• BIST 100

    10275,75%0,46
  • DOLAR

    39,81% 0,10
  • EURO

    46,90% 0,33
  • GRAM ALTIN

    4274,45% 0,36
  • Ç. ALTIN

    6794,97% -0,20

Gaziantep’te kiracılardan sessiz zam eylemi

02 Ekim 2022, Pazar 11:25
01 Ocak 0001, Pazartesi 12:00
Gaziantep’te kiracılardan sessiz zam eylemi
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Gaziantep’te kiracılardan sessiz zam eylemi

Gaziantep’te kirada oturan bir grup vatandaş, 1 saat boyunca sessizce bekleyerek, kiralara fahiş zamlar yapan ev sahiplerine tepki gösterdi.

Gaziantep’te sosyal medya üzerinden örgütlenen bir grup kiracı, 100. Yıl Parkı’nda buluşarak eylem yaptı. Yaklaşık 15 kişilik grup, ellerinde ev sahiplerinin fahiş fiyatlarını ve memur, emekli gibi şartlar sunmasını eleştiren yazıların yer aldığı döviz ve pankartlarla 1 saat boyunca sessizce bekledi. Son 2 yılda 2-3 kat artan kira fiyatlarına tepki gösteren grup, kiracılardan yıllık ya da 6 aylık kira bedeli ile depozito ve emlakçı parasını peşin isteyen ev sahiplerine mesaj verdi.

'Aldığımız maaşın hemen hemen yarısı kiraya gidiyor'
Eylem hakkında bilgi veren Yakup Şekir, “Gaziantep’in Şahinbey ilçesinde kirada oturuyorum. Eylemin hiçbir siyasi amacı ya da ayağı yoktur. Biz sadece sesimizi devletimize ve ev sahiplerine duyurmaya çalışıyoruz' dedi.
'Önceden aldığım aylığın dörtte birini kiraya veriyordum, kalan para ile ailemi rahatlıkla geçindirebiliyordum. Ama şimdi aldığımız maaşın hemen hemen yarısı kiraya gidiyor' diye devam eden Şekir, 'Taşınmak istesen diğer ev sahipleri de aynı, fırsatçılık yapıyor. Ayrıca emlak komisyonları, depozito da var. 6 aylık kirasını peşin isteyenler ayrı bir dert' ifadelerini kullandı.
Ücreti artırmak istemeyen kiracılara karşı ev sahiplerinin 'Oğlum evlenecek, satacağız kurtarmıyor bizi' gibi hazır bahanelerle evi boşalttırdığını belirten Şekir, sokakta kalmak istemeyen insanların ise mecburen zamları kabul ettiğini kaydetti.

'Yeter artık bizi duyun'
Kiracılardan Meliha Dikmen ise 2-3 kat artan kira fiyatlarının yanı sıra ev sahiplerinin kiracılarda aradığı şartların da ağırlaşmaya başladığını belirterek, 'En büyük sorunumuz ev sahipleriyle. Kira konusunda anlaşamıyoruz. Yaklaşık bin TL kira ödediğimiz evin şimdiki kira ücret 3 bin ile 4 bin TL’yi buldu. Başka bir ev arasak bu kez diğer ev sahipleri fırsatçılık yapıyor. Yok memur şartı, yok emekli şartı diyorlar. Yeter artık bizi duyun' diye konuştu.
Kiracılar, Türkiye’nin son dönemdeki ekonomik sıkıntılarını fırsata dönüştürmek isteyen ev sahiplerini vicdanlı olmaya davet etti. Çevredeki vatandaşlar ise dövizlerin üzerindeki yazıları okuyup, ilgiyle eylemi izledi.
[gallery ids=',46189,46190,46191']

Brent petrol fiyatı 67,64 dolara geriledi

İşgalcilerin bu sabahki saldırılarında 14 Gazzeli şehit oldu

Bacak ağrısı bu hastalıkların habercisi olabilir!

Geçen yıl su ürünlerinde 3,8 milyar dolar elde edildi

Diyarbakır merkezli 5 İlde "Bungalov" operasyonu: 6 Tutuklama

Hafif ticari araç tıra çarptı: Aynı aileden 5 ölü

Bolu'daki otel yangını davasında ilk duruşma başladı

Bolu'da orman yangını

Bakan Yerlikaya: 15 suçlu ülkeye getirildi

Metan gazından hayatını kaybeden askerlerin sayısı 8'e yükseldi

Yeni haftada kavurucu sıcaklıklar etkili olacak

Muğla açıklarında 19 düzensiz göçmen yakalandı

CHP Genel Başkanı Özgür Özel hakkında 4 ayrı soruşturma

Dışişleri Bakanı Fidan, İranlı mevkidaşı Erakçi ile görüştü

Siyonist işgalciler Lübnan'a yoğun hava saldırıları düzenledi

Sürücünün direksiyon hâkimiyetini kaybettiği otomobil takla attı: 3 yaralı

Çin'den AB'ye misilleme

ABD'de meydana gelen selde 67 ölü, 11 kayıp

Almanya'da orman yangınları kontrol altına alınamıyor

BRICS zirvesi ortak bildirisi: israil tüm Filistin topraklarından çekilmeli

Kovancılar-Bingöl kara yolunda kaza: 1 yaralı

Çankırı'da orman yangını

Umut Kervanı’ndan kaybolan Alzheimer hastası için arama desteği

Siyonist işgalcilerin Gazze'ye son saldırılarında 77 şehit

Elazığ'da 3.6 büyüklüğünde deprem

Rusya: Ukrayna'da Patriot hava savunma sistemi imha edildi

Bolu'da orman yangını

Rutte: Çin'in Tayvan'a saldırması çatışmaları tetikler

ABD'den Ukrayna’ya patriot gönderme sinyali

HÜDA PAR heyeti Elazığ'da vatandaşların sorunlarını dinledi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Brent petrol fiyatı 67,64 dolara geriledi

İşgalcilerin bu sabahki saldırılarında 14 Gazzeli şehit oldu

Bacak ağrısı bu hastalıkların habercisi olabilir!

Geçen yıl su ürünlerinde 3,8 milyar dolar elde edildi

Diyarbakır merkezli 5 İlde "Bungalov" operasyonu: 6 Tutuklama

Hafif ticari araç tıra çarptı: Aynı aileden 5 ölü

Bolu'daki otel yangını davasında ilk duruşma başladı