• BIST 100

    10720,36%-0,06
  • DOLAR

    41,81% 0,21
  • EURO

    48,58% 0,39
  • GRAM ALTIN

    5396,00% 1,10
  • Ç. ALTIN

    8923,84% -1,56

Gaziantep’te geleceğin ressamları yetişiyor

30 Temmuz 2024, Salı 10:08
30 Temmuz 2024, Salı 10:08
Gaziantep’te geleceğin ressamları yetişiyor
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Gaziantep’te geleceğin ressamları yetişiyor

Gaziantep’te resim alanında yetenekli olan çocuklar, gençler ve kadınlar, sosyal tesisleri ile gençlik merkezlerindeki atölyelerde geleceğe hazırlanıyor.
Gençlerin ve çocukların yeteneklerini geliştirmelerine büyük imkan sağlayan Şahinbey Belediyesi, öğrencilere yeni hobiler edinmeleri için imkanlar oluşturmaya devam ediyor. Bu kapsamda Şahinbey Belediyesi tarafından Binevler Sosyal Tesisi’nde açılan resim kursuna katılan çocuklar, gençler ve kadınlar, kursta eğitim görerek resim yapmayı öğreniyorlar. Resim sanatına ilgisi olan ancak bilgisi olmayanlar, kursta resim konusuna dair birçok şey öğrenme imkanı buluyor. Karakalem resim kursuna katılan kursiyerler hem eğitim görüyor hem de günün stres ve sıkıntısını resim yaparak atıyor.
Kursa katılan çocuklar, gençler ve kadınlar hem eğitim görüyor hem de yapmış oldukları birbirinden güzel resimleriyle ressamlara taş çıkartıyor. Yaşamlarının içine sanatı dahil eden çocuk, genç ve yetişkin her yaştan kursiyerler, resim kursunda verilen eğitimler sayesinde ressam yolunda emin adımlarla ilerliyor. Resim kursunda eğitim alan kursiyerler, sanatla iç içe bir ortamda temel resim teknikleri ve uygulama çalışmaları yapıyor. Aldıkları eğitim çerçevesinde yaptıkları resimlerle kendilerine hayranlık uyandıran kursiyerler, haftanın 5 günü kursa katılıyor. Yağlı boya ve sulu boya çalışmaları yapan kursiyerler, 6 aylık eğitimin ardından da çok başarılı eserler üretiyorlar. Ayrıca kursiyerler, burada yapmış oldukları resimleri hem satarak aile ekonomisine katkı sağlıyor hem de yakın dostlarına hatıra olarak hediye ediyor. Bunun yanı sıra kursa katılan kursiyerler, günün stres ve sıkıntısını resim yaparak atıyor, gönüllerince eğleniyorlar. Düzenlenen kurslarda hayli mesafe kat eden kursiyerler, yağlı resim, guaj boya ve kumlama gibi kategorilerde eğitim alıyor. 3 ayrı yaş kategorisinde gerçekleşen eğitimler ücretsiz olarak veriliyor. Ortak noktaları içlerinde kalan resim sevgisini yıllar sonra tuvalle buluşturmak olan yetişkinlerin kimi ev hanımı kimi emekli bireylerden oluşurken, ortaya çıkarılan eserler görsel şölene oluşturuyor. Haftanın 5 günü verilen derslerde kursiyerlere görmek ve bakmak arasındaki ayrım, gördüğünü doğru olarak algılamak, renklendirme ve soyutlama uygulamaları farklı tekniklerle öğretiliyor. Kursa katılan kursiyer ortaokul ve lise öğrencileri, hedeflerindeki üniversite ve okulların güzel sanatlar bölümüne girmek için eğitim alıyor.
Resim kursuna katılan kursiyerler, resim yapmanın hayatlarının bir parçası olduğunu ifade ederek kurs sayesinde çok güzel tuvaller yaptıklarını dile getirdiler.

“Resim yapmayı daha çok seviyordum”
Resim kursuna Güzel Sanatlar Fakültesine hazırlanmak için geldiğini belirten kursiyerlerden Emel Ayvaz, “Hocalarımızın sayesinde resim kursunda kendimi daha iyi geliştirmeme katkı sağladım. Bize bu imkanları sunan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’na çok teşekkür ederim. Resim yapmaya karşı ilgim daha fazlaydı. Resim yapmayı daha çok seviyordum. Derselere yönelik bir ilgim yoktu. Derslerden daha çok resim yapmaya ilgim vardı. Kurs hocamız da bu yönümüzü görerek elimi tuttu, bırakmadı. Bu konuda bana yardımcı oldu” dedi.

