• BIST 100

    9330,3%0,20
  • DOLAR

    39,39% 0,46
  • EURO

    45,72% 1,01
  • GRAM ALTIN

    4325,53% -0,05
  • Ç. ALTIN

    6972,78% -0,60
Gaziantepliler: Bu mübarek günlerde boykota devam edelim
GÜNDEM
Tarih: 28.02.2025 23:28
Güncelleme: 28.02.2025 23:28
Kaynak: ILKHA
Gaziantepliler: Bu mübarek günlerde boykota devam edelim
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Gaziantep'te ilk teravih namazında camilere akın eden Müslümanlar, oruç tutacak olmanın sevincini yaşadıklarını belirterek, zalimlerin ürünlerinin boykot edilmeye devam edilmesini gerektiğini vurguladı.

Ramazan ayının başlamasıyla birlikte ilk teravih namazı, Türkiye genelinde olduğu gibi Gaziantep'te de coşkuyla camilerde eda edildi.

Başta Millet Camii ve Ulu Cami olmak üzere tüm camilerde ihya edilen teravih namazı, 11 camide hatimle kıldırıldı.

Büyük bir heyecanla camileri dolduran Müslümanlar, Ramazan ayının ilk teravih namazını eda etmenin mutluluğunu yaşadı.

Ramazan ayının ilk teravih namazını kılmak isteyen vatandaşlar, yatsı namazından sonra ilk teravih namazını kıldı.

Kentteki camileri dolduran vatandaşlar, Ramazan ayına ulaşmanın sevincini beraberce paylaştı.

Yatsı namazının ardından teravih namazını kılan cemaat, topluca getirilen salavatlar ve yapılan dua ile Ramazan ayının ilk gecesini ihya etti.

"Bugün üç güzelliği beraber yaşıyoruz"

Camiye gelen vatandaşlardan Ömer Çelik, "Rabbim bizleri bu güzel günlere her sene kavuştursun. Bugün hem Cuma hem Ramazanın ilk günü hem de ilk teravih hepsi bir arada hamd olsun. Bütün İslam alemine bugünler hayırlara vesile olsun. Bu günler Filistin ve Kudüs'ün kurtuluşuna vesile olsun. Biz her zaman Filistin'in haklı davasının yanındayız. Eli Müslümanların kanında olanların mallarını, iftar ve sahur sofralarımızda tüketerek ibadetlerimizi heba etmeyelim. Sofalarımızda kola, pepsi bulundurmayalım. Eli çocukların kanına bulaşmış Yahudilerin mallarını almayalım." dedi.

"Boykota devam edelim"

Camiye  gelen gençlerden Efe Cuma Kamalı, "Ramazan bereket, hürmet ayıdır. Bugün ilk sahura kalkacağız. Allah'ın rahmeti, bereketi hepimizi üzerine olsun. Kalabalık iftarlar, bereket getirir. Bugün güzel bir gün Rabbim bu günleri hep nasip etsin. Bugünler, Filistin'in kurutuluşuna vesile olsun. Boykota devam etmeliyiz. Boykot ederek Filistin'e yardım edelim. Yahudilerin ürünlerini alıp içmeyelim." ifadelerini kullandı.

"Ben boykot ediyorum sizden de bekliyorum"

Camiye arkadaşlarıyla gelen çocuklardan Muhammed Sami Özer, "Bugün ilk teravih arkadaşlarımla beraber geldim. Allah nasip ederse Ramazan boyunca teravihlerimi camide kılacağım. Filistin'deki insanlar için çok üzülüyorum. Onlara her gün dua ediyorum, onları vuranların elleri kurusun. Boykota devam edelim. Ben boykot ediyorum, sizden de bekliyorum." şeklinde konuştu.

Ezanının okunmasının ardından yatsı ve teravih namazlarını eda eden vatandaşlar, hep bir ağızdan getirilen tekbir ve salavatlara eşlik ettiler.

Çok sayıda kadın ve çocuğun da teravih namazı için camilere geldiği görülürken, kimi vatandaşlar ise camiye aileleri ile birlikte geldi.

Namaza gelen kadınlar da kendilerine ayrılan bölümde namazlarını eda etti.

Namaz sonrası başta Filistin olmak dünyanın dört bir yanındaki mazlum halklara ve depremde hayatlarını kaybeden vatandaşlara dua edildi. (İLKHA)

Gazze'deki direniş, işgal kuvvetlerini etkisiz hale getirdi

Bolu'da ormanlık alanlara giriş yasaklandı

Kabine toplandı

Mardin’de 11’inci kattan düşen üniversite öğrencisi hayatını kaybetti

Araması bulunan FETÖ üyesi yakalandı

Yoğun stres, "kırık kalp" sendromuna neden oluyor

Son 30 yılın en büyük altyapı hamlesi

Prof. Dr. Vasfi Aşur: Gazze için uluslararası yardım girişimleri ümmet bilincini yeniden canlandırmakta

Wutip Tayfunu'nun yol açtığı selde 6 ölü, 1 kayıp

İran Dışişleri Bakanı, Japon mevkidaşıyla görüştü

Trump’tan kapsamlı sınır dışı talimatı

Kongo'da sel ve toprak kaymaları: 29 ölü

Bingöl'de Gazze için anlamlı etkinlik

Ağrı'da fırıncılar zam talepleri kabul edilmeyince marketlere ekmek satışını durdurdu

Bingöl'de uyuşturucu operasyonu: 4 gözaltı

Rusya 6 binden fazla askerin cenazesini Ukrayna'ya teslim etti

TOKİ şantiyesinde korkutan yangın

Bingöl'de tarihi eser operasyonu

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu'ndan Yeniden Refah Partisi'ne ziyaret

Şanlıurfa’da motosikletlere yönelik şok uygulamada 28 araç ele geçirildi

Hindistan'da köprü çöktü: 4 ölü

Yeşilyurt'ta yollar yenileniyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan ve Putin ile görüştü

Gazze'de şehit sayısı 55 bin 400'ü aştı

MTB Başkanı Özcan: Malatya 750 milyon doların üzerinde ekonomik kayıp yaşadı

Necara Aşireti bayramlaşma için Şanlıurfa'da bir araya geldi

Kabine bugün toplanıyor: Gündemde İran–siyonist rejim çatışması var

Gazze'de katliam devam ediyor: 20 şehit

Ülkenin kuzey ve doğusunda yağış bekleniyor

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan: Kimse bizi nükleer enerji programından mahrum edemez

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Gazze'deki direniş, işgal kuvvetlerini etkisiz hale getirdi

Bolu'da ormanlık alanlara giriş yasaklandı

Kabine toplandı

Mardin’de 11’inci kattan düşen üniversite öğrencisi hayatını kaybetti

Araması bulunan FETÖ üyesi yakalandı

Yoğun stres, "kırık kalp" sendromuna neden oluyor

Son 30 yılın en büyük altyapı hamlesi