• BIST 100

    10941,79%3,14
  • DOLAR

    41,94% -0,14
  • EURO

    48,79% -0,23
  • GRAM ALTIN

    5570,66% -0,04
  • Ç. ALTIN

    9439,52% -0,12

Gaziantep'te "Örnek Bir Aile Hazreti Peygamberin Evi" konulu konferans düzenlendi

23 Ağustos 2025, Cumartesi 13:33
23 Ağustos 2025, Cumartesi 13:33
Gaziantep
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

İdeal Eğitim Vakfı (İDEV) Gaziantep Temsilciliği tarafından düzenlenen "Örnek Bir Aile Hazreti Peygamberin Evi" konulu konferans halkın yoğun katılımıyla gerçekleştirildi.

Şahinbey Kolejtepe Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinliğe İDEV Başkanı Muhammed Şakir, HÜDA PAR Gaziantep Milletvekili ve Genel Başkan Vekili Şahzade Demir, STK başkanları ve çok sayıda vatandaş katılım sağladı.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program okunan ezgi ve sahlenen tiyatro gösterimiyle devam etti. Programda konuşan HÜDA PAR Gaziantep Milletvekili ve Genel Başkan Vekili Şahzade Demir, ailenin ciddi bir tehdit altında olduğuna değindi.

"Aile dört bir taraftan kuşatıldı"

Şahzade Demir

Ailenin üzerinden birçok oyun oynandığına dikkat çeken Demir, "Ailemiz, evimiz, çocuklarımız çok ciddi bir kuşatma altındadır. Ailelerimizi Müslümanca yaşatmak Aslanın ağzından ekmeği almaktan daha zordur maalesef. Çünkü aile dört bir taraftan kuşatıldı. Aile parçalanmak, yok edilmek isteniyor. Sokak, okul eğitim sistemi aynı şekildedir. Medya ve sosyal medya kuruluşları aileyi parçalamak için bir nevi dizayn edilmiş. Siyaset kurumu aynı şekilde ailenin bitmesi için hızlıca çalışıyor. Var olan gayretlerde çok cılız kalıyor. Kimi sivil toplum kuruluşları Avrupa fonlu olanlara kimi aileyi yok etmek için çalışıyor, çok ciddi ve kapsamlı bir uğraş içerisindedirler. Böyle bir ortamda Müslüman aileyi korumanın ne kadar ulvi ne kadar anlamlı olduğunu bütün saldırılar altında aslında biz net olarak görüyoruz. Rabbim aileyi korumak için gayret eden kardeşlerimizi muvaffak etsin." dedi.

Ahlak muhafaza edilmedikçe neslin artmasının mümkün olmayacağına değinen Demir, "Hepimiz çok iyi biliyoruz ki çocuk sayısının azalması sebep değil, bir sonuçtur. Ahlakın kalmaması, ailelerimizin zayıflaması, değerlerimizin ortadan kalkması aileye olan ihtiyacı zayıflattı. Bugünkü toplumun yarıdan fazlası bir aileye ihtiyaç olmadığını, evlenmeye ve çocuk sahibi olmaya ihtiyaç olmadığını düşünmeye başladı. Niye? Çünkü evliliği artık yük olarak görmeye ve evliliğin bir sorumluluk alma gerektirdiği gerekçesiyle gerek görmüyor. Biz genel ahlakı korumasak, manevi değerlerimizi muhafaza etmesek, çocuk sayısının artmasının kesinlikle mümkün olmayacağını herkesin bilmesi lazımdır." ifadelerini kullandı.

"Peygamber Efendimizin evinde zikir ve ibadetler merkezdeydi"

Muhammed Şakir

Peygamber Efendimizin ev hayatı örnek alındığında sorun kalmayacağına değinen İDEV Başkanı Muhammed Şakir, "Peygamber Efendimizin evinde bizler için çok örnek vardır. Peygamber Efendimizin evinde zikir ve ibadetler merkezdeydi. Allahu Teâla'nın ayetleri bu ayetlerin yorum ve tefsirleri merkezdeydi.  Bunlarla amel etme meselesi merkezdeydi. Peygamber Efendimizin evinde bir muhabbet, bir merhamet, bir hürmet ortamı vardı. Peygamber Efendimizin evinde bir istişare, doğru yönlendirme, güzel bir sahiplenme ve aynı zamanda bir yardımlaşma vardı. Peygamber Efendimiz hanımlarının işlerinde onlara yardımcı olurdu. Onlarla beraber sohbet ederken namaz vakti geldiğinde camiye namaz kılmaya giderdi. Bir yandan hanımlarına ilgi alaka gösterirken ama aynı zamanda ibadetin vakti geldiğinde asla ihmal etmemiş." şeklinde konuştu.

