EĞİTİM 30.06.2024 13:42:55 0

Gaziantep’te TÜGVA Yaz Okulu Lansmanı Erdoğan’ın katılımıyla yapıldı

Gaziantep’te TÜGVA Yaz Okulu Lansmanı Erdoğan’ın katılımıyla yapıldı
Haberi Sesli Oku

Gaziantep’te TÜGVA Yaz Okulu Lansmanı Erdoğan’ın katılımıyla yapıldı

TÜGVA 2024 Yaz Okulunun lansmanı Bilal Erdoğan’ın katılımıyla yapıldı. Gaziantep’te TÜGVA Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bilal Erdoğan, "Yaz okullarımızda Türkiye’nin dört bir yanında bu yaz 200 binden fazla orta okullu çocuğumuz eğitmenler eşliğinde hem dersler alacak, kendilerini geliştirecekler, hem spor yapacaklar ve değerli aktiviteler yapacaklar" dedi.
Türkiye Gençlik Vakfının (TÜGVA) Yaz Okulu Lansman programı Gaziantep’te yapıldı. Gaziantep Burç Tabiat Parkı içerisinde düzenlenen program, Kur-an’ı Kerim tilaveti ile başladı. Programda konuşma yapan TÜGVA Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bilal Erdoğan, Türkiye’nin dört bir yanında 200 bini aşkın orta okullu öğrencinin eğitmenler eşliğinde dersler alarak kendilerini geliştireceğini ve spor yapacaklarını söyledi. Düzenlenen lansmana Başta Necmettin Bilal Erdoğan olmak üzere, Gaziantep Valisi Kemal Çeber, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, AK Parti Grup Başkanvekili Abdulhamit Gül, TÜGVA Başkanı İbrahim Beşinci ve kent protokolü katıldı.

“Bütün dünyanın huzuru ve barışı için çalışacağız”
Çocukların gelişmesinde katkı sağlayacak yaz okullarında öğrencilerin eğlenerek gelişeceklerini söyleyen Bilal Erdoğan, “TÜGVA’mız sizin gibi çocuklarımızın daha ortaokul çağlarından daha iyi yetişmesi için, daha iyi birer insan olmanız için, daha iyi birer vatandaş, daha iyi birer Allah kulu olmanız için sizi destekliyor. Bu yaz okullarımızda Türkiye’nin dört bir yanında her tarafında bu yaz 200 binden fazla ortaokullu çocuğumuz okullarda eğitmenlerin eşliğinde hem dersler alacaklar, kendilerini geliştirecekler, yazı boş geçirmemiş olacaklar, hem spor yapacaklar, değerli bir sürü aktivite yapacaklar, eğlenecekler. Siz de bu yaz boyunca eğleneceksiniz. Bunun için bütün destekleyenlere teşekkür ediyorum. Vakıf nedir çocuklar biliyor musunuz, vakıf aslında devletin yaptığı işleri destekleyen kurumlardır vakıflar. Çünkü sosyal devlet anlayışı diye bir şey var. Vatandaşın bütün ihtiyaçlarına koşturan vatandaşın bütün ihtiyaçlarını gidermeye çalışan bir devlet anlayışı. Vakıflar da devleti bu anlamda destekleyen kurumlardır. Onun için Türkiye Gençlik Vakfı Türkiye’nin en büyük gençlik vakfı olarak Türkiye’nin her tarafında gençlerimizin yaz eğitimlerine okullarla ve kamplarla destek oluyor. Siz de eğer bu yaz güzel vakit geçirirseniz bu yaz okulundan memnun kalırsanız seneye yine yaz okullarına, kamplarına katılır mısınız” ifadelerini kullandı.

“Kötü insanlar iyi insanları çekemiyorlar”
TÜGVA’nın yaptığı çalışmaların itibarsızlaştırılmaya çalışıldığını aktaran Erdoğan, gençleri bu vakfa destek olmaya davet etti. Erdoğan, “Arkadaşlar bakın bazı hayatta bu dünyada iyi insanlar olduğu gibi kötü insanlar da var. Kötü insanlar iyi insanları çekemiyorlar. Onlar gibi olamıyorlar, onları da çekemiyorlar. Onun için bin bir dereden su getiriyorlar ki iyilerin önüne taş koymaya çalışıyorlar. Şimdi şu yaz okullarına mani olunması anlaşılır şey midir? Türkiye Gençlik Vakfı’nı yaptığı bu çalışmalardan dolayı marjinalleştirmeye çalışmak, halk nezdinde itibarsızlaştırmaya çalışmak anlaşılır şey midir? Elbette ki değil. O zaman sizler bu yaz okuluna katılan bütün çocuklar inşallah hayatınız boyunca bu tür çalışmalara siz de destek olun. Bu tür vakıflara siz de katkı sağlayın anlaştık mı? Şimdi gençlerimiz 20 sene öncesinden çok daha cesur, çok daha özgüvenli ama bakın Filistin’de Gazze’de soykırım var. Ukrayna’da savaş var, dünyanın daha nice noktalarında çatışmalar, katliamlar yaşanıyor. Biz bunlara engel olmazsak Amerika bunlara engel olmaz. Avrupa bunlara engel olmaz. Çünkü bunların arkasında zaten onlar var. Onun için çok eğitimli olacağız. Çok çalışacağız. Sadece kendimiz için değil bütün insanlığın refahı için bütün dünyanın huzuru ve barışı için çalışacağız” ifadelerine yer verdi.

