• BIST 100

    17330,64%1,16
  • DOLAR

    43,71% -0,04
  • EURO

    51,86% -0,13
  • GRAM ALTIN

    6997,45% -1,10
  • Ç. ALTIN

    11672,76% -0,70

Gaziantep’te sokak hayvanlarına yaşam alanı

29 Aralık 2022, Perşembe 14:45
29 Aralık 2022, Perşembe 14:45
Gaziantep’te sokak hayvanlarına yaşam alanı
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Gaziantep’te sokak hayvanlarına yaşam alanı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, sokak hayvanları için Burç Tabiat Parkı içinde 60 dönümlük bir alana kurduğu Türkiye’de bir ilk olma özelliğindeki “Doğal Yaşam Alanı”, özellikle saldırgan sokak hayvanları doğayla iç içe bir ortamda müzik eşliğinde rehabilite edilecek.
Sokak hayvanlarının Büyükşehir Belediyesi Doğal Hayatı Koruma Daire Başkanlığı veterinerlerince tedavi, aşılama ve kısırlaştırmaları sonrası rehabilite olacakları Doğal Yaşam Alanı, sokak köpeklerine doğal ortamda rehabilitasyon imkanı sunuyor.
Toplam 60 dönüm üzerine kurulan ve bin 500 köpek kapasitesi olan merkezde, besleme noktaları, 217 kulübe ve sundurmalar, sıcak havalara karşı serinleme havuzları, stres kontrolü için kum havuzları bulunuyor. Geniş ve doğal bir ortamda müzik eşliğinde de rahatlamaları sağlanacak merkezde rehabilite olan “can dostlar”, daha sonra alındıkları noktalara geri bırakılacak.
Şahin: Onlar mutluysa şehir mutlu, şehir mutluysa da biz mutluyuz
Tesisin son durumu ve yapılan hazırlıkları inceleyen Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, gazetecilere yaptığı açıklamada, hayvanların ve haklarının korunması için önemli bir yasanın çıktığını, uygulama konusunda belediyelerin yapacağı tesislerle kolaylıkların yaşanacağını söyledi.
Şahin, zaman zaman farklı illerden hayvanlarla ilgili kötü haberler geldiğini hatırlatarak, 'Yasanın ruhuna uygun onları ‘can’ olarak görüp, uygun tesislerde rahatlatmamız gerekiyor. O yüzden sokak hayvanlarında buraya geldiklerinde aşılanıyor, kısırlaştırılıyor, bütün bakımları yapılıyor. Bir rahatlamaları gerekiyor. Bitecek havuzumuz var orada. Musikiyle birlikte bir rahatlama ortamı olacak. 60 dönüm işin büyüklüğü açısından çok önemli. Ben Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı olduğum için bu büyüklükte başka hiçbir yerde duymadım görmedim de. Bir ara formül olacak, bir taraftan doğal yaşam alanımız, bir taraftan da Burç Yazıbağ’da yaptığımız 15 dönüm yaralı olanın ameliyat edildiği, ambulansının olduğu, oradaki tedavilerin Veterinerler Odası Başkanı ile birlikte açmış olduğumuz protokollerle, tam bir yaşam alanına dönüştüğü önemli bir rehabilitasyon merkezimizi de tamamladık. Bunlar bittiği zaman Gaziantep, hayvan dostu bir şehir olma noktasında tesisleşmesini tamamlamış olacak' dedi.
Bütün evrenin sevgiden beslendiğini anlatan Şahin, “Hayvanın sevildiğini hissetmesi, kendine kıymet verildiğini bilmesi lazım. Bu tesisler, bu arkadaşlarımız yetişmiş insanlar. Bunları hayvanlara hissettiriyorlar. Onlar mutluysa şehir mutlu, şehir mutluysa da biz mutluyuz' şeklinde konuştu.
Büyükşehir Belediyesi Doğal Hayatı Koruma Daire Başkanı Celal Özsöyler de, 60 dönüm içerisine yeni bir yaşam alanı dizayn edildiğini belirterek, “Sokakta çok fazla agresif olan hayvanları buraya getirip, rehabilite edip, tedavi ettikten sonra tekrar aldığımız bölgelere geri bırakacağız. Burada özellikle serinlemeleri için havuzlar ve kendilerini relaks hale getirmeleri için de kendilerine müzikler dinleteceğiz. Yemliklerin üzeri kapalı, sulukları var. Burada belli bir süre geçirdikten sonra da aldığımız bölgeye kendilerini tekrar bırakacağız” diye konuştu.
[gallery ids=',73827,73828,73829']

