• BIST 100

    14187,09%-0,77
  • DOLAR

    42,71% 0,05
  • EURO

    50,39% 0,36
  • GRAM ALTIN

    5938,97% 0,52
  • Ç. ALTIN

    9522,21% -0,18

Gaziantepli Halıcılar Hindistan’da ilgiyle karşılandı

04 Mart 2024, Pazartesi 10:40
04 Mart 2024, Pazartesi 10:40
Gaziantepli Halıcılar Hindistan’da ilgiyle karşılandı
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Gaziantepli Halıcılar Hindistan’da ilgiyle karşılandı

Gaziantepli halı ihracatçıları yeni pazar arayışları için gittikleri Hindistan’ın başkenti Delhi’de büyük bir ilgiyle karşılandı. Bu kez dünyanın en büyük şehir nüfusuna sahip Delhi’de gerçekleşen görüşmelerinin olumlu geçtiğini ifade eden GAHİB Başkanvekili Adem Beğendi, dünyanın en büyük nüfusuna sahip Hindistan’ın sadece halı sektörü için değil birçok sektör için önemli bir pazar olabileceğini ifade etti.
Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği, Ticaret Bakanlığı’nın Uzak Ülkeler stratejisi kapsamında Hindistan’a Sektörel Ticaret Heyeti düzenledi. Etkinlik kapsamında Gaziantep’ten Hindistan’a giden Gaziantepli halıcılar burada büyük bir ilgiyle karşılandı. GAHİB Başkanvekili Adem Beğendi, dünya genelinden yıllık 168 milyon dolarlık halı ithal eden Hindistan’ın 20 milyon dolarlık kısmını Türkiye’den ithal ettiğini dile getirdi.
Hindistan Ticaret Heyeti’nin ilk durağı olan Delhi’de ülkenin en büyük halı ithalatçılarıyla bir araya geldiğini ifade eden Beğendi, “Hindistan’ın en önemli fuarlarından olan BharatTeks fuar alanında gerçekleştirdiğimiz B2B etkinliğimiz Hindistanlı halı ithalatçılarının büyük ilgisiyle karşılaştı. Heyetimizde yer alan firma temsilcileri ikili görüşme alanında yenilikçi ürünlerini Hindistanlı halı ithalatçılarına ve bu sektörle ilgili ticaret yürüten firma temsilcilerine tanıttı. Görüşme alanını ziyaret eden Hindistan Tekstil Bakanı Piyush Goyal’la yaptığımız görüşmeler de olumlu geçti. Hindistan Tekstil Bakanı Piyush Goyal’u İstanbul CFE Fuarımıza davet ettik ve bu fuarda Hintli üreticileri ve ziyaretçileri görmek istediğimizi belirttik. Bakan bey, bu teklifimize olumlu baktığını ve iki ülke arasındaki ticaret hacminin arttırılması için gerekli her türlü desteği vereceğini ifade etti. Diğer taraftan HGH India fuar yöneticisi Arun Roongta ile alanımızı ziyareti esnasında yapılan görüşmede HGH India veritabanında yer alan ziyaretçi ve katılımcılara bir bülten iletilerek CFE Fuarımızın ücretsiz tanıtımının yapılması için anlaşmaya varıldı” dedi.

'Hindistan dünyanın en büyük pazarı olabilir'
Hindistan’ın sadece halı sektörü için değil birçok sektör için de önemli bir pazar olma özelliği taşıdığına da dikkat çeken Başkanvekili Beğendi, “Hindistan son dönemlerde ekonomik olarak önemli hamlelerin yapıldığı ve son on yılda birçok alanda olumlu gelişmelerin yaşandığı dünyanın en büyük nüfusuna sahip ülkesidir. Buradaki en önemli düşüncelerimiz büyük bir genç nüfusa sahip olan bu ülkede artık Türk halısı severek kullanılmaya başlanmış ve inanıyoruz ki önümüzdeki süreçte birçok tüketici Türk halısına yönelecektir. Sadece halıcılar için değil birçok sektör içinde büyük bir pazar olan Hindistan’ın ilmek ilmek dokunması pazar payımızın arttırılması için önem taşımaktadır” diye konuştu.

Rusya, Harkov'da bir bölgeyi daha ele geçirdi

Kastamonu’da ruhsatsız silah ele geçirildi, aranan 32 kişi yakalandı

Rusya: Ukrayna'ya NATO askerlerinin konuşlandırılmasına asla onay vermeyiz

Nijerya'da düzenlenen saldırıda 5 asker hayatını kaybetti

Bolivya'da sel felaketi: 20 ölü, 24 kayıp

Avrupa Birliği benzinli ve dizel otomobil yasağını hafifletmeye hazırlanıyor

Tayland-Kamboçya çatışmasında 700 binden fazla kişi tahliye edildi

Antalya’da trafik denetimlerinde 11 bin 553 sürücüye ceza kesildi

HAMAS: Netanyahu'nun Mescid-i Aksa'da Burak Duvarı'nda Yahudi ritüelleri yapması kabul edilemez

Başkan Er: Kent merkezindeki iş yerleri şehrin dışına çıkarılacak ve şehir daha yaşanabilir bir hale gelecek

Iğdır’da uyuşturucu operasyonu: 15 gözaltı

Filistin Âlimler Birliği Başkanı Tekruri'den İTTİHADUL ULEMA İstanbul temsilciliğine ziyaret

Antalya'da 3,8 büyüklüğünde deprem

Erzincan’da yaban keçisi avlayanlara 975 bin lirayı aşkın ceza

Malatya'da araç koyunların arasına daldı: 12 koyun telef oldu

Rusya'la ait uzun menzilli bombardıman uçakları Karadeniz'de

Sinop'ta feci kaza: 1 ölü, 10 yaralı

TBMM Başkanı Kurtulmuş büyükelçileri kabul etti

Çocuklarda dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu görülme oranı yüzde 7'ye yaklaştı

Irak'ta yeni parlamentonun ilk oturum tarihi belli oldu

H3N2 Türkiye'de yayılıyor: Uzmanlardan aşı, maske ve vitamin uyarısı

Fransa'da çiftçiler kamu binalarının önüne gübre döktü, lastikler yaktı

İngiltere ile ABD arasındaki teknoloji anlaşması müzakereleri askıya alındı

İstanbul’da yiyecek-içecek işletmelerine kapsamlı denetim: Milyonlarca liralık ceza

HÜDA PAR Sözcüsü Ramanlı: Gazze’de insani kriz derinleşiyor

Tokat Belediye Başkanı Yazıcıoğlu’nun makam odasında dinleme cihazı bulundu

Rusya, uzaktan kumandalı uzay robotu Teledroid'i 2026'da fırlatacak

İngiltere'den Rusya'ya sert tepki

Dijital Dünyada Aile Çalıştayı'nın sonuç bildirgesi açıklandı

Bulgaristan'da bütçe tasarısı ve yolsuluk iddiaları protestolara yol açtı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Rusya, Harkov'da bir bölgeyi daha ele geçirdi

Kastamonu’da ruhsatsız silah ele geçirildi, aranan 32 kişi yakalandı

Rusya: Ukrayna'ya NATO askerlerinin konuşlandırılmasına asla onay vermeyiz

Nijerya'da düzenlenen saldırıda 5 asker hayatını kaybetti

Bolivya'da sel felaketi: 20 ölü, 24 kayıp

Avrupa Birliği benzinli ve dizel otomobil yasağını hafifletmeye hazırlanıyor

Tayland-Kamboçya çatışmasında 700 binden fazla kişi tahliye edildi