"Müslüman aile güne sabah namazıyla başlamalıdır"

Bugün dünyevileşmiş bir toplum içinde Müslüman bir aile nasıl olmalıdır? Müslüman bir aile sabah namazlarına birlikte kalkmalıdır. Eşler bir birlerini ve çocuklarını da sabah namazlarına uyandırmalıdır. Sabah namazını cemaatle kılmanın feyzini yaşamalıdır. Müslümanın programı sabah namazıyla başlar. Müslümanın bir gününde bütün işler beş vakit namaz etrafında şekillenmelidir. Düzenli olarak günlük en az bir hizb Kur'an-ı Kerim okunmalıdır. Evde İslami bir dil kullanılmalıdır. Evde vahyin kokusu gelmelidir. Evde namaz kılınan bir yer olmalıdır. Evde çocukları özendirmek ve gerçekten okutmak için bir kütüphane köşesi olmalıdır. Bunlar Müslüman bir ailede olması gereken şeyler. Burada Kabenin kokusu olmalıdır. Bir misafir geldiğinde Müslüman ve muttaki bir aile ortamına geldiğini anlamalıdır. Bunu asla gösteriş için değil, tamamen doğal ve halis bir niyetle yapmalıyız." şeklinde konuştu.

"Efendimiz ailesine karşı son derece merhametliydi"

Mehmet Taş

İDEV Gaziantep Temsilcisi Eğitimci Mehmet Taş, "Sevgili Peygamberimiz sadece ümmetine rehber bir Peygamber değildi. Aynı zamanda ideal bir eş, ideal bir baba, ideal bir dede ve aile reisi olarak da bizler için en güzel bir örnekti. Cenab-ı Allah Kur'an-ı Kerim'de, 'And olsun ki Allah resulünde sizin için güzel bir örnek vardır.' buyurarak bizlerin dikkatini çekmektedir. Efendimiz ailesine karşı son derece merhametli, eşleriyle istişare eder, onların fikirlerine değer verirdi. Çocuklarla oyunlar oynar, torunlarını sırtına alır secdeye varırdı. Kendi ev işlerini yapmaktan çekinmezdi. 'En hayırlınız ailesine en hayırlı olanınızdır.' buyurarak biz anne ve babalara sorumluluklarımız en güzel şekilde belirtmiştir." dedi. (İLKHA)

ABD "uyuşturucu taşıdığını" öne sürdüğü bir gemiye daha saldırdı

AB liderleri Ukrayna'ya destek için anlaşamadı

Almanya Başbakanı Merz, Türkiye'ye geliyor

Maduro: ABD ülkemizde rejim değişikliği peşinde

Trump ile Şi görüşmesinin tarihi belli oldu

Lübnan 12 yıl sonra Suriye'ye büyükelçi atadı

Yahudi çetelerin Batı Şeria'da Filistinlilere yönelik saldırıları sürüyor

Almanya'da kuş gribi alarmı

Kontrolden çıkan kamyon dehşet saçtı: 3 ölü, 3 yaralı

Tekirdağ'da uyuşturucu operasyonu: 4 tutuklama

Rusya'da plastik fabrikasında patlama: 10 ölü

Çin ve ABD ticaret müzakereleri Malezya'da yapılacak

Kur’an-ı Kerim’i güzel okuma yarışması Türkiye finali İzmir’de gerçekleştirildi

ABD-Rusya hattında kritik görüşme

ABD, Karayipler'e uçak gemisi gönderdi

İstanbul Havalimanı, Avrupa’nın en yoğun havalimanı oldu

Rusya: Ukrayna’da son bir haftada 10 yerleşim yerini ele geçirdik

Venezuela, Karayip Denizi kıyılarında askeri tatbikat başlattı

ABD’den Kolombiya Devlet Başkanı Petro’ya yaptırım kararı

İzmir açıklarında 48 düzensiz göçmen yakalandı

Malatya'da iki otomobil çarpıştı: 1'i ağır 2 yaralı

Malatya'ya 15 yeni hekim atandı

HÜDA PAR Antalya İl Başkanlığından "Soykırımcı siyonistlerin yargılanması" için imza kampanyası

Hindistan'da katliam gibi kaza: 25 kişi yanarak öldü

Ukrayna'da tren istasyonuna bombalı saldırı: 4 ölü, 12 yaralı

Seyhan; Acıya Mesai Konulmaz

Adana'da feci kaza: Motosiklet sürücüsü yanarak hayatını kaybetti

"Evlilikler sade olmalı" diyen çift, gençlere örnek oldu

RTÜK Başkanlığı'na Mehmet Daniş seçildi

Gıda ihracatının yıldızları Mersin'de ödüllendirildi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


ABD "uyuşturucu taşıdığını" öne sürdüğü bir gemiye daha saldırdı

AB liderleri Ukrayna'ya destek için anlaşamadı

Almanya Başbakanı Merz, Türkiye'ye geliyor

Maduro: ABD ülkemizde rejim değişikliği peşinde

Trump ile Şi görüşmesinin tarihi belli oldu

Lübnan 12 yıl sonra Suriye'ye büyükelçi atadı

Yahudi çetelerin Batı Şeria'da Filistinlilere yönelik saldırıları sürüyor