• BIST 100

    16651,45%-0,07
  • DOLAR

    43,48% 0,19
  • EURO

    51,57% -0,90
  • GRAM ALTIN

    6786,60% -9,85
  • Ç. ALTIN

    11923,69% -6,97

Gaziantep’te ABD’nin Broadway Sahnesini aratmayacak sahne

22 Haziran 2023, Perşembe 14:15
22 Haziran 2023, Perşembe 14:15
Gaziantep’te ABD’nin Broadway Sahnesini aratmayacak sahne
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Gaziantep’te ABD’nin Broadway Sahnesini aratmayacak sahne

Gaziantep’te ABD’nin Broadway sahnesine benzeyen devlet tiyatrosu sahnesi inşa edildi. Yaklaşık 3.5 yılda 200 milyon liralık maliyetle hizmete hazır hale getirilen Şehitkamil Devlet Tiyatrosu, kamuoyuna tanıtıldı.
Gaziantep’in Şehitkamil ilçesinde 200 milyon TL’lik bir maliyetle inşa edilen Devlet Tiyatrosu Şehitkamil Sahnesi, kamuoyuna tanıtıldı. Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, İhlas Haber Ajansı Gaziantep Bölge Müdürü Ahmet Orhan Akın ve diğer ulusal haber ajanslarının bölge müdürlerinin de katıldığı program ile sahne kamuoyuna tanıtıldı.
Şehitkamil Belediyesinin desteği ile inşa edilen ve büyüklüğü, kapasitesi ve hizmet çeşitliliği gibi birçok yönden ABD’nin meşhur Broadway sahnesine benzeyen Şehitkamil Sahnesi, 2 yıllık proje aşaması, 1.5 yıllık da inşa aşaması olmak üzere 3.5 yılda tamamlandı. Hizmete hazır hale getirilen sahne projesinde tiyatro binası, kütüphane, DENE-YAP atölyesi, sanat merkezi, 3 bin 200 metrekarelik kapalı otopark, 200 araçlık açık otopark da bulunuyor. Sahne içerisindeki kütüphanede ise tiyatro gösterilerinden bağımsız olarak, 7/24 ziyaretçilere hizmet verecek.
Sahne yapımı ve hizmet kapasitesi hakkında bilgi veren Başkan Fadıloğlu, 'Amacımız milletimizin yaşam kalitesini yukarıya çıkarabilmek. Şehitkamil Belediyesi olarak dikkat ettiğimiz en önemli husus yaşanabilir kentler sıralamasında Gaziantep’i, Gaziantep özelinde ise Şehitkamil’i nasıl yukarıya taşıyabiliriz, bunun için projelerimizi imkanlar dahilinde hayata geçirmeye çalıştık. Bugün 70 bin öğrencisi olan bir şehirde bir tiyatro sahnesinin olması gerektiğine inandığımız için tüm ekip arkadaşlarımızla birlikte biz bu projeyi yaklaşık 2 yıl çalıştık, peşinden de yaklaşık 1,5 yıl süre içerisinde hizmete alınır hale getirdik. Özellikle bu tiyatronun içerisinde sürekli yaşayabilmesini sağlamak adına 4 salondan oluşan 24 saat açık geniş bir kütüphane alanını milletimizin hizmetine en kısa sürede sunmuş olacağız. Mevcut tiyatro salonunda da haftada 1 gün veya 2 gün oynayacak. Bir tarafında sanat bir tarafında bilim atölyeleri oluşturduk mevcut dene yap atölyelerini burada yapacağız. Sanat merkezimizde eğitim alan kardeşlerimiz için ise 3 da yer alacak, eğitim almalarını sağlayacağız. Kentin turizmine destek olabilecek şekilde yıllık programda, çevre vilayetten de vatandaşlarımızın gelmelerini sağlayarak bu şehrin hem sosyal hayatına, kültürel hayatına hem de ekonomik hayatına destek vermeye çalıştık” dedi.

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

Eskişehir'de iyilik seferberliği: Umut Kervanı şubat ayına "umut"la başladı

Gaziantep’te 13 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan firari yakalandı

İstanbul için kar ve soğuk hava uyarısı

Tayvan Boğazı’nda Çin-Tayvan gerilimi

Konya'da farklı büyüklükte depremler kaydedildi

HÜDA PAR Adana'da "Madde Bağımlılığı" paneli düzenliyor

Muğla'da uyuşturucu operasyonu: 3 tutuklama

Kabine yarın toplanıyor

Bozüyük Umut Kervanı’ndan ihtiyaç sahibi alelere gıda yardımı

Deniz ulaşımına fırtına engeli

ABD'nin yeni Karakas Büyükelçisi Laura Dogu, Venezuela'da

Konya’da yağışlarla birlikte su kaynaklarında artış

Konya için kuvvetli rüzgâr ve fırtına uyarısı

Rusya-ABD-Ukrayna arasındaki görüşme Abu Dabi'de yapılacak

Burdur’da 7 kişinin hayatını kaybettiği kazayla ilgili 2 savcı görevlendirildi

Ağrı’da 5. kattan düşen kar kütlesi genç kadını yaraladı

Gazze Filistin Komitesi ateşkese uyulması çağrısında bulundu

Şanlıurfa'da gençler sabah namazında buluştu

Irak'ta cumhurbaşkanı seçimi ertelendi

Başkan Er’den Berat Kandili mesajı

Viranşehir'de bozuk yol tepkisi

Yanlış diyetler sağlığı tehdit ediyor

Gazze'de can kaybı 71 bin 795'e yükseldi

Türkiye ve 7 ülkeden işgal rejiminin ihlallerine tepki

Çocuklardan akranlarına ekran bağımlılığından uzak durma çağrısı

Batman'da sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği otomobil takla attı: 3 yaralı

Zelenski, yeni üçlü görüşmelerin gelecek hafta yapılacağını söyledi

Hakkari’de 13 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan hükümlü yakalandı

Filipinler'deki feribot faciasında ölü sayısı 39'a yükseldi

Adana’da çözülmeyen altyapı sorunlarına vatandaşlardan tepki

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Eskişehir'de iyilik seferberliği: Umut Kervanı şubat ayına "umut"la başladı

Gaziantep’te 13 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan firari yakalandı

İstanbul için kar ve soğuk hava uyarısı

Tayvan Boğazı’nda Çin-Tayvan gerilimi

Konya'da farklı büyüklükte depremler kaydedildi

HÜDA PAR Adana'da "Madde Bağımlılığı" paneli düzenliyor

Muğla'da uyuşturucu operasyonu: 3 tutuklama