• BIST 100

    9167,58%0,98
  • DOLAR

    38,57% 0,33
  • EURO

    43,89% 0,80
  • GRAM ALTIN

    4035,43% 0,80
  • Ç. ALTIN

    6526,84% 0,67

Gaziantep’te 3 kardeşin öldürüldüğü muhtarlık kavgasında 2 sanığa müebbet hapis

GÜNDEM 30.11.2022 13:45:10 0
Gaziantep’te 3 kardeşin öldürüldüğü muhtarlık kavgasında 2 sanığa müebbet hapis

Gaziantep’te 3 kardeşin öldürüldüğü muhtarlık kavgasında 2 sanığa müebbet hapis

Gaziantep’te 3 kardeşin öldüğü, 6 kişinin de yaralandığı muhtarlık kavgasına ilişkin 12 kişi hakkında açılan davada karar duruşması yapıldı. Karar duruşmasında 3 kardeşin katil zanlılarından Cuma Oğuz’a 3 kez müebbet hapis cezası ve Mehmet Çevik’e 1 kez müebbet hapis cezası verilirken, tutuksuz yargılanan Cemal Oğuz, Mehmet Çevik, Vural Oğuz ve Muhammed Oğuz’un ise tutuklanmasına karar verildi.
2019 Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde merkez Şehitkamil ilçesine bağlı Köksalan Mahallesi’nde Süleyman, Adem ve Eyüp Kaplan isimli 3 kardeşin öldüğü, 6 kişinin de yaralandığı silahlı muhtarlık kavgasına ilişkin haklarında kasten öldürme, hakaret, suç delillerini yok etme, tehdit, ruhsatsız silah ve mermi bulundurma ve yaralama suçlarından dava açılan 1’i tutuklu 12 sanığın yargılandığı davada karar verildi.
Gaziantep 6. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen 15’nci karar duruşmasına tutuklu sanık Cuma Oğuz da katıldı. Duruşmada sanık Erman Oğuz, Mehmet Çevik, Vural Oğuz, Cemal Oğuz, Süleyman Oğuz, Bayram Oğuz, Ahmet Oğuz ile Muhammet Oğuz, avukatları Enes Akbulut ve Süleyman Akgün duruşmada hazır bulundu. Müşteki avukatı Bayram Kuş’ta duruşmaya katıldı. Duruşmayı kavgada hayatını kaybeden Süleyman, Eyüp ve Adem Kaplan’ın yakınları da takip etti.
Duruşma savcının esas hakkındaki mütalaasını açıklamasının ardından mahkeme heyeti kararını açıkladı.

Tutuklu sanık Cuma Oğuz’a 3 kez müebbet hapis cezası
Mahkeme heyeti, tutuklu yargılanan sanık Cuma Oğuz’un kavga esnasında maktul Süleyman, Eyüp ve Adem Kaplan’ın ölümlerine sebebiyet vermesi nedeniyle üzerine atılı kasten öldürme suçunu işlediği sabit görülmesinden dolayı 3 kez müebbet hapisle cezalandırılmasına karar verdi.

Tutuksuz 4 sanığın tutuklanmasına karar verildi
Mahkeme heyeti, tutuksuz yargılanan sanık Mehmet Çevik’e Adem Kaplan’ı öldürme suçundan müebbet hapis cezası, tutuksuz sanık Cemal Oğuz’a (21) hastanede yaralama suçundan 6 yıl, öldürmeye yardımdan 10 yıl, tutuksuz sanık Muhammet Oğuz’a öldürmeye yardımdan 12 yıl, tutuksuz sanık Vural Oğuz’a ise öldürmeye yardımdan 10 yıl ceza verilerek tutuklanmalarına karar verildi. Ayrıca sanık Ahmet Oğuz’a tahrikle silahla kasten yaralama ile kasten öldürmeye teşebbüs suçlarından 5 yıl 7 ay, Işık Erman Oğuz’a adam öldürmeye teşebbüs ve yaralamadan toplam 6 yıl 7 ay ceza verildi.

6 sanığa beraat
Sanıklardan Cemal Oğuz (71), Adem Oğuz, Cesur Oğuz, Bayram Kaplan, Ramazan Yıldırım ve Özgen Kaplan hakkında ise beraat kararı verildi.

Maktullerin ailesi adalete güvendiklerini söyledi
Mahkemede davayı takip eden maktullerin babası Durdu, annesi Firdevs ve kardeşi Bayram Kaplan, adalete her zaman güvendiklerini ve adaletin en haklı şekilde tecelli edeceğine inandıklarını söyledi.

Ne olmuştu?
Gaziantep’te merkez Şehitkamil ilçesi Köksalan Mahallesi’nde 31 Mart 2019 Mahalli İdareler Genel Seçimleri esnasında çıkan silahlı kavgada, muhtar adayı Süleyman Kaplan ile kardeşleri Eyüp ve Adem Kaplan hayatını kaybederken 6 kişi ise yaralanmıştı.
[gallery ids=',64631,64632,64633,64634,64635,64636']

Gazze'de katliam sürüyor: İşgalci rejimin saldırılarında 51 şehit, çok sayıda yaralı

ABD'de 6 yaşındaki Filistinli çocuğu katleden cani 53 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Siyonist rejimden Suriye'ye şimdiye kadarki en yoğun hava saldırıları

Meteorolojiden 5 il için sarı kodlu uyarı

ABD'nin Ukrayna'ya F-16 eğitiminin maliyeti 310 milyon dolar

Almanya'da bir araç kalabalığın arasına daldı: 3 yaralı

Hindistan'da şiddetli yağış ve toz fırtınası: 4 ölü

Kamyon ile hafif ticari araç çarpıştı, 2 yaralı.

Venezuela'dan Kolombiya'ya tepki

Tayland’da şarbon kaynaklı ilk ölüm

ABD’de trafik kazası: 7 ölü

Singapur erken genel seçim için yarın sandık başına gidecek

Nijerya'da kolera salgınında 34 can kaybı

Gündüz kuşağı yayınlarına son verilmesi çağrısı yapıldı

Bakan Memişoğlu: 2 bin 239 hekim ataması yapılacak

HÜDA PAR İl Başkanı Gülsever’den Sanayi Sitesinde işyeri yanan esnafa ziyaret

Şırnak'ta Kur'an-ı Kerim ziyafeti programı düzenlendi

Bolivya uçağı havada kayboldu

HÜDA PAR Genel Başkan Vekili Demir'den gündem değerlendirmesi

Adana'da 10 kilogram metamfetamin ele geçirildi: 6 tutuklama

Kırmızı bültenle aranan 4 suçlu bulundukları ülkelerden Türkiye'ye getirildi

BM: Gazze'de gıda stokları çoğunlukla tükendi, suya erişim imkansız hale geliyor

Şantiye alanında işçilerin kaldığı konteynerde yangın

Tünelde kaza yapan tır ikiye bölündü: 1 yaralı

HÜDA PAR Medya Başkan Yardımcısı Tanrıkulu, Van'da medya temsilcilerini ziyaret etti

Dışişleri Bakanlığı, Özgürlük Filosu gemisine saldırıyı kınadı

Yapıcıoğlu, Mersin’de STK temsilcileri ve hal esnafıyla buluştu

Ensarullah, milyonluk mitingde Hayfa'yı balistik füzeyle hedef aldıklarını duyurdu

Malatya'da otomobil bahçeye yuvarlandı: 2 yaralı

Cumhurbaşkanı Erdoğan yarın KKTC’yi ziyaret edecek

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