• BIST 100

    9185,9%-1,65
  • DOLAR

    39,54% 0,16
  • EURO

    45,50% 0,15
  • GRAM ALTIN

    4308,22% 0,18
  • Ç. ALTIN

    6938,21% 0,13

Gaziantep’te hayvanlar kış uykusunu unuttu

05 Aralık 2023, Salı 10:35
01 Ocak 0001, Pazartesi 12:00
Gaziantep’te hayvanlar kış uykusunu unuttu
Tarih: 10:35 - 05 Aralık 2023
Güncelleme: 12:00 - 01 Ocak 0001

Gaziantep’te hayvanlar kış uykusunu unuttu

Türkiye’nin en büyük, Avrupa’nın ikinci ve dünyanın 4’üncü büyük hayvanat bahçesi olan Gaziantep Hayvanat Bahçesi’ndeki hayvanlar bu yıl kış uykusuna yatmadı.
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi sakinlerinden ayı, yılan, oklu kirpi, sırtlan, kaplumbağa gibi hayvanlar kış uykusunu unuttu. Doğada çekildikleri mağara ve inlerinde beslenme ihtiyacını azaltmak amacıyla 2,5 ila 3 aya yayılmış bir dönemi uyku halinde geçiren ayılar hayvanat bahçesindeki konfor ve sıcaklıktan dolayı bu yıl da kış uykusuna yatmadı. Hayvanat bahçesi görevlileri tarafından bakımları yapılan ve kışlık öğünlerle beslenen ayılar, gün boyu oyunlar oynayarak ziyaretçilerin de ilgisini çekiyor. Yaklaşık 350 tür ve 8 binden fazla hayvanın barındığı hayvanat bahçesindeki ayılar, dengeli beslendikleri için kış uykusuna yatmıyor.

“Kışla birlikte hayvanlara daha çok enerji verecek besinler vermeye başladık”
Hayvanat bahçesindeki ayılar, yılanlar, oklu kirpiler, sırtlanlar ve bunun gibi bazı hayvanların düzenli beslendikleri için kış uykusuna yatmadıklarını söyleyen Büyükşehir Belediyesi Doğal Hayatı Koruma ve Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Celal Özsöyler, “Burası Türkiye’nin en büyük Avrupa’nın 3. dünyanın ise 4. olan ve 350 türden 8 bin tane canlının yaşadığı doğal yaşam alanıdır. Burada Afrikalı hayvanları görebileceğiniz safari alanımız bunun yanında zooloji doğa müzemiz, akvaryumlarımız ve değişik türlerin bulunduğu bir doğal yaşam merkezindeyiz. Tabi buraya da artık kış geldi. Kışla birlikte hayvanlara daha çok enerji verecek, kendilerini kışın daha çok sıcak tutacak besinler ve rasyon ile beslemeye başladık. Yalnız doğal yaşam merkezlerinde özellikle ayılar, yılanlar, oklu kirpiler, sırtlanlar ve bunun gibi bazı hayvanlarda ise kış uykusuna yatan türler var. Bu hayvanlar sürekli doğada yem bulamadıkları için kendi fizyolojilerini ve vücut ısılarını minimum seviyeye indirip uyuyan hayvanlar ama doğal yaşam merkezimizde kendilerini düzenli olarak rasyonlarla beslediğimiz için bu hayvanlar burada uykuya yatmıyorlar ve doğal olarak yaşamlarını sürdürüyorlar” dedi.

“Yazlık ve kışlık menüleri olduğu için burada kış uykusuna yatmıyorlar”
Doğal Yaşam Parkında bulunan hayvanların yazlık ve kışlık menüleri olduğu için uykuya yatmadıklarını aktaran Özsöyler, “Bu hayvanlar doğadan yakalanan hayvanlar olmadığı için geldikleri hayvanat bahçelerinde de uykuya yatmamışlardır ondan dolayı uykuya yatmıyorlar. Normal olarak bunlar kış süresince 2.5-3 ay kadar fizyolojik ihtiyaçlarını sıfıra indirerek en düşük seviyede yatabiliyorlar. Bu hayvanlar yem bulamadıkları için uyuyorlar. Eğer ki doğada da yem bulmuş olsalar onlarda uykuya dalmazlar. Burada biz yazlık ve kışlık menüleri belirli olduğu için burada kış uykusuna yatmıyorlar” diye konuştu.

ABD'li albay "israil karşıtı" açıklamaları gerekçesiyle görevden alındı

Dışişleri Bakanlığından siyonist rejime tepki

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Iraklı mevkidaşı Hüseyin ile görüştü

Trabzon'da çay yüklü kamyonet devrildi: 9 yaralı

HÜDA PAR: Türkiye, İran ve Pakistan arasında stratejik bir pakt ve güç birliği kurulmalı

Freni patlayan kamyonet araca çarptıktan sonra evin bahçesine girdi: 4 yaralı

HÜDA PAR Milletvekili Dinç, Mısır dönüşü konuştu: Kudüs için malımız da kanımız da feda olsun!

Finans ve ekonomide yapay zekâ İstanbul'da tartışıldı

İran Atom Enerjisi Kurumu Başkanı: Nükleer tesislerin durumu iyi

İşgalciler, Bureyc kampını bombaladı: 10 şehit

Kütahya'da 3.6 büyüklüğünde deprem

Umman Körfezi'nde iki petrol tankeri çarpıştı

Benzin ve motorine zam

Aliyev, Türkiye'ye gelecek

Mardin’de soğan hasadı başladı: Çiftçi emeğinin karşılığını alamamaktan şikayetçi

Bingöl'de dağ keçisi çobanlara eşlik etti

Rusya: Ukrayna’da iki yerleşim birimini ele geçirdik

Adana'da park halindeki 2 araç yandı

Gazze'de işgalin bugünkü saldırılarında 47 kişi şehit oldu

Gaziantep'te av yasağına uymayan bir şahıs yakalandı

Şanlıurfa'da Barutçu Hanı’nda restorasyon çalışmaları başladı

Karlıova’da çatı katında yangın paniği

Diyarbakır'da trafik kazası: 2 yaralı

Guterres, Gazze’de yardım bekleyenlerin katledilmesiyle ilgili soruşturma istedi

Mehdi el-Meşhat: İran kolay hedef değil

Şanlıurfa’da isyanın yaşandığı cezaevi yıkılıyor

Yerinde dönüşüm ve hibe-kredileri için son gün 30 Haziran

Bingöl'de 15.300 kök kenevir ele geçirildi

Son 24 saatte 144 şehit: Gazze Şeridi'nde şehit sayısı 55 bin 637'yi aştı

Hamanei: ABD’nin müdahalesi telafisi olmayan zararlara yol açacaktır

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


ABD'li albay "israil karşıtı" açıklamaları gerekçesiyle görevden alındı

Dışişleri Bakanlığından siyonist rejime tepki

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Iraklı mevkidaşı Hüseyin ile görüştü

Trabzon'da çay yüklü kamyonet devrildi: 9 yaralı

HÜDA PAR: Türkiye, İran ve Pakistan arasında stratejik bir pakt ve güç birliği kurulmalı

Freni patlayan kamyonet araca çarptıktan sonra evin bahçesine girdi: 4 yaralı

HÜDA PAR Milletvekili Dinç, Mısır dönüşü konuştu: Kudüs için malımız da kanımız da feda olsun!