• BIST 100

    16139,48%-2,69
  • DOLAR

    43,96% 0,05
  • EURO

    51,49% -0,88
  • GRAM ALTIN

    7590,72% 2,09
  • Ç. ALTIN

    12213,23% -2,50

Gaziantep’te Bilal Erdoğan’ın katılımıyla dünya bisiklet günü etkinliği

02 Haziran 2024, Pazar 18:00
02 Haziran 2024, Pazar 18:00
Gaziantep’te Bilal Erdoğan’ın katılımıyla dünya bisiklet günü etkinliği
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Gaziantep’te Bilal Erdoğan’ın katılımıyla dünya bisiklet günü etkinliği

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından “3 Haziran Dünya Bisiklet Günü” kapsamında farkındalık etkinliği düzenlendi.
Sürdürülebilir ulaşım, bisikletle mümkün sloganıyla hem sürdürülebilir hemde yeşil ulaşımın öneminin vurgulanması amacıyla yapılan etkinliğe yaklaşık 500 sporcu katıldı.
Etkinlik iki farklı noktada yapıldı. Gaziantep Havalimanı yolu Hitit Kapısında başlayan bisiklet sürüşleri Körkün mahallesinde, Gaziantep Büyükşehir Belediye önünde başlayan sürüşler Festival Parkında sonlandı.
Hitit Kapısında başlayan etkinlik programına Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan, Büyükşehir Belediyesi önünde başlayan programa ise Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Halil Uğur, ve İl Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe katıldı.
“Sporcularımız bu alışkanlıklar geliştikçe dünyada ve Avrupa’da daha çok dereceler kazanacak”
Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan Hitit kapısında düzenlenen programda yaptığı konuşmada Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’e bu güne özel yaptığı duyarlılık çalışmasından dolayı teşekkür ederek, “Çok değerli sporseverler, bugün bisiklet altyapısı güçlendirilmiş Gaziantep’te bisikletin günlük ulaşımda kullanılması hem spor disiplini için hem hava temizliği için hem daha sağlıklı bir yaşam için çok isabetli çok gerekli. Gaziantep Büyükşehir Belediyemizin Dünya Bisiklet Günü vesilesiyle bu duyarlılığı artırmak için yaptığı çalışmayı takdir ediyorum. İnşallah sporcularımız bu alışkanlıklar geliştikçe dünyada, Avrupa’da daha çok dereceler kazanacak. Bütün kazanan sporcularımızı tebrik ediyorum. Gazianteplilere günlük hayatlarında daha çok bisiklet kullanmalarını ve hayatlarına bisikleti daha çok katmalarını istiyorum” şeklinde konuştu.
“2024 yılının sonuna kadar bisiklet yolumuzu 100 km’ye çıkarıyoruz”
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Halil Uğur ise Büyükşehir Belediyesi önündeki başlattığı etkinlik öncesi yaptığı konuşmada bisiklet sürmenin insan sağlığına sağladığı faydalara değinerek, “Dünya bisiklet günü bisiklet sadece yeşil ulaşımın aracı değil sağlık için en önemli unsurlardan biri. Spor özgürleştirir. Bisiklet sporu insanı daha da özgürleştirir. O anlamda Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatma Şahin’in önderliğinde 100 binin üzerinde bisiklet dağıttık. Bisikleti dağıtırken şunu gördük. Bisiklet yollarımızın eksik olduğunu gördük. Son yıllarda 77 km bisiklet yolu yaptık. Yeterli mi yeterli değil. Başkan Fatma Şahin’in talimatıyla 2024 yılının sonuna kadar bisiklet yolumuzu 100 km’ye çıkarıyoruz. Bugün çevireceğimiz pedallar bizi sağlığa, huzura, mutluluğa götürsün” dedi.
Sporcular bisiklet sürüşünün ardından, parkta düzenlenen etkinliklere katıldı. Bisiklet atölyesi etkinliğinde 12 grup içerisinden en kısa sürede bisiklet birleştiren 3 gruba bisiklet hediye edildi. Devamında ise; müzik dinletisi, balon katlama ve bisiklet çarkı etkinleri yapıldı.

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

ABD Büyükelçiliği'nden çarpıcı itiraf: Amerikalıları tahliye edebilecek durumda değiliz

Yetimler Vakfı'ndan Mardin'de yetimlere gıda yardımı

Şubat ayı enflasyon rakamları açıklandı: Yıllık yüzde 31,53, aylık ise yüzde 2,96

Motorine 6,69 lira zam

Körfez’deki saldırılara ilişkin Mossad iddiası

‘İncirlik’ soruşturmasında 5 kişi adli kontrolle serbest

Kastamonu’da uyuşturucu operasyonu: Bir şüpheli tutuklandı

Brent petrol 79,41 dolardan işlem görüyor

Endonezya'da 6,1 büyüklüğünde deprem

İstanbul’da organize suç örgütü operasyonu: 5 gözaltı

Gaziantep'te işyerlerini kurşunlayan 9 şüpheli yakalandı

Kudüs'te işgal genişliyor: Bir ayda 20 yeni yerleşim projesi

Dezenformasyon bülteni yayımlandı: 200’üncü sayıda 12 iddia yalanlandı

Hizbullah işgal altındaki toprakları roketlerle vurdu: 1000 işgalci tahliye edildi

Kocaeli’de 4 yıl hapis cezası bulunan hükümlü yakalandı

FETÖ operasyonunda 22 gözaltı kararı

Hizbullah’tan Golan’daki Nafah Üssü’ne roketli saldırı açıklaması

Dolar ve Euro bugün ne kadar?

İmalat sanayine “İstihdamı koruma” desteği

Altın yükselişini sürdürüyor

İETT otobüsü ile servis minibüsü çapıştı

Bolu Belediye Başkanı Özcan görevden uzaklaştırıldı

Meteoroloji'den, yağış, çığ ve sis uyarısı

Minab'da 165 kız öğrencinin katledildiği kasıtlı saldırının perde arkası

İşgalciler Lübnan'a saldırılarını sürdürüyor: Sınırdaki 59 köye tahliye emri

Devrim Muhafızları: Dubai'de 40 ABD askeri öldürüldü

HAMAS'tan Lübnan'a saldırıya tepki: Sorumlu siyonist rejim

ABD'den 14 ülkedeki vatandaşlarına "hemen ayrılın" çağrısı

ABD'nin Riyad Büyükelçiliğine İHA saldırısı: Trump'tan tehdit

Kastamonu’da trafik denetimlerinde 20 araca ceza

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


ABD Büyükelçiliği'nden çarpıcı itiraf: Amerikalıları tahliye edebilecek durumda değiliz

Yetimler Vakfı'ndan Mardin'de yetimlere gıda yardımı

Şubat ayı enflasyon rakamları açıklandı: Yıllık yüzde 31,53, aylık ise yüzde 2,96

Motorine 6,69 lira zam

Körfez’deki saldırılara ilişkin Mossad iddiası

‘İncirlik’ soruşturmasında 5 kişi adli kontrolle serbest

Kastamonu’da uyuşturucu operasyonu: Bir şüpheli tutuklandı