• BIST 100

    10157,97%0,77
  • DOLAR

    39,82% -0,03
  • EURO

    47,05% -0,01
  • GRAM ALTIN

    4269,96% -0,13
  • Ç. ALTIN

    6852,92% 0,00

Gaziantep’te arpa ve buğday üreticilerine gübre desteği

18 Mart 2023, Cumartesi 04:05
01 Ocak 0001, Pazartesi 12:00
Gaziantep’te arpa ve buğday üreticilerine gübre desteği
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Gaziantep’te arpa ve buğday üreticilerine gübre desteği

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi (GBB), depremden dolayı gübre tedariki konusunda sıkıntı yaşayan arpa ve buğday üreticilerine 3 bin ton gübre desteği verdi.
GBB Tarımsal Hizmetler ve Daire Başkanlığı tarafından ekmeklik buğday ekiminin en fazla olduğu Nurdağı ve İslâhiye ilçelerinde, bölge halkına destek olmak amacıyla Çiftçi Kayıt Sistemine (ÇKS) kayıtlı 3 bin 622 üreticiye yüzde 100 hibeli 3 bin ton gübre dağıtıldı.

“Bizim için toprak yardır, anadır, vatandır”
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin gübre dağıtımı töreninde yaptığı konuşmada yaşanan felaketin ardından yaraların hep birlikte sarılacağını vurgulayarak, “Bu zor günleri birlikte olarak kolaylaştıracağız. O yüzden Gaziantep Büyükşehir olarak ben ve arkadaşlarım sizin emrinizdeyiz. Bu büyük felaketten sonra büyük bir dayanışma gösterildi. Dünyanın en büyük depremine şahit olduk. Üstünden 40 gün geçti. Şimdi inşallah iyileşme dönemi. Birlikte iyileşeceğiz. Bizim için toprak yardır, anadır, vatandır. Bu vatan hepimizin o yüzden en önemli kısım toprakla başlıyor” diye konuştu.

“Artık iyileşme zamanı”
Deprem felaketi sonrası hasar tespitinin ardından yapılan çalışmalara değinen Başkan Şahin, “İlk gün dediler ki, ‘Başkanım, hayvanlarımız açta ve açıkta’. Her şey bize emanet. Biz hemen hızlı bir şekilde hayvan yemlerimizi gönderdik. Hayvan barınakları için ağıllarımızı yapması için malzemeler gönderdik. Daha fazla ekmek için maliyetlerin düşmesi gerekiyor denildiğinde çiftçi kayıt sistemine kayıtlı bütün arkadaşlarımıza Gaziantep özelinde 40 bin kardeşimize mazot verdik. Depremde yoktu ama biz bu toprağın gücüne inanıyoruz. Depremden sonra sorumluluğumuz daha da arttı. Daha fazla üretmemiz lazım. Birbirimize daha çok dayanışmamız lazım. Traktörlerden enkazın altında kalanlar vardı. Zarar tespitle birlikte bunlarla alakalı çalışmalar yapılıyor. Artık iyileşme zamanı” ifadelerini kullandı.

Çiftçiler gübre desteğinden memnun
İslahiye Bozdere köyünde oturan Münevver Özkurt, ÇKS ile aldığı desteklere değinerek, “Büyükşehir belediyemize teşekkür ederim. Gübre desteğimizi aldık. Daha önce de mazot desteği almıştım. İneğim var iki tane onlara da yem almıştım” şeklinde konuştu.
Çiftçi Süleyman Özmen ise “Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’e çok teşekkür ederim. Mazot desteği de verdi. Gübre de göndermiş. Allah razı olsun. 550 kilo bana 450 kilo da abime verdiler bu sıkıntının içinde” ifadelerini kullandı.

Doğu Karadeniz için kuvvetli yağış uyarısı

Filistinli hasta esirler sistematik ihmal ve işkenceyle ölüme sürükleniyor

Çocuklarda bruksizm ciddi sorunlara neden olabilir!

"Size bildirmek isteriz ki elimizde mezar yeri kalmadı"

Uzmanında evde yangın güvenliği için hayati uyarılar!

Çocuklar çadırlarda sıcaktan bayılıyor: Gökyüzü yakıyor, yeryüzü susuyor

Son 6 ayda araç satışları yüzde 5,1 arttı

Malatya STK Platformu: Leman paçavrası kapatılsın

Batı Şeria'da yeni yıkım

 2025 TUS ve STS başvuruları başladı

Son iki yılda geri ödeme listesine 867 ilaç eklendi

125 cc motosiklet İçin B ehliyeti yeterli mi?

Müftü Durmuş'tan Hazret-i Muhammed'e hakaretlere tepki: "Yasal düzenleme şart"

FAO: Gazze'de tarım neredeyse yok oldu

Hindistan'da sel: 10 ölü 34 kayıp

Gazze'de yardım sırası ölüm getirdi: 850 şehit, 4 bin 200 yaralı

Güney Kore'de araç restorana daldı: 16 yaralı

Ticaret Bakanı Bolat: Yıllık ihracatta rekor seviye

Başkan Şahin’den kurum ziyaretleri

İran Cumhurbaşkanı, IAEA ile işbirliğinin askıya alınmasını onayladı

Şanlıurfa’da evde sağlık hizmetlerinde dijital dönem başladı

Gazze'de soykırım 635'inci gününde: Şehadet, açlık, susuzluk, zorunlu göç

Şanlıurfa’da otomobil şarampole devrildi: 1 ölü, 1 ağır yaralı

Gazze'de yeni bir katliam sabahı: İşgalciler sivilleri hedef aldı, onlarca şehit ve yaralı var

İşgalci siyonistler Mescid-i Aksa'ya saldırdı

Irak'ta iki İHA düşürüldü

Memur ve emekli zammında sona gelindi: Gözler yarın açıklanacak enflasyon verisinde

Oymataş OSB'de 50 yeni sanayi parseli tahsise açıldı

Karşıdan karşıya geçmeye çalışan yayaya otomobil çarptı

7 ilde eş zamanlı operasyon: 825 kilogram eroin ele geçirildi, 30 şüpheli yakalandı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Doğu Karadeniz için kuvvetli yağış uyarısı

Filistinli hasta esirler sistematik ihmal ve işkenceyle ölüme sürükleniyor

Çocuklarda bruksizm ciddi sorunlara neden olabilir!

"Size bildirmek isteriz ki elimizde mezar yeri kalmadı"

Uzmanında evde yangın güvenliği için hayati uyarılar!

Çocuklar çadırlarda sıcaktan bayılıyor: Gökyüzü yakıyor, yeryüzü susuyor

Son 6 ayda araç satışları yüzde 5,1 arttı