• BIST 100

    16651,45%-0,07
  • DOLAR

    43,49% 0,04
  • EURO

    51,64% 0,12
  • GRAM ALTIN

    6540,01% -3,62
  • Ç. ALTIN

    11627,67% 0,00

Gaziantepli sanayiciler güneş enerjisinde öncü oldu

20 Eylül 2023, Çarşamba 15:55
20 Eylül 2023, Çarşamba 15:55
Gaziantepli sanayiciler güneş enerjisinde öncü oldu
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Gaziantepli sanayiciler güneş enerjisinde öncü oldu

Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Cengiz Şimşek, Gaziantepli sanayicilerin, enerji yükünün hafifletilmesi ve yeşil bir OSB için yerli ve yenilenebilir enerji kaynaklarına yöneldiklerini söyledi.
16. EIF Gaziantep Enerji Fuarı Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Abdullah Tancan’ın da katıldığı bir törenle açıldı. Gaziantep OSB Başkanı Cengiz Şimşek, Ortadoğu Fuar Merkezi’nde düzenlenen Gaziantep Enerji Fuarı’nın açılışında yaptığı konuşmada, yerli ve yenilenebilir enerji kaynaklarının yaygınlaştırılmasının önemine dikkat çekti.
Başkan Cengiz Şimşek, günümüzde enerjinin stratejik yatırımlar arasında yer aldığını belirterek, “Enerji, sadece sanayiciler için değil, tüm devletler için de önemli ve öncelikli konular arasında yer almaktadır. Hatta uluslararası ilişkilere büyük ölçüde enerji politikaları yön vermektedir. Bu nedenle 16. Güneş Enerji Kongresi ve fuarının şehrimizde yapılıyor olması biz sanayiciler için büyük önem taşımaktadır” dedi.
“2022’de enerjiye 2 milyar dolar ödedik”
Türkiye’de sanayi bazında kullanılan enerjinin yüzde 5’inin Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi’nde tüketildiğini ifade eden OSB Başkanı Cengiz Şimşek, sanayicinin enerji yükünü hafifletmek amacıyla yenilenebilir enerji kaynaklarından olan güneş enerjisine yöneldiklerini ifade etti. Şimşek, Gaziantep OSB olarak her yıl enerjiye 2 milyar dolar ödediklerini vurgularken, “Gaziantep OSB olarak Enerjiye 2022 yılı içerisinde 2 milyar dolar ödeme yaptık. Gaziantep’ in aylık ihracatının 1 milyar dolar civarında olduğu düşünülürse sanayicinin enerji yükü çok daha net olarak görülecektir. Bu sürdürülebilir bir rakam değildir. Sanayicinin enerji yükünü azaltmamız ve rekabet gücünü artırmamız gerekiyor. Bunun yolu da yerli ve yenilenebilir enerji kaynaklarından geçiyor” şeklinde konuştu.
'Karbon emisyonunu düşürmeyi hedefliyoruz'
Başkan Cengiz Şimşek, konuşmasında, “Tüm dünyada olduğu gibi Ülkemizde de başta güneş enerjisi olmak üzere yerli ve yenilenebilir enerji kaynaklarına son yıllarda yönelim hızla artmaktadır. Dünyada fosil yakıtların sınırlı olması ve fosil yakıtların yanmasıyla ortaya çıkan karbon emisyonu problemi yenilenebilir enerji kaynaklarına olan ilgiyi arttırmıştır. Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi olarak, bir taraftan artan enerji maliyetlerini düşürmek diğer taraftan karbon emisyonunun azaltılmasına katkı sunmak amacıyla yönümüzü güneşe döndük. Yeşil Dönüşüm çalışmaları ışığında sanayicilerimizin çatılarına GES kurmalarına rehberlik ve de teşvik ederek güneş enerji santrallerine en hızlı izin veren OSB’ olduk. Bugün Bölgemizdeki sanayicilerimizin faydalandığı güneş enerjisi santrallerinin toplam gücü 380 megawatt’ a ulaştı. Ülkemizde tüketilen enerjinin yaklaşık yüzde 10’ u güneşten elde edilirken Gaziantep OSB’de 2023 ağustos ayında bu rakam yüzde 15’ e ulaşmıştır. Güneş enerjisine yatırım yaparak hem enerji maliyetlerini düşüren, hem de Yeşil Sürdürülebilir OSB hedefimize katkı sunan sanayicilerimizi kutluyorum” diye konuştu.

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

HÜDA PAR Milletvekili Dinç: Zehir tacirleri terör örgütleri kadar tehlikelidir

İlaçla değil inançla: Bağımlılıktan kurtuluşun hikâyesi

Psikolog Avşar: Aile ve maneviyat olmadan madde bağımlılığıyla mücadele edilemez

Gazze'de son 48 saatte 32 şehit, onlarca yaralı

Dr. Yıldırım: Madde bağımlılığı yalnızca bireyi değil tüm aileyi etkileyen kronik bir hastalıktır

İzmir açıklarında 43 düzensiz göçmen yakalandı

Prof. Dr. Agitoğlu: Dil olmazsa toplumun ve ailenin fonksiyonu bozulur

Kırklareli'nde eğitime kar tatili

HÜDA PAR Milletvekili Demir: Kürt halkı ana dilde eğitimini alırsa kardeşliğimiz daha da sağlamlaşır

Berat Kandili bugün idrak edilecek

Muğla’da 1814 sentetik ecza hap ele geçirildi: 3 tutuklama

Rusya'dan yoğun hava saldırısı: Ukrayna hava savunma sistemleri talep etti

Kar kütlesinin ağırlığı Ağrı'da bir işyeri ve bazı araçlara zarar verdi

Habur Gümrük Kapısı’nda ayakkabı içerisine gizlenmiş 41 kilogram altın ele geçirildi

Libya’da kum fırtınası alarmı

Rusya ve Çin'den kritik görüşme

Eskişehir'de iyilik seferberliği: Umut Kervanı şubat ayına "umut"la başladı

Gaziantep’te 13 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan firari yakalandı

İstanbul için kar ve soğuk hava uyarısı

Tayvan Boğazı’nda Çin-Tayvan gerilimi

Konya'da farklı büyüklükte depremler kaydedildi

HÜDA PAR Adana'da "Madde Bağımlılığı" paneli düzenliyor

Muğla'da uyuşturucu operasyonu: 3 tutuklama

Kabine yarın toplanıyor

Bozüyük Umut Kervanı’ndan ihtiyaç sahibi alelere gıda yardımı

Deniz ulaşımına fırtına engeli

ABD'nin yeni Karakas Büyükelçisi Laura Dogu, Venezuela'da

Konya’da yağışlarla birlikte su kaynaklarında artış

Konya için kuvvetli rüzgâr ve fırtına uyarısı

Rusya-ABD-Ukrayna arasındaki görüşme Abu Dabi'de yapılacak

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


HÜDA PAR Milletvekili Dinç: Zehir tacirleri terör örgütleri kadar tehlikelidir

İlaçla değil inançla: Bağımlılıktan kurtuluşun hikâyesi

Psikolog Avşar: Aile ve maneviyat olmadan madde bağımlılığıyla mücadele edilemez

Gazze'de son 48 saatte 32 şehit, onlarca yaralı

Dr. Yıldırım: Madde bağımlılığı yalnızca bireyi değil tüm aileyi etkileyen kronik bir hastalıktır

İzmir açıklarında 43 düzensiz göçmen yakalandı

Prof. Dr. Agitoğlu: Dil olmazsa toplumun ve ailenin fonksiyonu bozulur