Gaziantep’te kontrollü yıkım çalışmaları sürüyor

Gaziantep’te kontrollü yıkım çalışmaları sürüyor
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült
GÜNDEM 2.08.2023 10:30:07 0

Gaziantep’te kontrollü yıkım çalışmaları sürüyor

Kahramanmaraş merkezli yıkıcı depremin ardından Gaziantep’te ağır hasar gören binaların yıkım çalışması sürüyor
Kahramanmaraş merkezli yıkıcı depremde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ekiplerince yapılan hasar tespit çalışmaları sonucunda ağır hasarlı olarak tespit edilen ve acil yıkım kararı verilen binalardayıkım çalışmaları yürütülüyor. Gaziantep’te trafiğin en işlek olduğu caddelerden olan Fevzi Çakmak Bulvarında depremde ağır hasar alan 2 binanın yıkımı, alınan geniş güvenlik tedbirleri arasında gerçekleştirildi.

“Şehir içinde yıkım ortalama 4 ay sürecek”
Şehir genelinde yıkımların başladığını ve ortalama 4 ay gibi bir süre içerisinde bitireceklerini belirten yıkım sorumlusu Bozbeyli Eşme, “Yaklaşık 10 gündür buradayız ve 20 günlük bir çalışmamız mevcut. Şu anda normal ve sorunsuz gidiyor. Vatandaşlara zarar vermeden, etraftaki binalara zarar vermeden devam ediyoruz. Şu an çok şükür bir sıkıntımız yok. 2. Bina yıkımını yapıyoruz, yaklaşık 20 binaya yakın şehir içinde yıkımımız olacak ve ortalama 3-4 ay sürer” dedi.

“Riskli alanda geniş güvenlik önlemi ile yıkım devam ediyor”
İşlek cadde de yıkımı devam eden binalarda ince çalışmalar ile bina yıkımını tamamlayacaklarını ve enkaz yığınlarını güvenli şekilde kaldırdıklarını belirten Eşme, “Şu anda Gaziantep’in en işlek caddelerinden bir tanesi Fevzi Çakmak Bulvarı burası, trafik yönünden çok yoğun ve işlek olan bir yer. Trafiğin önlemini aldık, trafik sorunumuzu hallettik trafikteki araçlara ve insanlara zarar vermeden ince bir çalışma ile yıkıyoruz. Yıkım sonucu çıkan enkaz yığınlarını ise hafriyat araçları ile toplayarak atık alanına götürüyoruz” ifadelerini kullandı.

“Vatandaşlarımıza yardımcı olmaya çalışıyoruz”
Yıkım alanında çok sayıda personel ile vatandaşların güven içerisinde yaşamaları için ellerinden geleni yaptıklarını ve ses için halkın anlayış göstermesini rica eden Eşme, “Şu anda sahamızda 15 personel, 5 kamyon,4 adet iş makinası şu anda burada faaliyet gösteriyor. Vatandaşlarımıza yardımcı olmaya çalışıyoruz. İster istemez ses ve gürültü sıkıntısı oluyor onu da birkaç gün içerisinde çözeceğiz. Halkımıza elimizden geldiği kadar yardım etmeye çalışıyoruz. İnşallah bizi anlayışla karşılarlar” diye konuştu.

DMM, “Bakanlık koruması altındaki 5 çocuk intihara kalkıştı” iddialarını yalanladı

Türkiye’nin orman alanı 23,4 milyon hektara yükseldi

Ceyhan Belediyesi’nde başkanlık koltuğu yine Aydar ailesine geçti

Şanlıurfa’da tarla yangını: 100 dönüm buğday kül oldu

Gazze Şeridi'nde şehit sayısı 55 bin 493'e ulaştı

Kaçak yapılaşmaya geçit yok!

Pakistanlı Dr. Şevket Javaz: Birlik olmadan Filistin’in kurtuluşu mümkün değil

Evde çıkan yangında mutfak küle döndü

Küresel Gazze Yürüyüşü'ne katılan Elibüyük, Mısır'da yaşadıklarını anlattı

Emekli öğretmen hüsn-i hat sanatıyla hayatını baştan yazdı

Üç tır çarpıştı: 1 ölü, 2 yaralı

Aktan: Düğünlerde Kur'an ve sünnete uygun bir duruş sergilenmeli

Battalgazi Belediyesi'nden yeşil alan atağı

11’inci kattan düşerek hayatını kaybeden üniversite öğrencisi defnedildi

Endonezyalı Siyaset Bilimci Didik: Bir Müslüman’ın en büyük sınavı Filistin’e karşı tutumudur

Elazığ Ovası’nda 2025 yılı fiğ hasadı başladı

DSÖ: Gazze hastanelerinde 2 milyon kişi için sadece 1500 yatak kapasitesi kaldı

Elazığ'da, Gazze'ye giden aktivistler coşkuyla karşılandı

Sarayiçi İlkokulu öğrencileri 20 Gazzeli yetime sponsor oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, BAE Devlet Başkanı Al Nahyan ile görüştü

Psikolojik Danışman Akgül: Tatil, sadece dinlenmeden ibaret olmamalı

Bingöl Kent Konseyi Başkanlığına Yunus Kuyuldar seçildi

Şeyh İkrime Sabri: Mescid-i Aksa'ya yönelik kapatma, işgalcilerin yeni bir fiili durum dayatmasıdır

Bingöl'de aranan şahıs yakalandı

Bingöl’de su krizi: Mahalle sakinleri yolu trafiğe kapattı

Bingöl’de ev yangını

DİKA yönetim kurulu toplandı: Bölgesel kalkınma hamlesi masaya yatırıldı

Nijeryalı Mühendis Bayero: Filistin'in yanında durmak, insanlığın yanında durmaktır

Altun'dan siyonist rejime tepki: Çıldırmışlık halinin son tezahürü

Gazze için başlatılan açlık grevi sona erdi: Tarihin doğru yerindeyiz

Yükleniyor