• BIST 100

    16139,48%-2,69
  • DOLAR

    43,96% 0,05
  • EURO

    51,49% -0,88
  • GRAM ALTIN

    7590,72% 2,09
  • Ç. ALTIN

    12213,23% -2,50

Gaziantep’te diyabetli çocuklar için özel etkinlik

18 Kasım 2023, Cumartesi 11:15
18 Kasım 2023, Cumartesi 11:15
Gaziantep’te diyabetli çocuklar için özel etkinlik
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Gaziantep’te diyabetli çocuklar için özel etkinlik

Gaziantep Medical Point Hastanesi, diyabet hastalığına dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak için küçük yaşta diyabet rahatsızlığı yaşayan çocuklar için özel etkinlik düzenledi.
Gaziantep Medical Point Hastanesi, diyabet hastalığına dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak için küçük yaşta diyabet rahatsızlığı yaşayan çocuklar için özel etkinlik düzenledi. Etkinlikte, çocuklara diyabet hastalığı ile ilgili bilgi verildi, sağlıklı beslenme ve egzersiz önerileri sunuldu. Ayrıca, çocuklar için canlı müzik eğlencesi, eğlenceli oyunlar ve hediyeler hazırlanarak diyabetik yiyeceklerden oluşan bir kokteyl gerçekleştirildi.

Etkinliğe katılan çocukların aileleri de diyabet hastalığı ile ilgili bilinçlendirildi. Hastane yetkilileri, diyabetin erken tanı ve tedavi ile kontrol altına alınabilecek bir hastalık olduğunu, ancak ailelerin çocuklarının sağlığına dikkat etmesi gerektiğini vurguladı. Ailelere, çocuklarının kan şekeri seviyelerini düzenli olarak ölçmeleri, beslenme alışkanlıklarını değiştirmeleri ve fiziksel aktiviteyi artırmaları tavsiye edildi.

“Bu özel günün herkesin farkına varması için çaba gösteriyoruz”
Medical Point Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Ekber Şahin, diyabet hastalığının tüm dünyada ve ülkemizde büyük bir sorun olduğunu belirterek, “Hastanede tedavi gören diyabetli çocuklar ve aileleri için bir etkinlik gerçekleştirdik. 14 Kasım Dünya Diyabet Günü, her yerde çeşitli faaliyetler yapılmakta. Biz de hastanemizde diyabetli olan ve diyabet nedeniyle tedavi gören çocuklarımızı davet ederek farkındalık oluşturmak istedik. Bu sebeple böyle bir organizasyon yaptık. Çocuklarımızı ve ailelerini buraya davet ettik ve güzel bir etkinlik yapıyoruz. Bu özel günün herkesin farkına varması için çaba gösteriyoruz” dedi.

“Diyabet bir hastalık değil, bir yaşam tarzı değişikliği”
Diyabetli çocukların sağlıklı bir yaşam sürdürebilmeleri için neler yapmaları gerektiğini anlatan Çocuk Endokrinolojisi Doç. Dr. Murat Doğan, “Diyabet bir hastalık değil, bir yaşam tarzı değişikliği. Diyabetli çocukların egzersiz, insülin ve beslenme konusunda daha dikkatli olmaları gerekiyor. Ayrıca düzenli olarak sağlık kontrollerine gitmeleri gerekmektedir. Diyabet bugün yarın geçecek bir hastalık olarak düşünülmemesi gerekiyor. Diyabet tamamen ortadan kaldırılması için çalışmalar devam etmektedir. Ancak bu süreçte çocukların böbrek, göz ve sinir sistemlerinin zarar görmemesi için gerekli önlemlerin alınması gerekmektedir” ifadelerini kullandı.