“Bana resim yapmayı öğreten hocamıza çok teşekkür ediyorum”
5 yıldır Binevler Sosyal Tesisi’nde açılan kurslara katıldığını belirten Sümeyye Erdem, “Binevler Sosyal Tesisinde resim kursuna geliyorum. Binevler Sosyal Tesisinde birçok kursa katıldım ve resim kursuna geldiğimde ilk önce kara kalemle başladım. Daha sonra kendimi geliştirdim. Tuval yapmaya başladım. Burada birçok tuval yapıyoruz. Bana resim yapmayı öğreten hocamıza çok teşekkür ediyorum. Böyle bir tesisi ve kursu açtığı için Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’na da teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

“Resim kursunda birbirinden güzel tuvaller yaptım”
Resim yapmayı çok sevdiğini belirten Miray Özhilal, “Bunun içinde iki yıldır Binevler Sosyal Tesisine geliyorum. Resim kursunda da kendimi çok geliştirdim. Resim kursunda birbirinden güzel tuvaller yaptım. Resim konusunda kendimi oldukça geliştirdim. Hocama çok teşekkür ediyorum. Bu imkanı bize sunan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’na da çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Kastamonu'da midibüs kazası: 25 yaralı

ABD’de fırtına beklentisi nedeniyle olağanüstü hal ilan edildi

ABD'den Kanada'ya 26 adet HIMARS satışına onay

Mısır: Gazze konulu zirveye 20'den fazla lider katılacak

Rusya’dan Ukrayna'nın enerji altyapısına saldırı

Malatya'da uyuşturucudan 2 tutuklama

Motosikletin çarptığı yaya yaralandı

Hür Gençlik Mersin’den “Parklar Bizim, Gençlik Bizim” etkinliği

Çanakkale'de açıklarında tekne alabora oldu: 3 ölü

ABD'de silahlı saldırı: 4 ölü, 12 yaralı

Madagaskar'da sokaklar yeniden karıştı

Kosova'da hükümeti kurma göreve mevcut Başbakan Albin Kurti'ye verildi

Zelenskiy ile Trump Ukrayna'nın hava savunmasının güçlendirilmesini görüştü

Filipinler'de 6 büyüklüğünde deprem

Otomobil ile kamyonet çarpıştı: 3 yaralı

Türkiye ile Suriye arasında güvenlik konulu toplantı yarın Ankara'da yapılacak

ABD Büyükelçiliği önündeki Gazze nöbeti 52. günde sona erdi

Malatya'da bir işçi inşaattan düşerek yaralandı

10'uncu Alimler Buluşmasının 1 ve 2'nci oturumları gerçekleştirildi

Malatya'da Bed-i Besmele ve Âmin Alayı etkinliği düzenlendi

Bakan Fidan, Azerbaycanlı mevkidaşı Bayramov ile görüştü

Gazze Şeridi'ne can kaybı 67 bin 682'ye ulaştı

Prof. Dr. Vechi Sönmez: Bugün Müslümanların içerisinde olduğu en büyük sıkıntı aile kurumudur

Yetimler Vakfı, Ankara’da yetim çocukları sevindirdi

ABD'den Çin'e yüzde 100 ek gümrük vergisi kararı

Yazar Muhammed Şakir: Ümmet bütünlüğünden koparma girişimlerinde Kürt Milliyetçiliği bir araç olarak kullanılıyor

Beyaz Önlük Giyme Töreni'nde Gazzeli sağlık çalışanlarının fedakarlığına dikkat çekildi

Gaziantep'te çeşitli suçlardan aranan 32 kişi yakalandı

Iğdır-Ağrı hudut hattında 32 kilogram uyuşturucu ele geçirildi

ABD'de mühimmat tesisi patlamasında kayıp 18 kişi aranıyor

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Kastamonu'da midibüs kazası: 25 yaralı

ABD’de fırtına beklentisi nedeniyle olağanüstü hal ilan edildi

ABD'den Kanada'ya 26 adet HIMARS satışına onay

Mısır: Gazze konulu zirveye 20'den fazla lider katılacak

Rusya’dan Ukrayna'nın enerji altyapısına saldırı

Malatya'da uyuşturucudan 2 tutuklama

Motosikletin çarptığı yaya yaralandı