-
BIST 100
18581,31%0,24
-
DOLAR
45,30% 0,24
-
EURO
53,48% 0,56
-
GRAM ALTIN
6874,79% 0,87
-
Ç. ALTIN
11021,24% -0,26
Gaziantep'te Gazze yararına kermes
-
A+Buyut
-
A-Kucult
Gaziantep Şehitkamil ilçesinde bazı cami ve Kur’an kursları tarafından, zulüm altındaki Gazze için kermes düzenlendi.
Şehitkamil Müftülüğü'ne bağlı Hacı Medine Örs Camii ve Kur’an kursu ile Said Nursi Camii tarafından cami avlusunda düzenlenen kermesten elden edilen gelir, Gazze için bağışlanacak.
Cami görevlileri ve Kur'an kursu görevlileri tarafından organize edilen kermese cami cemaati ve mahalle sakinleri destek vererek, Gazze halkının yanında olduklarını göstermek istediklerini belirttiler.

Said Nursi Camii İmamı Bahri Yılmaz
"Filistin için buradayız"
Kermes hakkında bilgi veren Said Nursi Camii İmamı Bahri Yılmaz "Bu kermesimizin mimarları Hacı Medine Örs Camii cemaatimiz ve Hacı Medine Örs Kur'an Kursu'nda fahri olarak görev yapan bayan kardeşlerimizdir. Bu işin mihmandarı da Medine Örs Camii imam Hatibi Ömer hocamızdır. Biz de kendisine yardımcı olmak amacıyla buradayız. Derdi Gazze olanları çağırdılar. Bizim de derdimiz Gazze, sevdamız Kudüs’tür. Bu yüzden buradayız. Gazze için, Filistin için, Mescid-i Aksa için buradayız. Bu konuda emeklerini inkâr edemeyeceğimiz ablalarımız ve bacılarımız en büyük desteği verenlerdir. Kendilerine teşekkür ediyoruz. Burada bulunarak Gazze’nin yanında olduğumuzu, kalplerimizin Gazze için attığını göstermek istiyoruz." ifadelerini kullandı.
Yılmaz, kermesin pazar akşamı sona ereceğini belirterek, "Burada toplanan bütün gelir, Türkiye Diyanet Vakfı aracılığıyla Gazze’deki kardeşlerimize ulaştırılacak. Onların derdine bir nebze olsun derman olabilirsek ne mutlu bize. Burada hiçbir karşılık beklemeden çalışan ve Gazze için destek veren tüm kardeşlerimize ayrı ayrı teşekkür ediyoruz." şeklinde konuştu.
"Boykotu hayatımızın her alanına yansıtmalıyız"
Gazze'ye destek konusunda boykotun önemine de değinen Yılmaz, israile destek verdiği ifade edilen ürünlerin alınmaması gerektiğini belirterek "İnsanımızın ‘Ben almazsam ne olacak?’ demesiyle olmuyor. Bugün burada bu kermesi düzenleyerek karınca misali biz de Gazze’nin yanında olduğumuzu gösteriyoruz. Boykot ürünlerinin alınmaması, İsrail için bir zarar; boykot olmayan ürünlerin tercih edilmesi ise Gazze için bir kazançtır." dedi.
Boykotun küçümsenmemesi gerektiğini vurgulayan Yılmaz, şunları kaydetti: "Boykotu önemsemek ve hayatımızın her anına yansıtmak lazım. Sadece bir ürünü değil, israile destek verdiği belirtilen hiçbir ürünü almamak gerektiğini düşünüyoruz. Bunun Müslümanın şiarı ve en büyük sorumluluklarından biri olduğuna inanıyoruz. Gazze'nin yanındayız ve melun terör örgütü israilin karşısında olduğumuzu buradan bir kez daha ifade ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Hacı Medine Örs Camii imamı Ömer Yıldırım
"Gazze ve Filistin'deki kardeşlerimiz için buradayız"
Hacı Medine Örs Camii imamı Ömer Yıldırım, "Gazze ve Filistin'deki kardeşlerimiz için buradayız. Bu sene düzenlediğimiz üçüncü kermesimiz olacak elhamdülillah. Bu kermesimize katkı sağlayan bütün esnaf kardeşlerimize ve cami hocalarımızdan Allah razı olsun. Elimizden geldiği kadar Gazze'nin yanında olduğumuzu gösteriyoruz elhamdülillah. Gazze'ye katkı minvalinde bize destek çıkan bütün kardeşlerimizden Allah razı olsun." dedi. (İLKHA)
Battalgazi Belediye Başkanı Taşkın: Taştepe yeni Malatya'nın gözbebeği olacak
Macaristan'da Başbakan Magyar yemin ederek göreve başladı
Muğla’da uyuşturucu operasyonu: 4 kişi tutuklandı
Nisan ayında havayolunda yılın en yoğun yolcu trafiği gerçekleşti
Putin, Slovakya Başbakanı Fico'yu Kremlin'de kabul etti
Şanlıurfa’da HÜDA PAR Karaköprü İlçe Kongresi gerçekleştirildi
Danimarka'da yeni hükümeti kurma çalışmaarı devam ediyor
Gaziantep'te Gazze yararına kermes
Şırnak'ta 139 Hacı adayı dualarla kutsal topraklara uğurlandı
Rusya: Ukrayna 8 bin 970 kez ateşkesi ihlal etti
İstanbul’da baraj doluluk oranı yüzde 71,95 oldu
Cumhurbaşkanı Erdoğan, IKBY Başbakanı Barzani ile görüştü
Bursa’da orman yangınlarına karşı kapsamlı tatbikat başlatıldı
MAZLUMDER: Özbek alim Musa Salih’in Özbekistan’a iadesi durdurulmalıdır
Küresel Sumud Filosu’ndan alıkonan aktivistler serbest bırakılıyor
Türkiye ile Polonya arasında bilimsel araştırma alanında mutabakat zaptı imzalandı
İran Hürmüz'de geri adım atmıyor
DSÖ Genel Direktörü Ghebreyesus’tan Tenerife halkına hantavirüs mesajı
OSTİMTECH Ar-Ge İnovasyon Proje Pazarı’nda genç girişimciler projeleriyle yarıştı
Batman'da park halindeki otomobil yandı
Gaziantep'te sokak satıcılarına operasyon: Uyuşturucu ve silah ele geçirildi
HÜDA PAR'dan Bursa'daki yerel ve ulusal medyaya ziyaret
13 yaşındaki hafız minbere çıktı, cemaati mest etti
Gaziantep merkezli 7 ilde uyuşturucu operasyonu
Van'da sokak köpeği sorunu can yakıyor: 10 günde üçüncü vaka
İletişim Başkanı Duran: Dijital okuryazarlık büyük önem taşıyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan, BAE Devlet Başkanı Al Nahyan ile görüştü
HÜDA PAR Antalya İl Teşkilatı, Kumluca’da sorunların çözümü için bir dizi görüşme gerçekleştirdi
Belçika’dan Türkiye’ye ekonomik misyon ziyareti gerçekleştirilecek
Türkiye ve Polonya arasında yükseköğretimde yeni dönem
Yükleniyor







