• BIST 100

    16666,50%-0,06
  • DOLAR

    43,84% 0,20
  • EURO

    51,59% -0,02
  • GRAM ALTIN

    7083,96% 0,67
  • Ç. ALTIN

    11736,34% 0,55

Gaziantep’te diyabetli çocuklar için özel etkinlik

18 Kasım 2023, Cumartesi 11:15
18 Kasım 2023, Cumartesi 11:15
Gaziantep’te diyabetli çocuklar için özel etkinlik
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Gaziantep’te diyabetli çocuklar için özel etkinlik

Gaziantep Medical Point Hastanesi, diyabet hastalığına dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak için küçük yaşta diyabet rahatsızlığı yaşayan çocuklar için özel etkinlik düzenledi.
Gaziantep Medical Point Hastanesi, diyabet hastalığına dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak için küçük yaşta diyabet rahatsızlığı yaşayan çocuklar için özel etkinlik düzenledi. Etkinlikte, çocuklara diyabet hastalığı ile ilgili bilgi verildi, sağlıklı beslenme ve egzersiz önerileri sunuldu. Ayrıca, çocuklar için canlı müzik eğlencesi, eğlenceli oyunlar ve hediyeler hazırlanarak diyabetik yiyeceklerden oluşan bir kokteyl gerçekleştirildi.

Etkinliğe katılan çocukların aileleri de diyabet hastalığı ile ilgili bilinçlendirildi. Hastane yetkilileri, diyabetin erken tanı ve tedavi ile kontrol altına alınabilecek bir hastalık olduğunu, ancak ailelerin çocuklarının sağlığına dikkat etmesi gerektiğini vurguladı. Ailelere, çocuklarının kan şekeri seviyelerini düzenli olarak ölçmeleri, beslenme alışkanlıklarını değiştirmeleri ve fiziksel aktiviteyi artırmaları tavsiye edildi.

“Bu özel günün herkesin farkına varması için çaba gösteriyoruz”
Medical Point Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Ekber Şahin, diyabet hastalığının tüm dünyada ve ülkemizde büyük bir sorun olduğunu belirterek, “Hastanede tedavi gören diyabetli çocuklar ve aileleri için bir etkinlik gerçekleştirdik. 14 Kasım Dünya Diyabet Günü, her yerde çeşitli faaliyetler yapılmakta. Biz de hastanemizde diyabetli olan ve diyabet nedeniyle tedavi gören çocuklarımızı davet ederek farkındalık oluşturmak istedik. Bu sebeple böyle bir organizasyon yaptık. Çocuklarımızı ve ailelerini buraya davet ettik ve güzel bir etkinlik yapıyoruz. Bu özel günün herkesin farkına varması için çaba gösteriyoruz” dedi.

“Diyabet bir hastalık değil, bir yaşam tarzı değişikliği”
Diyabetli çocukların sağlıklı bir yaşam sürdürebilmeleri için neler yapmaları gerektiğini anlatan Çocuk Endokrinolojisi Doç. Dr. Murat Doğan, “Diyabet bir hastalık değil, bir yaşam tarzı değişikliği. Diyabetli çocukların egzersiz, insülin ve beslenme konusunda daha dikkatli olmaları gerekiyor. Ayrıca düzenli olarak sağlık kontrollerine gitmeleri gerekmektedir. Diyabet bugün yarın geçecek bir hastalık olarak düşünülmemesi gerekiyor. Diyabet tamamen ortadan kaldırılması için çalışmalar devam etmektedir. Ancak bu süreçte çocukların böbrek, göz ve sinir sistemlerinin zarar görmemesi için gerekli önlemlerin alınması gerekmektedir” ifadelerini kullandı.