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

Erzurum’da kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

Madagaskar'da Gezani Tropikal Siklonu nedeniyle can kaybı artıyor

Kahramanmaraş’ta uyuşturucu operasyonu: 4 tutuklama

Brezilya'da tarım işçilerini taşıyan otobüs devrildi: 6 ölü, 46 yaralı

Kovancılar’da trafik kazası: 1’i ağır 2 yaralı

Sakarya’da 850 kilogram kalkan balığına el konuldu

BM: israil Gazze'de insani yardım operasyonlarını engellemeye devam ediyor

Malatya'da silahlı kavga: 1 yaralı

Kırıkkale’de 2 bin 617 sentetik uyuşturucu ele geçirildi: 1 tutuklama

Konya'da "Şubat Ayı Şehadet Ayı " programı düzenlendi

Karabük-Kastamonu yolunda orman emvali denetimi yapıldı

İran ile ABD Cenevre'de görüşecek: Masada nükleer müzakereler temel madde

Suriye'de bomba yüklü araç patladı: 2 kişi hayatını kaybetti, çok sayıda kişi yaralandı

Şanlıurfa’da seyir halindeki otomobil alev aldı

İtalya’da çığ düştü: 2 ölü, 1 yaralı

İran Dışişleri Bakanı Erakçi, Cenevre'de UAEA Başkanı Grossi ile görüştü

Yalova’da firmalar ve ürünler Ramazan öncesi denetlendi

Endonezya'da hızla yayılan devasa obruk endişelere yol açıyor

TBMM’de komisyon raporu mesaisi: Kurtulmuş siyasi parti temsilcilerini kabul etti

Hawaii'deki Kilauea Yanardağı patladı: Lavlar 350 metreye yükseldi

Çukurova Havalimanı’nda yasa dışı yaban hayvanı ürünleri ele geçirildi

Ateşkese rağmen işgalcilerin saldırıları sürüyor: Gazze'de şehit sayısı 72 bin 63’e yükseldi

Rusya: Cenevre'deki Ukrayna müzakerelerinde topraklar konusu ele alınacak

Zonguldak'ta maden ocağında göçük: 2 işçi hayatını kaybetti

Dışişleri Bakanı Fidan Suudi Arabistanlı mevkidaşıyla görüştü

Malatya’da "torbacı" operasyonu: 1 tutuklama

İran, Hürmüz Boğazı'nda tatbikat başlattı

AB'den işgal rejimine Batı Şeria çağrısı: İlhak kararı BM kararları ve iki devletli çözüme aykırı

Hakkari’de avda yakalanan kişiye para cezası uygulandı

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Ürdün Dışişleri Bakanı es-Safedi ile görüştü

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Erzurum’da kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

Madagaskar'da Gezani Tropikal Siklonu nedeniyle can kaybı artıyor

Kahramanmaraş’ta uyuşturucu operasyonu: 4 tutuklama

Brezilya'da tarım işçilerini taşıyan otobüs devrildi: 6 ölü, 46 yaralı

Kovancılar’da trafik kazası: 1’i ağır 2 yaralı

Sakarya’da 850 kilogram kalkan balığına el konuldu

BM: israil Gazze'de insani yardım operasyonlarını engellemeye devam ediyor