• BIST 100

    15612,37%0,44
  • DOLAR

    43,28% 0,06
  • EURO

    50,79% 0,76
  • GRAM ALTIN

    6579,12% 1,29
  • Ç. ALTIN

    10613,56% 0,86

Gaziantep’te deprem konutlarının teslimine sayılı günler kaldı

01 Şubat 2024, Perşembe 11:40
01 Şubat 2024, Perşembe 11:40
Gaziantep’te deprem konutlarının teslimine sayılı günler kaldı
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Gaziantep’te deprem konutlarının teslimine sayılı günler kaldı

Gaziantep’te depremzedeler için yapılan deprem konutlarında sona gelindi. Yapımı tamamlanan Nurdağı ve İslahiye deprem konutlarının 4 Şubat’ta kura ile teslim edilmesi bekleniyor.
Yüz yılın felaketi olarak adlandırılan Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 depremlerden büyük yıkıma uğrayan Gaziantep’in Nurdağı ve İslahiye ilçesinde yapımına başlanan TOKİ konutlarında teslimat için geri sayım başladı. Nurdağı ilçesinde 8,5 ay önce yapımına başlanan Başpınar ile Bademli mevkiinde toplam 141 bloktan oluşan 2 bin 509 konut inşa ediliyor. Radye temel üzerine tünel kalıp sistemiyle inşa edilen deprem konutları, depreme karşı dayanıklılığıyla göz önüne çıkıyor. Konutlar zemin artı 3 ve 4 kat olarak inşa edilirken 141 bloktan oluşan projede 28 blok ve 640 deprem konutu tamamlandı.
İslahiye’de toplamda 17 bloktan oluşan ve 4 bloğu 3+1, 13 bloğu 2+1 olan içerisinde ortak yaşam alanları ve çocuk oyun alanları bulunan toplam 405 deprem konutunun yapımı tamamlandı. Tamamlanan deprem konutlarının 4 Şubatta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Gaziantep’e gelmesiyle birlikte kura ile teslim edilmesi bekleniyor.

“Depremin yıl dönümü gelmeden devletimiz bu hizmeti bizlere sundu”
Depremin yıl dönümü bitmeden deprem konutlarının tamamlandığını ve yeni evlerine kavuşacakları için çok mutlu olduklarını belirten depremzede Recep Tuncer, “Çok heyecanlıyım. Benim evim az hasarlı ama evi yıkılan akrabalarım ve kardeşlerim var. Onlar adına çok sevinçliyim. 6 Şubat yıl dönümü gelmeden devletimiz bu hizmeti bizlere sundu. Daha önceki evlerimizden daha güzel daha muhteşem şekilde binalar yapıldı ve 4 Şubat’ta ise Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan şehrimize gelerek deprem konutlarını kura ile dağıtması bekleniyor. Bundan dolayı da çok mutluyuz” dedi.

“Hiçbir ülke bu kadar kısa sürede yapamazdı”
Yapılan konutlarla Nurdağı ilçesinin güvenli hale geldiğini dile getiren Depremzede Tuncer, örnek daireleri gezdiğini ve çok güzel olduğunu ifade etti. Tuncer, “Şuanda buralarda binlerce binamız yapılıyor ve depreme dayanıklı olacağını söylüyorlar. Devlet yetkilileri tarafından söylenene göre Nurdağı ilçesi yapılan konutlarla birlikte deprem sonrası en güvenilir ilçelerden biri oldu. Ben yeni yapılan TOKİ evlerini gördüm ve muhteşem şekilde yapılmış. Milyarlarla fiyatı ölçülmeyecek şekilde inşa edilmiş. Dünyanın en zengin ülkeleri bile bu kadar kısa bir sürede böyle bir faaliyeti yapamazdı. Dünyada tek örnek yer Türkiye biz buna inanıyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Evde sporun yeni adresi: Yapay zekâ destekli egzersiz ve fitness planları

Yemen Başkanlık Konseyi, BAE'yi güneyde gizli hapishaneler ve ağır ihlallerle suçladı

Konya Akşehir’de uyuşturucu operasyonu

Ege kıyılarında kuvvetli rüzgar ve fırtına uyarısı

Kamçatka'da aşırı kar fırtınası: Kar kalınlığı 2 metreyi aştı

Ürdün’den UNRWA binalarının yıkımına tepki

Burak Gross Alışveriş Merkezi 5. Yılını Coşkuyla Kutladı

Kovancılar ve Palu'daki TOKİ mağdurlarına ilişkin açıklama

Ben Gvir'den skandal baskın: UNRWA yerleşkesinde yıkım

Adıyaman İl Müftüsü Haliloğlu: Kudüs, Müslümanların ortak davasıdır

TBMM Başkanı Kurtulmuş’tan İspanya’ya taziye mesajı

Abdi'nin Şam ziyareti beklentileri boşa çıkardı

İşgal rejimi Batı Şeria ve Kudüs’te birçok bölgeye baskın düzenledi

Batman'da bahis operasyonu: 4 tutuklama

Uzm. Dr. Arcak: Çocuklarda ateş düşürücü için yapılan en büyük yanlış hemen antibiyotiğe başvurmaktır

18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’nin 111’inci yılına özel yarışma düzenlenecek

Şanlıurfa’da yarın birçok ilçede planlı elektrik kesintisi uygulanacak

İslam’i kimliğinden dolayı okul müdürüne sürgün iddiası

MEB yabancı dil öğrencileri için 3 aylık dergi çıkardı

Uzmanı uyardı: Çocuklarda kış enfeksiyonlarına dikkat

Filipinler'de tekne battı: 14 kayıp

Kan sulandırıcı kullanımında yanlış bilinenler hayati risk oluşturuyor

İşgal rejimi çıkmazda: Ordu alarm veriyor, iç kriz derinleşiyor

Dr. Hüseyin Sudan: Kudüs bir inanç meselesidir

TÜBİTAK ile Arnavutluk arasında bilimsel iş birliği görüşmeleri yapıldı

Harran Üniversitesi Hastanesi’nden bölgede bir ilk: Aort anevrizmasına tam kapalı girişim

Karbon salımı şirketler için maliyete dönüşüyor

Kış lastiği hayati önem taşıyor: Güvenlik lastikle başlıyor

Prof. Dr. Çelik: Cenaze evine yemek götürmek sünnettir

Moldova, Bağımsız Devletler Topluluğu'ndan ayrılma sürecini başlattı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Evde sporun yeni adresi: Yapay zekâ destekli egzersiz ve fitness planları

Yemen Başkanlık Konseyi, BAE'yi güneyde gizli hapishaneler ve ağır ihlallerle suçladı

Konya Akşehir’de uyuşturucu operasyonu

Ege kıyılarında kuvvetli rüzgar ve fırtına uyarısı

Kamçatka'da aşırı kar fırtınası: Kar kalınlığı 2 metreyi aştı

Ürdün’den UNRWA binalarının yıkımına tepki

Burak Gross Alışveriş Merkezi 5. Yılını Coşkuyla Kutladı