• BIST 100

    14915,65%1,02
  • DOLAR

    43,12% 0,21
  • EURO

    50,20% -0,08
  • GRAM ALTIN

    6245,46% 0,83
  • Ç. ALTIN

    10147,72% 0,77

Gaziantep’te diyabetli çocuklar için özel etkinlik

18 Kasım 2023, Cumartesi 11:15
18 Kasım 2023, Cumartesi 11:15
Gaziantep’te diyabetli çocuklar için özel etkinlik
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Gaziantep’te diyabetli çocuklar için özel etkinlik

Gaziantep Medical Point Hastanesi, diyabet hastalığına dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak için küçük yaşta diyabet rahatsızlığı yaşayan çocuklar için özel etkinlik düzenledi.
Gaziantep Medical Point Hastanesi, diyabet hastalığına dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak için küçük yaşta diyabet rahatsızlığı yaşayan çocuklar için özel etkinlik düzenledi. Etkinlikte, çocuklara diyabet hastalığı ile ilgili bilgi verildi, sağlıklı beslenme ve egzersiz önerileri sunuldu. Ayrıca, çocuklar için canlı müzik eğlencesi, eğlenceli oyunlar ve hediyeler hazırlanarak diyabetik yiyeceklerden oluşan bir kokteyl gerçekleştirildi.

Etkinliğe katılan çocukların aileleri de diyabet hastalığı ile ilgili bilinçlendirildi. Hastane yetkilileri, diyabetin erken tanı ve tedavi ile kontrol altına alınabilecek bir hastalık olduğunu, ancak ailelerin çocuklarının sağlığına dikkat etmesi gerektiğini vurguladı. Ailelere, çocuklarının kan şekeri seviyelerini düzenli olarak ölçmeleri, beslenme alışkanlıklarını değiştirmeleri ve fiziksel aktiviteyi artırmaları tavsiye edildi.

“Bu özel günün herkesin farkına varması için çaba gösteriyoruz”
Medical Point Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Ekber Şahin, diyabet hastalığının tüm dünyada ve ülkemizde büyük bir sorun olduğunu belirterek, “Hastanede tedavi gören diyabetli çocuklar ve aileleri için bir etkinlik gerçekleştirdik. 14 Kasım Dünya Diyabet Günü, her yerde çeşitli faaliyetler yapılmakta. Biz de hastanemizde diyabetli olan ve diyabet nedeniyle tedavi gören çocuklarımızı davet ederek farkındalık oluşturmak istedik. Bu sebeple böyle bir organizasyon yaptık. Çocuklarımızı ve ailelerini buraya davet ettik ve güzel bir etkinlik yapıyoruz. Bu özel günün herkesin farkına varması için çaba gösteriyoruz” dedi.

“Diyabet bir hastalık değil, bir yaşam tarzı değişikliği”
Diyabetli çocukların sağlıklı bir yaşam sürdürebilmeleri için neler yapmaları gerektiğini anlatan Çocuk Endokrinolojisi Doç. Dr. Murat Doğan, “Diyabet bir hastalık değil, bir yaşam tarzı değişikliği. Diyabetli çocukların egzersiz, insülin ve beslenme konusunda daha dikkatli olmaları gerekiyor. Ayrıca düzenli olarak sağlık kontrollerine gitmeleri gerekmektedir. Diyabet bugün yarın geçecek bir hastalık olarak düşünülmemesi gerekiyor. Diyabet tamamen ortadan kaldırılması için çalışmalar devam etmektedir. Ancak bu süreçte çocukların böbrek, göz ve sinir sistemlerinin zarar görmemesi için gerekli önlemlerin alınması gerekmektedir” ifadelerini kullandı.

