sürede tedarik edilerek depremzede vatandaşlarımıza ulaştırıldı. Bugün de yönetim kurulu üyelerimizle birlikte İslâhiye ilçemizde çadır kentte yaşamlarını sürdüren vatandaşlarımızla iftarımızı yaptık. Durumları hakkında bilgi aldık. İnanıyorum ki kısa bir süre sonra bu vatandaşlarımız kalıcı konutlarına yerleşerek normal yaşamlarına başlayacaklardır. Bu konuda devletimizin ve hayırsever vatandaşlarımızın büyük çabaları olduğunu görüyoruz. Bizlerde elimizden gelenleri yapmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Romanya'da on binler yargıdaki yolsuzlukları protesto için meydanlara indi

Kilis merkezli operasyonda 15 şüpheli gözaltına alındı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: israil'in Gazze'de işlediği soykırım suçları insan haklarının ayaklar altına alınmasıdır

HÜDA PAR Milletvekili Dinç, kumar bağımlılığıyla ilgili 6 bakanlığa soru önergesi verdi

IHO EBRAR'dan Etiyopya'da katarakt ameliyatı ve kanser hastası çocuklara nakdi destek

AB: Donbas düşerse kale düşmüş demektir ve o zaman kesinlikle tüm Ukrayna ele geçirilir

Kocaeli’de çevreyi kirleten firmaya 7,4 milyon lira ceza

Bakan Fidan, Katar Başbakanı Al Sani ile görüştü

Gazze'de bir evin enkazından 14 şehidin naaşı çıkarıldı

Başkan Er: Yerli malı kullanmanın ve tasarrufun ne kadar önemli olduğu gün geçtikçe daha iyi anlaşılıyor

Uzmanlar açıkladı: Ekonomik koşullar altında sağlıklı beslenmek mümkün mü?

Malatya'da "torbacı" operasyonu: 4 gözaltı

Meteorolojiden Doğu Akdeniz için fırtına uyarısı

Malatya'da çok sayıda tarihi sikke ele geçirildi: 4 gözaltı

Adana'da asayiş uygulaması:500 kişi yakalandı

Malatya'da bir genç evinde ölü bulundu

Adana'da trafik denetimlerinde 11 bin 54 cezai işlem uygulandı

"Sorunlara İslami bir bakışla çözüm üretmek tarihi bir sorumluluktur"

İşgal kuvvetleri, Suriye'nin sınır şehrine saldırılarını sürdürüyor

Fas’ta sel felaketi: Can kaybı 37'ye yükseldi

Trump'ın temsilcisi Barrack, Netanyahu ile ateşkesin ikinci aşamasına geçişi görüştü

Umut Kervanı, Elazığ'da kapsamlı yardım dağıtımında bulundu

Şırnak'ta asayiş operasyonları: 117 gözaltı

YKS ve LGS için beceri temelli yeni soru modeli uygulanacak

Batman’da Gelin Arabasındaki Yazı Gülümsetti

Malatya halkından RTÜK'E çağrı: Bu bir ahlaksızlık değil, toplumsal çöküş!

Siyonistler, Mescid-i Aksa avlusuna geniş çaplı baskınlar düzenledi

Gazze'de can kaybı 70 bin 665'e yükseldi

İzmir’de uyuşturucu operasyonlarında 46 şüpheli tutuklandı

AB'den Rusya'nın gölge filosuna yeni yaptırım kararı

Yükleniyor