Gaziantep’te 6 yılda 52 bin kişi yüzme öğrendi

Gaziantep’te 6 yılda 52 bin kişi yüzme öğrendi
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült
SPOR 2.09.2024 10:35:55 0

Gaziantep’te 6 yılda 52 bin kişi yüzme öğrendi

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yürütülen "Yüzme Bilmeyen Kalmasın Projesi" kapsamında Gaziantep’te 6 yılda 52 bin kişi yüzme eğitimi aldı.
Denizi olmayan Gaziantep’te "Yüzme Bilmeyen Kalmasın Projesi" kapsamında yüzme sporuna her kesimden yoğun ilgi var.
Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 2018 yılında hayata geçirilen projeye Gaziantep’te ilgi çığ gibi büyüyor. Türkiye’nin en büyük yüzme havuzu olma özelliğini taşıyan ve 2021 yılında hizmete açılan Gaziantep Olimpik Yüzme Havuzu’nda 7’den 70’e binlerce kişi yüzme öğrendi. Gençlik ve Spor Bakanlığının destekleriyle 2018 yılında başlatılan “Yüzme Bilmeyen Kalmasın’ Projesi” Gaziantep Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü koordinesinde sürüyor. Özellikle sıcak yaz aylarında ilgi gören proje kapsamında yüzlerce çocuk düzenlenen kurslara katılarak yüzme öğrenmenin mutluluğunu yaşıyor. Öğrenciler, yüzmenin yanı sıra sıcak yaz günlerinde havuzda serinleme imkanı da buluyor.
Proje kapsamında Gaziantep Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde 32 yüzme antrenörü çocuklara daha güvenli ve modern tesislerde yüzme eğitimi veriyor. Ücretsiz kursa kayıt yaptıran çocuklar, olimpik yüzme havuzunda antrenörler ve can kurtaranların gözetiminde eğitim alıyor. Kentte 6 yılda yüzme öğrenen 52 bin kişiden yetenekli olduğu tespit edilen sporcular, lisans alarak ülke genelinde düzenlenen şampiyonalara hazırlanıyor.
Yüzme yarışlarına da ev sahipliği yapan Gaziantep Olimpik Yüzme Havuzu’nda eğitim alan öğrenciler, geleceğe emin adımlarla ilerliyor. Gaziantep Olimpik Yüzme Havuzu Müdürü Mine Ölmez, Gençlik ve Spor Bakanlığınca yürütülen "Yüzme Bilmeyen Kalmasın Projesi"nin Gaziantep’te devam ettiğini söyledi. Proje kapsamında eğitimlerin devam ettiğini bildiren Ölmez, Gaziantep Olimpik Yüzme Havuzu’nun yanı sıra ilçelerdeki portatif yüzme havuzlarında da eğitimlerin verildiğini belirtti.
Proje kapsamında 52 bin kişiye ücretsiz yüzme eğitimi verildiğini belirten Ölmez, eğitimlerin haftanın 6 günü 7 seans ile devam ettiğini ifade etti.
Proje ile yüzme bilmeyen kimsenin kalmamasının amaçlandığını belirten Ölmez, “Yüzme kurslarına oldukça yoğun bir ilgi var. Biz de öğrencilerimize temel yüzme becerilerini kazandırmak ve yüzme öğretmek için çaba gösteriyoruz. Öğrencilerimizi ağırlamaktan son derece mutluyuz” dedi.
Hafta içi ve hafta sonu şeklinde sürdürülen ve yıl boyu devam eden yüzme kurslarına kayıtların da yıl boyunca devam ettiği öğrenildi.

İran'dan işgal rejimine doğru yoğun füze atışları: Tel Aviv'e füzeler düştü, yangın çıktı!

HÜDA PAR Milletvekili Demir: Türkiye güçlü bir siyonizm tehdidiyle karşı karşıya

İran'da intihar saldırısı planlayan Mossad casusları yakalandı

Devrim Muhafızları: Saldırıların kaynağı olan işgal hava üslerini hedef aldık

Katar, Filistinli mülteciler için 20 milyon dolar yardım sağlayacak

Kremlin: Rusya-ABD ilişkilerinin normalleşme süreci askıya alındı 

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu’ndan İran Büyükelçiliği’ne ziyaret

Suriye Dışişleri Bakanı İle Alman mevkidaşı ile görüştü

TBMM, işgalin İran saldırganlığına karşı tezkereyi kabul etti

Siirt’te park halindeki otomobil alev alev yandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Katar Emiri işgalin İran'a saldırılarını görüştü

İran: Şu ana kadarki operasyonlarımız caydırıcıydı; cezalandırıcı operasyonlarımız çok yakında!

Malatya'da aracın çarptığı bisikletli çocuk hayatını kaybetti

Kamyonun çarptığı yaya ağır yaralandı

Malatya Büyükşehir Meclisi haziran ayı toplantıları sona erdi

İran'dan yeni füze fırlatıldı: Sirenler çaldı!

Bat Yam'da 88 bina İran füzeleriyle hasar gördü

İran Ordusu: 28 düşman hava aracı düşürüldü, işgale ait Hermes casus İHA’sı imha edildi

Rekabet Kurumu’ndan gıda laboratuvarlarına ceza

Gazze'deki direniş, ortak operasyonlarla işgalcileri öldürüp yaralıyor

Elektrik ve su sorunu küçükbaş hayvan üreticilerini bezdirdi

Genetik testler otizmi net göstermez, riski ortaya koyar!

Devrim Muhafızları: Operasyonlar siyonist rejim yıkılana kadar sürecek

Bakan Şimşek'ten cari açık mesajı

Nijeryalı Eğitimci İdriss: Eğer bu kadar insanın ölmesi sizi bir araya getiremiyorsa, diyecek söz yok

Vali Yavuz: Bağımlılık, yalnızca bedenleri değil, zihinleri ve iradeyi de esir almaktadır!

İran medyası: Tahran'ın füze harekatında siyonist istihbarat subayları öldü

Siyonist Katz: ABD, savunmamızda bize destek veriyor, bugün Tahran’a saldırılar düzenleyeceğiz

HÜDA PAR'dan valiliğe çağrı: Siyonist katilin İstanbul'umuzda konser vermesi büyük bir züldür

Şanlıurfa'da kamyonet şarampole devrildi: 1 kişi yaralandı

Yükleniyor