“Sizler bu düzeni değiştireceksiniz”
Yaz okulunun açılışında emeği geçen herkese teşekkür eden AK Parti Grup Başkanvekili Abdulhamit Gül, “Bilal Erdoğan Bey’e STK’lara yaptığı destekten ötürü Türkiye’de ki gençlik çalışmalarına destek verdiği için teşekkür ediyoruz. Gaziantep’e de hoş geldiniz diyoruz. Bu coşunuz, bu heyecanınız bize yeni bir dünyayı adil bir dünyayı Gaziantep TÜGVA olarak biz kuracağız diyorsunuz. Tebrik ediyorum. Dünyada adaletsiz sistem var Gazze’de bebekler, çocuklar ölüyor ama bu bozuk düzeni değiştirmeye hazır mıyız? Sizler bu düzeni değiştireceksiniz Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın her zaman dediği gibi daha adil bir dünyayı sizler koruyacaksınız ağabeyleriniz de bu imkanları hazırlayacak ben yaz okulunda bu güzel katkılarınız için sizleri tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.

“Daha adaletli bir dünya mümkündürü dünya düzeni yapacağız”
Açılış konuşmasında söz alan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise, “Bizi bir araya getiren TÜGVA’nın kurulmasına vesile olan istişare kurulunda görev alan kıymetli Bilal Erdoğan Beyefendi’ye Genel Başkanımıza teşekkür ediyoruz. Bu şehri spor şehri, eğitim şehri, sanat şehri yapacağız. Daha adaletli bir dünya mümkündürü dünya düzeni yapacağız” diye konuştu.

Ukrayna-ABD-Türkiye heyetleri İstanbul'da görüşüyor

İmmünoloji ve Alerji Uzmanı Dr. Koç: Uzun süren burun akıntısı ve hapşırık varsa, alerji düşünülmeli

Bursa'da tarih eser operasyonunda 222 sikke ele geçirildi

BATSO Başkanı Demir: “Batman’ın 35. İl Yılı Kutlu Olsun”

Nisanda 118 bin 359 konut satıldı

İşsizlik oranı yüzde 8,2 seviyesinde gerçekleşti

Nisan ayında yaklaşık 192 bin taşıtın trafiğe kaydı yapıldı

ABD'de Kongre'nin 29 senatöründen Gazze çağrısı

Yahudi çeteler Filistinlilerin evlerine saldırdı, araçlarını yaktı

Gülsever: Diyarbakır'daki kira artışları İstanbul ile yarışır hale geldi!

Ortaokul öğrencilerinden Gazze’ye destek kermesi

Çocuk Alerji Uzmanı Dr. Hafızoğlu: Çocuğunuzun alerjisini hafife almayın

Siirt’te silahlı saldırı: 1 yaralı

"Sessiz katil" hipertansiyon

Şanlıurfa'da kamyonet devrildi: 3 yaralı

Balon balığı avcılığı destekleme tutarı 35 TL oldu

Mardin’de trafik kazası: Bir ölü

İşgalci siyonistler Selfit'e yönelik saldırılarını sürdürüyor

Üreticilere 5,1 milyar lira destekleme ödemesi yapılacak

Siyonist rejim Mescid-i İbrahim’de sabah namazını engelledi

Cebeliye ve Beyt Lahiya'da yeni katliam: En az 100 şehit, yaralı ve kayıp var

Altın fiyatları güne düşüşle başladı

Döviz kurlarında son durum

Diyarbakırlı hayırsever, umre parasını Gazze'ye bağışladı

Ege'de kuvvetli fırtına uyarısı

DSÖ: Gazze'de kanser tedavisi yapan son hastane hizmet dışı kaldı

27 ilde FETÖ operasyonu: 101 şüpheli gözaltında

Meteorolojiden kuvvetli yağış uyarısı

Microsoft'un yapay zekâ açıklaması Gazze'deki gerçekleri gizleyemiyor

Mısır: Gazze'de sivil ve sağlık tesislerine saldırılar derhal durdurulmalı

Yükleniyor