• BIST 100

    10954,34%0,46
  • DOLAR

    42,36% 0,04
  • EURO

    48,92% 0,14
  • GRAM ALTIN

    5540,78% -0,17
  • Ç. ALTIN

    9301,82% 0,00

Gaziantep'te Sumud Filosu için tutulan nöbet devam ediyor

04 Ekim 2025, Cumartesi 14:28
04 Ekim 2025, Cumartesi 14:28
Gaziantep
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Gaziantep’te, Gazze’ye giden Sumud Filosu'na ve siyonist rejim tarafından alıkonulan aktivistlere destek amacıyla nöbet tutulmaya devam ediliyor.

30 Eylül – 7 Ekim 2025 tarihleri arasında, 10.00-22.00 saatleri arasında sürecek etkinliklerde, Sumud Filosu’na destek amaçlı konuşma, Gazze ve filo üzerine sunumlar, Gazze temalı fotoğraf sergisi ve Sumud Filosu sergisi yer alıyor.

Bu kapsamda yapılan programda, Peygamber Sevdalıları Gaziantep Derneği sözcüsü Mustafa Karakurt bir konuşma yaptı. Karakurt, Mavi Marmara ve Sumud gemileriyle yaşanan olaylara değinerek, denizde ve cezaevlerinde bulunan Filistinliler için dua etti.

Karakurt konuşmasında, "Allah’ın selamı, rahmeti, bereketi ve mağfireti; Gazze’ye destek veren kardeşlerimizin, Sumud gemisinde olan ve şu anda israil cezaevlerinde bulunan kardeşlerimizin üzerine olsun. Bizim bir derdimiz, davamız vardır. Bu dava, bedel isteyen bir davadır; bedelsiz, şehidsiz hiçbir dava hedefine ulaşamayacaktır." dedi.

Gaziantep Kudüs Platformu’nun organize ettiği programda Anadolu Gençlik Derneği Başkanı Özcan Fidan, "Gazze’ye uygulanan yirmi yıllık ablukayı kırmak amacıyla yola çıkan Mavi Marmara gemisiyle başlayan direnişin üzerinden yıllar geçti. O yolculukta on kişi şehit düşmüş, dünya kamuoyunun dikkatini Filistin’e çevirmişti. Bugün, aynı ruhla hareket eden kırkın üzerinde gemi, ‘Özgürlük Filosu’ adı altında yeniden yollara çıktı. Ancak çarşamba akşamı, filodaki gemilere israil ordusu tarafından el konuldu. Yetkililer, yaşanan olayın uluslararası hukuk açısından ciddi bir ihlal olduğunu vurgularken, şehit olanların hatırası bir kez daha gündeme geldi. Allah o kahramanlara rahmet eylesin." ifadelerini kullandı.

"Hiçbir savaş Gazze kadar vicdanları sarsmadı"

İDEA Dernek Başkanı Mustafa Yıldız, konuşmasında son yıllarda dünyanın birçok bölgesinde yaşanan savaşlara değinerek, Gazze’deki durumun insanlığın vicdanında ayrı bir yere sahip olduğunu söyledi.

Yıldız, "Yakın dönemde Afrika’da, Kongo’da, Sudan’da, Ruanda’da, Afganistan’da, Suriye’de ve halen Rusya-Ukrayna arasında birçok savaş yaşandı. Ancak hiçbir savaş, Gazze’de yaşanan kadar insanların vicdanında bir karşılık bulmadı." şeklinde konuştu.

Sözlerinde, Gazze’de yaşanan insani dramın küresel düzeyde duyarlılık oluşturduğunu vurgulayan Yıldız, tüm insanlığı adalet, barış ve dayanışma çağrısına davet etti.

Programda, Özlem Ajans sanatçıları Gazze temalı eserler seslendirdi. Zeynep Betül Çelik adlı kız çocuğunun kendi yazdığı şiirin ardından yapılan dua ile program sona erdi. (İLKHA)

Endonezya’da Semeru Yanardağı’nda mahsur kalan 178 dağcı kurtarıldı

Çin ve Japonya arasında "Tayvan" gerginliği

Kordofan'da çatışmalar tırmanıyor: Trump, Sudan iç savaşını bitirmek için devrede

Vali İbrahim Akın: Dijital bağımlılıkla mücadele masaya yatırıldı

Malatya’da son kullanım tarihi geçmiş ürünlere karşı sıkı denetim

MSB, son bir haftada 7 PKK'lı teslim oldu

Osmaniye’de 4,4 büyüklüğünde deprem

Suriye ordusu Rakka'nın doğusunda PKK/YPG mevzilerini vurdu

Gaziantep'te uyuşturucu operasyonu: 3 gözaltı

Konya’da Adil Karaağaç MTAL Lisesi'nde Şeb-i Arus coşkusu

Pakistan ve Irak'taki mahkum Afganlar ülkelerine döndü

Gaziantep'te 5 ayrı suçtan aranan şahıs yakalandı

Çekya’da sabah saatlerinde tren faciası, iki tren kafa kafaya geldi: Onlarca yaralı

Maduro görevi bırakacak mı?

ABD, Hindistan’a füze sistemi ve top mühimmatı satışına onay verdi

Göğüs Hast. Uzm. Dr. Tekeli: Kısa süreli kontroller akciğer kanserini erken teşhis ettiriyor

Berlin metrosunda gerçekçi tatbikat: Bundeswehr’den “kent savunması” provası

HÜDA PAR Aile Başkanlığı'ndan "Dünya Çocuk Hakları Günü" mesajı

HÜDA PAR ziyaretinde iklim riskleri ve sel önlemleri konuşuldu

Trump, Epstein davasıyla ilgili belgelerin yayınlanmasını öngören yasa tasarısını imzaladı

Şanlıurfa’da şoförlere zorunlu uyuşturucu tarama sistemi geliyor

BESO, medikal cihazlarda indirim anlaşması imzaladı

Hac kesin kayıt süresi yarın sona eriyor

Bursa'da uyuşturucu satıcılığından aranan şüpheli otobüste yakalandı

Dünya Çocuk Günü'nde Filistinli çocukların dramı: 20 bin şehit, 28 bin yaralı

İstanbul’da uyuşturucu operasyonu: 577 bin 500 sentetik ecza hap ele geçirildi

Nvidia'nın kârı beklentileri aştı

Türkiye’de elektrikli otomobil sayısı 332 bini geçti

Soğuyan hava aktarlara yoğunluk getirdi: Kış çaylarına ilgi artıyor

HAMAS: Filistinli çocuklar 70 yıldır siyonist terörün kurbanı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Endonezya’da Semeru Yanardağı’nda mahsur kalan 178 dağcı kurtarıldı

Çin ve Japonya arasında "Tayvan" gerginliği

Kordofan'da çatışmalar tırmanıyor: Trump, Sudan iç savaşını bitirmek için devrede

Vali İbrahim Akın: Dijital bağımlılıkla mücadele masaya yatırıldı

Malatya’da son kullanım tarihi geçmiş ürünlere karşı sıkı denetim

MSB, son bir haftada 7 PKK'lı teslim oldu

Osmaniye’de 4,4 büyüklüğünde deprem