“Diyabet hayat boyu öğrenilmesi ve takip edilmesi gereken bir durum”
Diyabetli çocuklara yönelik motivasyon etkinliği düzenlediklerini söyleyen Beslenme ve Diyet Uzmanı Diyetisyen Özlem Güleçoğlu ise sağlıklı beslenmenin önemini vurguladı. Güleçoğlu, “Diyabetli çocukların yaşam kalitesini artırmak için karbonhidrat sayımı eğitimi vermekteyiz. Böylece istedikleri besinleri uygun miktarlarda tüketebilirler. Diyabet hayat boyu öğrenilmesi ve takip edilmesi gereken bir durumdur. Besin tüketimindeki farklılıkların, hareketsiz yaşamın ve genetik yatkınlıkların diyabet riskini artırıyor. Diyabet artışını önlemek için hareketli bir yaşam sürmek ve beslenmeye dikkat etmek gerekiyor. Ailelerin de bu konuda çocuklarına destek olmaları gerekmektedir” dedi.

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

Uzmanından kritik uyarı: Göz tembelliğinde erken teşhis çok önemli

Eyüpsultan Devlet Hastanesi’nde GETAT Kliniği hizmete açıldı

Bakan Kacır: Malatya'da 29 milyar liralık yatırımın ve 22 bin 835 istihdamın önünü açtık

Bakan Tekin, Artvin’de Çoruh İlkokulu’nu ziyaret etti

Dicle Elektrik: Tarımsal sulamada kaçak elektrik kullanımı 5 milyar kWh 'ye ulaştı

Mukabele geleneği her yaştan vatandaşı camilerde bir araya getiriyor

Gaziantep'te aranan 19 şüpheli yakalandı

Kocaeli’de 6 yıl 3 ay hapis cezası bulunan hükümlü yakalandı

Mil-Diyanet Sen’den dizi desteğine tepki: Aileyi ifsat eden yapımlara 100 bin dolarlık kıyak

Türkiye’de elektrikli araç şarj soketi sayısı 39 bini aştı

Yeşilyurt Belediyesi, Ramazanda birlik sofrası kurdu

Ramazanın manevi iklimi Bursa'da okullardan mahalleye yansıdı

Tekirdağ’da 2010 yılındaki cinayet 16 yıl sonra aydınlatıldı

Ticaret mahkemelerinde yeni düzenleme: Yargı çevreleri yeniden belirlendi

Bakırköy merkezli narkotik operasyonu: 18 tutuklama

Dijital dünyada bilinçli büyümek: Ülkeler yaş kısıtlamalarıyla yeni bir dengelenmiş model arayışında

Şubat ayında kapasite kullanım oranı yüzde 73,5 oldu

5 ilde suç çetelerine operasyon: 40 şüpheli yakalandı

Hem ibadet hem hizmet: Fırıncıların Ramazan mesaisi

15 ilde organize suç örgütlerine operasyon: 140 şüpheli yakalandı

İhracat üretim maliyetleri ocakta yüzde 35’in üzerinde arttı

Brent petrol 71,80 dolardan işlem görüyor

Karacadağ'da dereler doldu taştı göletler suya doydu

Yahudi "Tepelerin Gençliği" çetesi Filistinlilere yönelik 60’tan fazla saldırıyı üstlendi

Batman'ın bir ilçesinde ilk kez hatimle teravih namazı kılındı

"Yüzyılın Sosyal Konut Projesi"nde 3 il için kura heyecanı

İstihdam endeksi yıllık yüzde 1,1 arttı

Gaziantep’te kanser tedavisinde modern cerrahi dönemi

Gaziantep’te göçmen kaçakçılarına operasyon: 1 tutuklanma

Batman'da otobüs bagajından 3 kilo 220 gram metamfetamin çıktı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Uzmanından kritik uyarı: Göz tembelliğinde erken teşhis çok önemli

Eyüpsultan Devlet Hastanesi’nde GETAT Kliniği hizmete açıldı

Bakan Kacır: Malatya'da 29 milyar liralık yatırımın ve 22 bin 835 istihdamın önünü açtık

Bakan Tekin, Artvin’de Çoruh İlkokulu’nu ziyaret etti

Dicle Elektrik: Tarımsal sulamada kaçak elektrik kullanımı 5 milyar kWh 'ye ulaştı

Mukabele geleneği her yaştan vatandaşı camilerde bir araya getiriyor

Gaziantep'te aranan 19 şüpheli yakalandı