• BIST 100

    14183,03%0,27
  • DOLAR

    42,73% 0,04
  • EURO

    50,18% 0,01
  • GRAM ALTIN

    5943,69% -0,31
  • Ç. ALTIN

    9579,44% -0,27

Gaziantep'te 4-6 yaş Kur'an kurslarının sayısı her geçen gün artıyor

09 Kasım 2024, Cumartesi 09:42
09 Kasım 2024, Cumartesi 09:42
Gaziantep
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Gaziantep' in Şahinbey İlçesi Geylani Mahallesi'nde bir hayırsever tarafından yapımı tamamlanan Nazire Eruslu Erturhan 4-6 Yaş Kur'an Kursu, dualar eşliğinde açıldı.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan açılış programında 4-6 yaş Kur'an kursu yapılan dualar eşliğinde açıldı.

"Gaziantep 4-6 Yaş Kur'an Kursu faaliyetlerinde Türkiye'nin örnek illerinden"

4-6 yaş Kur'an kurslarının, eğitimin ilk adımı olarak büyük önem taşıdığını vurgulayan Vali Kemal Çeber, "Bugün eğitim alanında hayırlı bir açılışı yapmak için bir aradayız. Hayırsever Eruslu ailemizin destekleriyle yaptırılan Kur'an kursumuz bizler için çok kıymetli. Eğitim Şehri Gaziantep olarak 4-6 yaş Kur'an kursu faaliyetlerinde Türkiye'nin örnek ili ve en iyisiyiz. Burada eğitim gören evlatlarımız aldıkları eğitimlerle geleceğe yön veren sağlıklı nesiller olarak yetişeceklerdir.  Hayırsever Eruslu ailemiz tüm benlikleri ve içtenlikleri ile çok güzel bir esere vesile oldular. Allah gönüllerini daim etsin ve hayırlarını kabul etsin." dedi.

Vali Çeber, 4-6 Yaş Kur'an kursularında eğitim gören çocukların sayısının 6 bine ulaştığına dikkat çekerek, "Daha önceki yıllarda 4-6 yaş Kur’an kursularımız bu kadar yaygın değildi. Şimdi ise, kadirşinas hayırseverlerimiz sayesinde vatanını, milletini, değerlerini ve devletini seven nesilleri en iyi şekilde yetiştirecek kurumlarımız var. İlimizde 4-6 yaş Kur'an kurslarında eğitim gören çocukların sayısının 6 bine ulaşması, kayda değer bir sayı ama yetersiz. İnşallah hayırseverlerimiz, iş insanlarımız ve bizlerin desteğiyle 60 bine ulaşacaktır." ifadelerini kullandı.

"Özel okulda aradığınız ne varsa Kur'an kurslarımızda da mevcut"

İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar ise, "Bugün yine bir iyilik için, çocuklarımız ve yarınlarımız için bir yolculuğa çıkıyoruz. Bu şehir hayırseveri ile özel bir şehir. Valiliğimiz öncülüğünde başlatılan bu 4-6 yaş Kur'an kursu seferberliğinde bazen imzalar atıyor bazen de açılışını gerçekleştiriyoruz. Dolayısıyla bu şehir sadece vadetmiyor, vadettiğini de hayata geçiriyor. Hayırseverlerimizin katkısıyla başlatılan seferberlik modeli sayesinde özel okulda aradığınız ne varsa Kur'an kurslarımızda da mevcut. Ecdadımızın güzel bir sözü var 'Kem alet ile Kemalat olmaz' diye biz de yavrularımızın âli olduğunu, onlara verilen hizmetin, eğitimin yüce olduğunu bildiğimiz için burada hiçbir şey esirgememeye ve en güzelini yapmaya gayret ediyoruz. Eruslu ailemiz bu şehirde iyiliğin eli, iyiliğe aracı olan ve iyilikle anılacak özel bir aile. Allah onlardan da razı olsun. Cenab-ı Hak emsallerini ve sayılarını arttırsın." şeklinde konuştu. (İLKHA)

Posta ve hızlı kargo taşımacılığında gümrük işlemlerine yeni düzenleme

Trump, Senegal ve Fildişi Sahili vatandaşlarının ABD'ye girişini yasakladı

Hakkında 90 yıl hapis cezası bulunan hükümlü İstanbul’da yakalandı

ABD’de özel bir jet piste çakıldı: 5 ölü

Rusya: Sözde barış güçleri, Rusya Silahlı Kuvvetleri için meşru hedef haline gelecek

Kurtulmuş’tan Güney Kore’ye Filistin çağrısı: Tarihin doğru tarafında yer alın

Konya-İstanbul YHT Hattı 11 yılda 13 milyon yolcuya hizmet verdi

HÜDA PAR Genel Başkan Vekili Demir Gaziantep'te basınla bir araya geldi

Peskov, Türkiye'nin Rusya'ya S-400 sistemlerini iade edeceği iddialarını yalanladı

OGM ülke genelinde orman denetimlerini sürdürüyor

HÜDA PAR Genel Başkan Vekili Demir Gaziantep'te çeşitli ziyaretlerde bulundu

Bakan Fidan, Gazze konulu toplantıya katılmak üzere ABD'ye gidiyor

Gaziantep'te haklarında kesinleşmiş hapis cezası bulunan 3 kişi yakalandı

IHO EBRAR, Etiyopya'da su kuyusu açtı, ekmek ve sıcak yemek dağıttı

Adıyaman'da aranan 3 şahıs yakalandı

Gaziantep'te kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

Almanya: Ukrayna'ya destek için dondurulan Rus varlıkları kullanılmalı

ABD'den İran'a yönelik yeni yaptırım kararı

YSK yeni 6 yeni üye ve başkanını seçecek

Malatya'da depremzedelere köy evleri teslim edildi

Samsun'da uyuşturucu operasyonu: 1 gözaltı

MOTAŞ'A yeni şoför alımı yapıldı

HÜDA PAR: Sosyal medyaya yaş sınırı getirilsin

Bitlis’te 4 adrese eş zamanlı uyuşturucu operasyonu: 5 tutuklama

Fidan'dan SDG'ye uyarı: Mutabakata uyulmalı, sabrımız tükeniyor

Kamu personeline 30 bin TL seyyanen zam geri çekildi

Battalgazi Belediyesi'nden ailelere destek

Fransa'da süper grip alarmı

TBMM Başkanı Kurtulmuş: Filistin’i Güney Kore'nin tanınmasıyla çok güçlü bir destek verilmiş olur

MEB’den 811 öğrenciye 45 ülkede burs sağlanacak

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Posta ve hızlı kargo taşımacılığında gümrük işlemlerine yeni düzenleme

Trump, Senegal ve Fildişi Sahili vatandaşlarının ABD'ye girişini yasakladı

Hakkında 90 yıl hapis cezası bulunan hükümlü İstanbul’da yakalandı

ABD’de özel bir jet piste çakıldı: 5 ölü

Rusya: Sözde barış güçleri, Rusya Silahlı Kuvvetleri için meşru hedef haline gelecek

Kurtulmuş’tan Güney Kore’ye Filistin çağrısı: Tarihin doğru tarafında yer alın

Konya-İstanbul YHT Hattı 11 yılda 13 milyon yolcuya hizmet verdi