“Diyabet hayat boyu öğrenilmesi ve takip edilmesi gereken bir durum”
Diyabetli çocuklara yönelik motivasyon etkinliği düzenlediklerini söyleyen Beslenme ve Diyet Uzmanı Diyetisyen Özlem Güleçoğlu ise sağlıklı beslenmenin önemini vurguladı. Güleçoğlu, “Diyabetli çocukların yaşam kalitesini artırmak için karbonhidrat sayımı eğitimi vermekteyiz. Böylece istedikleri besinleri uygun miktarlarda tüketebilirler. Diyabet hayat boyu öğrenilmesi ve takip edilmesi gereken bir durumdur. Besin tüketimindeki farklılıkların, hareketsiz yaşamın ve genetik yatkınlıkların diyabet riskini artırıyor. Diyabet artışını önlemek için hareketli bir yaşam sürmek ve beslenmeye dikkat etmek gerekiyor. Ailelerin de bu konuda çocuklarına destek olmaları gerekmektedir” dedi.

“Gazeteciliğin Yolculuğu” fotoğraf sergisi ziyarete açıldı

İstanbul ve Gürbulak’ta uyuşturucu operasyonu

Dr. Gökşenoğlu: Donuk omuz kalıcı hareket kısıtlılığına yol açabilir

34 ilde FETÖ operasyonu: 77 şüpheli yakalandı, 43'ü tutuklandı

Meteoroloji'den 48 il için "sarı" kodlu uyarı

Suriye ordusu: Şeyh Maksud Mahallesi tamamen temizlendi

HÜDA PAR Isparta İl Başkanı Demir'den 10 Ocak mesajı

X, İran bayrağının görselini değiştirdi

Kışın doğal antibiyotiği: Kelle paça

Gazze'de ekipman engeli: Enkaz altından çıkarılamayan 10 bin şehit

Kars’ta yolcu otobüsü kargo kamyonuna çarptı: 9 yaralı

Siyonist rejimin dost durağı: 2025'te 1,5 milyon Yahudi BAE'yi ziyaret etti

UNRWA'nın "Gazze dışı personel" kararı tepki çekti: "Bu bir idari infaz"

İngiltere, Ukrayna'ya asker gönderme ihtimaline hazırlanıyor

Gaziantep'te aranan 18 şüpheli yakalandı

Trump'tan İran'a tehdit, Suriye'ye "barış" mesajı ve Grönland çıkışı

HAMAS: İkinci aşamaya hazırız, Gazze'yi Filistinli bir yönetim devralmalı

Bakan Fidan: Halep'te paralel yapı ortadan kalkacak

Akdeniz'de 4,1 büyüklüğünde deprem

Suriye ordusu Şeyh Maksud'da kontrolü büyük ölçüde sağladı

Malatya-Adıyaman yolu kar nedeniyle kapandı

Soğuk ve fırtına Gazze'de felaketi derinleştiriyor

Maduro'yu kaçıran ABD, Venezuela petrolünü masada paylaştı

BUDO seferlerine fırtına engeli

Erzurum’da 71 öğrenciye hafızlık belgesi takdim edildi

Uluslararası seviyede aranan şahıs sınır kapısında yakalandı

Batman’da pikap ile kamyonetin çarpıştığı kazada 1 yaralı

Kocaeli’de hırsızlık suçundan 19 yıl hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

Adana'da kontrolden çıkan otomobil kaza yaptı: 3 yaralı

AB: Rusya’nın Oreşnik saldırısı AB ve ABD’ye uyarı niteliğinde

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


“Gazeteciliğin Yolculuğu” fotoğraf sergisi ziyarete açıldı

İstanbul ve Gürbulak’ta uyuşturucu operasyonu

Dr. Gökşenoğlu: Donuk omuz kalıcı hareket kısıtlılığına yol açabilir

34 ilde FETÖ operasyonu: 77 şüpheli yakalandı, 43'ü tutuklandı

Meteoroloji'den 48 il için "sarı" kodlu uyarı

Suriye ordusu: Şeyh Maksud Mahallesi tamamen temizlendi

HÜDA PAR Isparta İl Başkanı Demir'den 10 Ocak mesajı