“Diyabet hayat boyu öğrenilmesi ve takip edilmesi gereken bir durum”
Diyabetli çocuklara yönelik motivasyon etkinliği düzenlediklerini söyleyen Beslenme ve Diyet Uzmanı Diyetisyen Özlem Güleçoğlu ise sağlıklı beslenmenin önemini vurguladı. Güleçoğlu, “Diyabetli çocukların yaşam kalitesini artırmak için karbonhidrat sayımı eğitimi vermekteyiz. Böylece istedikleri besinleri uygun miktarlarda tüketebilirler. Diyabet hayat boyu öğrenilmesi ve takip edilmesi gereken bir durumdur. Besin tüketimindeki farklılıkların, hareketsiz yaşamın ve genetik yatkınlıkların diyabet riskini artırıyor. Diyabet artışını önlemek için hareketli bir yaşam sürmek ve beslenmeye dikkat etmek gerekiyor. Ailelerin de bu konuda çocuklarına destek olmaları gerekmektedir” dedi.

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

İşgalciler Lübnan'a saldırılarını sürdürüyor: Sınırdaki 59 köye tahliye emri

Devrim Muhafızları: Dubai'de 40 ABD askeri öldürüldü

HAMAS'tan Lübnan'a saldırıya tepki: Sorumlu siyonist rejim

ABD'den 14 ülkedeki vatandaşlarına "hemen ayrılın" çağrısı

ABD'nin Riyad Büyükelçiliğine İHA saldırısı: Trump'tan tehdit

Kastamonu’da trafik denetimlerinde 20 araca ceza

İzmir’de 28 düzensiz göçmen yakalandı

Şubat ayı enflasyon verileri bugün açıklanacak

Günlük kanser tarama sayısı en yüksek seviyeye ulaştı

İran operasyonunda 6 Amerikalı asker öldü

İran, operasyonun 13'üncü dalgasını başlattı: "Düşman için güzel günleri sona erdi"

Genç Umut Kervanı’nın Ramazan ayı yardımları devam ediyor

Bakan Gürlek’ten Fatma Nur Çelik paylaşımı: Sorumlular hukuk önünde hesap verecek

İran Devrim Muhafızlarından "Hürmüz Boğazı" uyarısı

İran'ın avladığı IHA'lar düşmanın savaş aklını felç ediyor

Hürmüz Boğazı krizi Avrupa'yı vurdu: Gaz fiyatları gün içinde yüzde 48 yükseldi

Petro'dan Orta Doğu için acil barış çağrısı: Bir an önce uluslararası hukuka saygı ilkesine geri dönülmeli

Milli Eğitim Bakanlığından Çekmeköy’deki olaya ilişkin açıklama

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ve yardımcısı tutuklandı

BAE ve Katar, ABD'yi ikna etmeye çalışıyor

Nijerya'da Lassa ateşi salgın alarmı: 10 sağlık çalışanı hayatını kaybetti

Ankara'da 16 yıldır Ramazan ayı boyunca yüzlerce öğrenciye ücretsiz iftar veriliyor

Pezeşkiyan: Savaş koşullarında hizmet vermek bir cihat örneğidir

Fransa'dan nükleer silah açıklaması: Nükleer başlık sayısı artırılacak

İran, savaşta 500'den fazla noktayı hedef aldı

Rusya'dan 3. Dünya Savaşı uyarısı

Benzin ve motorine zam bekleniyor

İsviçre: Diplomatik kanallar halen aktif

Katar doğal gaz üretimini askıya aldı

Umman Körfezi'nde beş gemiye yönelik saldırıda 2 ölü

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


İşgalciler Lübnan'a saldırılarını sürdürüyor: Sınırdaki 59 köye tahliye emri

Devrim Muhafızları: Dubai'de 40 ABD askeri öldürüldü

HAMAS'tan Lübnan'a saldırıya tepki: Sorumlu siyonist rejim

ABD'den 14 ülkedeki vatandaşlarına "hemen ayrılın" çağrısı

ABD'nin Riyad Büyükelçiliğine İHA saldırısı: Trump'tan tehdit

Kastamonu’da trafik denetimlerinde 20 araca ceza

İzmir’de 28 düzensiz göçmen yakalandı